Alimente pentru o digestie usoara

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3626

Voteaza & Distribuie

Descriere

Semnele unei aciditati stomacale sporite sunt arsurile stomacale, balonarea si digestia greoaie. Sunt afectiuni care se concretizeaza prin dureri de stomac si senzatii de disconfort. Astfel de simptome trebuie tratate cu responsabilitate deoarece in timp pot aparea probleme grave. Cu siguranta cele mai potrivite remedii sunt cele naturale:

Suc de morcovi
Pentru a-ti imbunatati digestia consuma intre 250 si 400 ml de suc de morcovi pe zi, timp o luna sau chiar mai mult, dupa necesitati.

Rosii
O cura de rosii crude, in cantitati cat mai mari, este un remediu excelent pentru durerile de stomac. Rosiile au proprietati de neutralizare, combatand hiperaciditatea si faciliteaza digestia, fiind eficiente si in curele de slabire.

Urzici
Pe perioada primaverii, o cura de suc de urzici vindeca miraculos problemele de stomac! Urzicile sunt cunoscute pentru efectele naturale de tonifiere a stomacului. Urzicile se consuma sub forma de ceai, obtinut dintr-o lingura de frunze uscate la o cana de apa fierbinte. E recomandat consumul a 2-3 cani zilnic.

Patlagina
Benefic pentru stomac este si ceaiul de patlagina, cu efect rapid de calmare. Se prepara pentru consum urmatorul amestec: o lingura de frunze maruntite de patlagina adaugate intr-o cana cu apa clocotita. Se asteapta 15 minute, dupa care se strecoara. Se serveste indulcit cu miere sau zahar, dupa preferinte. Sunt recomandate 2-3 linguri de ceai la 3 ore.

Zmeura
Zmeura e si ea un remediu eficient pentru aciditatea stomacala, avand proprietati astringente si dezinfectante. Se prepara o infuzie cu frunze de zmeura, obtinuta dintr-o lingurita de frunze la o cana cu apa fiarta. Se recomanda a se consuma cat mai des. Datorita gustului placut, ceaiul de zmeura poate fi servit incepand cu micul dejun.

Toate acestea iti asigura o digestie usoara si te tin departe de afectiunile stomacale.