Catalin Botezatu

Catalin Botezatu

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriItalia, Paris, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14759

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut la 3 decembrie 1966, in Alexandria, Catalin Botezatu este cel mai renumit designer roman atat in tara cat si in strainatate, avand un palmares bogat de prezentari de moda in intreaga lume.

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu - cel mai celebru designer roman

Prezentarile de moda semnate Catalin Botezatu au fost toate marcate de o tema clara: "Egiptyon", "Budha Bar", "Angels", "Ameno", "Witches", "Bizantium", "Barbarian", "Kyoto", "Chicago" sau "J.O" (creatii uluitoare si colectii de palarii, blanuri si accesorii), "C.B. Intimo", "Sailor", "Power", "Army", "Poveste cu elfi" sau "Pirates" (showuri de underwear). Botezatu este unicul creator de moda roman care se ocupa personal de scenografie, regie, coloana sonora si stilingul abordat in colectii.

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu a frecventat cursurile unei case de moda din Bucuresti, obtinand in 1985 o diploma de model pentru prezentari peste hotare. La scurt timp a castigat la Frankfurt premiul pentru „cel mai bun manechin al anului in Europa".

Extrem de pasionat de arta vestimentara si fascinat de frumusetea feminina, Botezatu a urmat cursurile Institutului European de Moda din Milano, coordonat de raposatul stilist Gianni Versace. Intors in Romania, Catalin devine director de stil al Casei de Moda "Europa" din Bucuresti si isi pune bazele propriei casa de moda, denumita "Delphi".

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu

Nu dupa mult timp apar si rezultate, Catalin castigand nenumarate premii: cel mai bun creator al anului in Romania (1996), premiu din parte TVR (1997), inca o data titlul de cel mai bun creator de moda (1998) si premiul de excelenta de catre revista VIP (1999). Tot in 1999 a avut cea mai mare prezentare de moda de peste hotare semnata de un designer roman, la Amir Palace in Tunisia.

Anul 2000 ii aduce designerului sansa de a deveni primul creator de moda din lume caruia i se permite sa faca un shooting in celebrele locuri sacre din Egipt, colectie prezentata ulterior la Cairo si Luxor. Peste 2 ani, la Kusadasi, in Turcia, a sustinut trei prezentari de moda la Pin Bay Resort. Toamna anului 2002 ii aduce talentatului designer o invitatie oficiala la "Milano Fashion Week", unde are onoarea de sustine un show dupa cel al celebrei case de moda Versace.

Catalin Botezatu la Milano Fashion Week

Catalin Botezatu la Milano Fashion Week in 2002

In 2003 Catalin ajunge si in Monte Carlo, unde sustine doua showuri un celebrul club Jimmy'z, la invitatia Fashion Tv Paris si Space Music & Film Romania. In acelasi an lanseaza in tara colectia "Barbarian" in cadrul Bucharest Fashion Week. Prezentarile de moda continua si in 2004 cu prezentari spectaculoase in Franta, la Cannes si in Monte Carlo la Romanian Fashion Party, ocazie cu care lanseaza o colectie cu influente japoneze, denumita „Kyoto". Cu aceasta colectie castiga la "Bali Fashion Week", in Indonezia, premiul pentru „Cea Mai Buna Colectie".

Catalin Botezatu - Kyoto

Catalin Botezatu - colectia Kyoto

Catalin Botezatu - colectia Kyoto

Catalin Botezatu - colectia Kyoto

colectie Catalin Botezatu

colectie Catalin Botezatu

creatie Catalin Botezatu

creatie Catalin Botezatu

In iulie 2004, talentatu designer roman lanseaza la "Summer Fashion Festival" din Mamaia colectia "Chicago", cu creatii inspirate din anii '30, pe care o prezinta si la "Iceland Fashion Week", in Islanda. Colectia s-a bucurat de un real succes, fiind prezentata pe multe posturi de televiziune specializate, precum Fashion Tv Paris si FTV – Canada. In toamna aceluiasi an este invitat sa prezinte vestita colectie in cadrul "Venice Gran Gala" din Venetia, eveniment caritabil ce tintea salvarea Deltei Dunarii.

Catalin Botezatu in Islanda

Catalin Botezatu in Islanda

2004 ii aduce designerului premiul "Creatorul Anului", acordat de Romanian Fashion Tv Awards si "Premiul pentru Contributia in domeniul Modei" la Superlativele VIP. La inceputul lui 2005 este numit din nou de TVR "Cel Mai Iubit Creator de Moda". In acelasi an creeaza costumele pentru piesa de teatru "Marchizul de Sade"/Quills a lui Doug Wright (Teatrul Odeon), regizata de Beatrice Rancea. Colaborarea ii aduce un contract pentru 200 de costume din cadrul spectacolului "Cabaret" (Teatrul de Opereta "Ion Dacian"). Realizarile profesionale continua cu lansarea liniei de costume de baie "Chicago" in cadrul unui extraordinar show marca Fashion TV Paris, colectia ce a putut fi admirata mai tarziu pe scena celebrului cabaret Moulin Rouge din Paris. Inedita colectie a fost prezentata si la Festivalul de film de la Cannes si in cadrul circuitului de Formula 1 de la Monte Carlo.

Un succes imbatabil il are si cu colectia haute-couture intitulata "Sukar Collection" lansata la "Bali Fashion Week" din Indonezia, cu care castiga "Premiul pentru cea mai buna colectie", iar mai tarziu e recompensat la Fashion Week-ul din Islanda si in Malta.Alte colectii ale designerului Catalin Botezatu{title}

In 2005 august celebrul designer roman a fost ales sa reprezinte Romania de catre revista "Der Stern", unde capitolul "Romania" este precedat de un pictorial cu creatiile sale. Aceasta aparitie i-a adus diverse interviuri si reportaje care i-au provovat imaginea.

Luna februarie 2006 ii aduce un premiu din partea revistei VIP pentru aparitiile in presa europeana si semnificativa contributie la formarea imaginii tarii. In martie 2006, in Tunisia, Catalin Botezatu castiga doua premii, unul pentru excelenta si unul pentru cea mai buna colectie internationala de moda. De mentionat e si ca colectiile sale au fost difuzate pe marile canale de televiziune din Italia.

Catalin Botezatu

Catalin Botezatu

La fel de fructuos ca si anii precedenti, 2006 marcheaza cariera designerului roman prin doua show-uri la Cannes si unul in club Jimmi'z din Monte Carlo, transmise de posturi tv din intreaga lume.

In iunie 2006, isi promoveaza la scara mondiala noile colectii (de lenjerie intima masculina si haute couture): in Atena (Grecia), Jakarta (Indonezia), Colombo (Sri Lanka), Malta, Italia (Catania), iar in august numele designerului apare in paginile revistei Book Moda. Apoi este invitat sa-si prezinte creatiile in Italia la festivalul de moda Modalivemediteraneo, unde obtine premiul pentru "Cel mai bun creator de moda din Europa de Sud Est". Tot in 2006 Fashion Tv Romania ii acroda premiul pentru "Excelenta in Moda" iar revista VIP premiul pentru "Cel mai bun creator de moda".

Intre timp lanseaza la "Bucharest Fashion Week" noile colectii: "Poveste cu elfi" (lenjerie intima masculina) si o colectie de rochii de seara. Acestea sunt urmate de alte doua colectii, una destinata femeilor, de inspiratie gothic-rock, si una de lenjerie masculina, denumita "Arabica".

Tot la Bucharest Fashion Week, in aprilie 2007, Catalin Botezatu isi prezinta colectia de lenjerie intima "Pirates". In luna mai lanseaza colectia haute-couture "CB Exclusive" la "Athens Xclusive Designers Week". La "Caribbean Fashion Week" in Jamaica, in iunie 2007, impresioneaza atat publicul cat si presa din Marea Britanie, Franta, USA, chiar si Trinidad si Insulele Barbados. Cu colectia "CB Exclusive", prezentata si in Italia, la Padova, castiga „fashion show-ul lunii iunie".

Catalin Botezatu - CB Exclusive

Catalin Botezatu - colectia CB Exclusive

Catalin Botezatu - CB Exclusive

Catalin Botezatu - CB Exclusive

"Maserati Collection", colectie haute-couture inspirata din designul unui automobil, este prezentata la FTV Summer Fashion Festival 2007 cu prilejul lansarii in Romania a noului Maserati Granturismo.

In octombrie 2007 Catalin Botezatu prezinta in premiera o lenjerie la altitudinea de 10.000 metri, pe ruta Bucuresti-Paris, pe durata unei curse aeriene, in cadrul evenimentului "Herritage Mode et culture - Paris 2007", care continua in Paris la Ambasada Romaniei, sub inaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe. Tot in toamna lui 2007 lanseaza colectia haute couture "Funeral pour la Femme Fatale" la Athens Fashion Week, iar la Bucharest Fashion Week 2007 isi lanseaza colectia de lenjerie masculina "Spartan", inspirata din celebrul film "300".

Catalin Botezatu - Funeral pour la Femme Fatale

Catalin Botezatu - Funeral pour la Femme Fatale

Catalin Botezatu - Funeral pour la Femme Fatale

Catalin Botezatu - Funeral pour la Femme Fatale

Colectia "Funeral" o prezinta si la New York Couture Fashion Week 2008, un eveniment dedicat exclusiv brandurilor de lux din intreaga lume. Acesta e urmat de alte showuri precum cel de la festivalul Brooklyn Fashion Weekend si Trump Tower in Florida. Catalin continua sa-si propage numele in Chicago si New York, pe celebrul bulevard Broadway si Wall Street.

In iunie 2008 este invitat a doua oara la Carribean Fashion Week, in Jamaica. Intors din Caraibe, participa la "Miss Bikini World", concurs organizat in Malta, unde castiga titlul de "Designer oficial Miss Bikini World". Acest premiu ii promoveaza numele marea finala a concursului de frumuseste intre 41 de tari din intreaga lume. Premiile continua cu cel acordat de revista VIP, "Brandul lunii mai", si "Celebritatea Anului in Moda" la Gala Celebritatilor.

Festivalul de moda Fashion Tv Summer Festival 2008 de la Mamaia este dominat de colectiile lui Botezatu "Ice" (men underwear) si "Fly -part 2" (women haute couture), prezentate si in Franta si Monaco. Numarul colectiilor talentatului designer creste cu "Rich, Famous and Snob" (haute couture) si "Tools" (men underwear), prezentate in noiembrie 2008 in cadrul Bucharest Fashion Week, unde este laureat al premiului "Cel mai bun creator de haute couture".

Botezatu - Rich, Famous and Snob

Botezatu - colectia Rich, Famous and Snob

Botezatu - colectia Rich, Famous and Snob

Catalin Botezatu - colectia Rich, Famous and Snob

Catalin Botezatu - colectia Rich, Famous and Snob

Catalin Botezatu - colectia Rich, Famous and Snob

Catalin Botezatu - colectia Tools

Catalin Botezatu - colectia Tools

Catalin Botezatu - colectia Tools

Catalin Botezatu - colectia Tools

Sfarsitul anului 2008 este momentul startului colaborarii dintre Catalin Botezatu si Quelle, primul rezultat fiind colectia Pret-a-Porter by Catalin Botezatu prezentata pentru celebrul brand german la Bratislava, Budapesta si Frankfurt.

In februarie 2009, este invitat din nou la New York Couture Fashion Week, unde este prezentata colectia "Rich, Famous and Snob". In aprilie, in cadrul unui mega eveniment din Manhattan, isi lanseaza colectia de haute couture "Hot Rainbow", ce va fi ulterior prezentata si la Bucharest Fashion Week. In aceeasi luna revista VIPMODA ii acorda premiul Fair play pentru sustinerea brandurilor romanesti.

Catalin Botezatu la Bucharest Fashion Week

Catalin Botezatu la Bucharest Fashion Week

Catalin Botezatu la Bucharest Fashion Week

Catalin Botezatu la Bucharest Fashion Week

Cu ocazia celei de-a treia invitatii la "Caribbean Fashion Week" Catalin isi prezinta in iunie 2009 colectia de rochii de seara "Hot Rainbow" si colectia de costume de baie "Exotic Flowers". Catalin continua deplasarile in scop profesional in Malta, unde sustine prezentari de moda in cadrul cunoscutelor concursuri de frumusete "World Bikini Models" si "Miss World Tourism". Si la "Summer Fashion Festival 2009" numele creatorului roman de moda domina prin colectiile "Exotic Flowers" si "Hot Rainbow". In septembrie colectia "Hot Rainbow" impresioneaza audienta compusa din VIP-uri si oameni de afaceri din cadrul New York Couture Fashion Week.

Toamna lui 2009 marcheaza doua noi colectii marca Catalin Botezatu, prezentate la Bucharest Fashion Week: "The Last Samurai", ce contine costume de baie masculine inspirate din traditia samurailor japonezi, si "Return to Ra", colectie haute couture. Urmeaza o invitatie speciala la India Couture Fashion Festival, viziunea creatorului roman fiind prezentata astfel in lumea modei indiene.

Catalin Botezatu - Return to Ra

Catalin Botezatu - Return to Ra

Tot un an fructuos din punct de vedere al numarului prezentarilor de moda este si 2010. Catalin participa la doua evenimente la Kitzbuhel, Austria (deschiderea campionatului mondial de ski si a unui hotel exclusivist), unde isi prezinta colectia "Return to Ra". Ulterior este invitat alaturi de fosta doamna Borcea la prezentarea lui Renato Balestra din cadrul Rome Fashion Week. Cu aceasta ocazie celebrul designer roman a dat startul unei colaborari de succes cu Valeria Marini.

La Plovdiv, in Bulgaria, la Men's Fashion Europe, Catalin aduce in fata invitatilor cea mai noua colectie de costume de baie masculine, "The Last Samurai". Este invitat apoi si la Sofia Fashion Week, unde isi prezinta cu mandrie colectia Haute Couture "Return to Ra". Aceeasi colectie o prezinta in fata a mii de invitati la New York in februarie 2010, in cadrul evenimentului New York Couture Fashion Week. meridianele. Succesul acestui show a adaugat in agenda designerului o invitatie la urmatorul eveniment Couture Fashion Week ce urma sa se deruleze in toamna aceluiasi an.

In cadrul Milano Fashion Week, pe 24 februarie 2010, Catalin Botezatu prezinta noua colectie Valeria Marini "Seduzioni Diamonds", din toamna anului 2010 fiind designerul exclusiv al celebrei case de moda.

Seduzioni Diamonds - Valeria Marini

Seduzioni Diamonds - Valeria Marini