Alimente sanatoase pentru micul dejun. Vezi 10 exemple bune

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari661

Voteaza & Distribuie

Descriere

Data viitoare cand va decideti sa nu mancati micul dejun, amintiti-va ca masa de dimineata va ofera energie pentru intreaga zi.


alimente5 Top 10 alimente sanatoase pentru micul dejun


Pe de alta parte, un mic dejun sanatos va da energie si potoleste pofta de mancare. Vreti la micul dejun sa combinati carbohidrati cu fibre si proteine? Va oferim unele dintre cele mai bune optiuni, impreuna cu sfaturi cu privire la modul de a avea o masa delicioasa dimineata si foarte utila.


Fulgi de ovaz – ovazul contine beta-glucan, un tip de fibra care scade colesterolul daca este luat regulat. Aveti nevoie de mai multe motive? Ovazul este bogat in acizi grasi Omega 3, potasiu si acid folic. Fiecare tip de fulgi de ovaz este o alegere sanatoasa. Evitati pe cei care contin coloranti, deoarece au un continut ridicat de zahar. In schimb, puteti indulciti cu un pic de miere sau lapte, si se presara de top cu fructe si nuci.


Iaurt grecesc – acest iaurt cremos, cu un gust specific si ascutit, este o mare sursa de calciu si proteine – aproape de doua ori mai mult decat un iaurt obisnuit. Selectati un iaurt fara grasimi si indulciti cu fructe pentru a da o dulceata si gust (si chiar mai multa valoare nutritiva). Acesta poate fi consumat rapid in cazul in care nu ati avut timp sa mancati micul dejun la domiciliu.


Grapefruit – incercati sa pierdeti in greutate? Conform studiilor recente, este necesar sa mancati o jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa. Acesta arde grasimile si are un efect benefic asupra insulinei si pentru zahar din sange. Grapefruitul este hidratant si bogat in antioxidanti care cresc imunitatea noastra. Pentru o gustare mai sanatoasa se combina cu produse bogate in proteine – ou sau iaurt.


Banana – este una dintre cele mai bune optiuni pentru micul dejun! Acest fruct, mai ales in cazul in care acesta nu este pe deplin copt, este o mare sursa de asa-numitul amidon rezistent – un carbohidrat sanatos, care creeaza un sentiment de satietate de durata. Aveti posibilitatea sa taiati in felii o banana si sa adaugati la fulgi de ovaz, deoarece va adauga o dulceata naturala care va va salva de cateva linguri de zahar alb. Bananele ajuta la reglarea tensiunii arteriale in mod natural si, prin urmare, sunt potrivite pentru persoanele care au hipertensiune arteriala.


Ulei de migdale – nu mancati oua si produse lactate? Uleiul de migdale este o alternativa excelenta pentru a obtine o cantitate adecvata de proteine. Acesta contine grasimi mononesaturate, care sunt bune. Este delicios cu o felie de paine sau combinat cu banane sau mere. Uleiul de migdale si de arahide are 100 calorii per lingurita, dar cel de migdale are un continut de grasimi saturate foarte scazut.


Afine – indiferent ca e in stare proaspata sau congelata, aceste fructe de padure mici sunt o mare sursa de antioxidanti. Un studiu demonstreaza ca un consum regulat imbunatateste memoria, tensiunea arteriala si metabolismul. Afinele salbatice au una dintre cele mai ridicate niveluri de antociani (antioxidanti puternici). Afinele sunt unul dintre fructele cele mai dietetice – 80 de calorii pe cana.


Cafea espresso – nu numai ca va trezeste, dar consumul de cafea reduce riscul multor boli cum ar fi diabetul si cancerul de prostata. Conform multor studii, este cel mai probabil datorita unei combinatii de cafeina si antioxidanti. Nu este recomandabil sa se adauge la bautura crema sau zahar, astfel incat sari versiunile indulcite. Daca nu va place gustul de cafea neagra, puteti sa beti cu un pic de lapte degresat.


Ceai- nu va place cafeaua? ceaiul are un nivel mult mai mic de cofeina, care va hidrateaza mai eficient si este o sursa de catechine – necesare pentru sistemul imunitar de antioxidanti. Toate ceaiurile sunt utile, dar cel mai util este considerat ceaiul verde. Potrivit mai multor studii, ar trebui sa beti cinci cesti pe zi pentru a conduce metabolismul si sa pierdeti in greutate foarte repede si eficient.


Fresh de portocale – mic dejun clasic poate fi imbunatatit. Impreuna cu peste, sucul de portocale proaspat stors este una dintre putinele surse de vitamina D. Acesta reduce riscul de osteoporoza, depresie si cancer.


Paine – contine mult mai multe fibre si nutrienti decat toate varietatile de paine alba rafinata. In loc de jeleu, margarina sau maioneza, care va face micul dejun mai caloric, adaugati unt de migdale pe paine si mancati cu un ou fiert, scrie blogul culinar http://www.gatitul.ro/