Alimente alcalinizante

Alimente alcalinizante

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareLuni 24 noiembrie 2014
Vizualizari862

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alimente alcalinizante
Aceste alimente au un conținut ridicat de compuși bazici, metabolizarea lor nu generează acizi, fiind mediu alcalinizant.

Iată câteva exemple de alimente alcalinizante:
  • Fructe: banana, avocado;
  • Rădăcinoase: sfeclă, țelină, păstârnac, napi, morcovi;
  • Legumele verzi, poate ar fi fost bine să le trec primele: spanac, broccoli, rucola, salată, frunze de păpădie, fasole teci;
  • Cartofii, însă, atenție: nu prăjiți! Cartoful copt sau fiert este ”ca un pansament pentru stomac!”
  • Zerul nefermentat, dulce și proaspăt are un conținut mare de baze, bine venit mereu organismului;
  • Fructe uscate: mere, pere, curmale, smochine, stafide, curmale, cu condiția să nu fie tratate cu compuși ai sulfului, care este puternic acidifiant (E220 până la E228);
  • Migdale, laptele și piureul de migdale;
  • Și, nu în ultimul rând, apa alcalină, poate chiar apa în care stoarcem zeama de la o lamâie, iată, un remediu simplu de alcalinizare al organismului:
Nu pot să nu amintesc aici de importanța activității și mișcării organismului în stabilirea unui Ph mai bun, în general. Sedentarismul instalează acidoza metabolică, adică scăderea ph-ului sângelui sub valoarea normal fiziologică de 7,36. Ca o concluzie, pentru a stabiliza un echilibru acido-bazic, pe lângă alimentația adecvată este absolut ncesar să renunțăm la sedentarism în favoarea exercițiului fizic moderat, în spații aerisite și în natură.

Un factor extrem de acidifiant pentru fiecare dintre noi o reprezintă starea de agitație și neliniște interioară, stesul la care suntem supuși zilnic. Amintiți-vă: vi s-a întâmplat vreodtaă să vă supărați, într-o anumită situație, și să simțiți o aciditate sau balonare la nivelul stomacului? Vedeți, tot despre o aciditate la nivelul nostru general este vorba!

Mereu alegeri conștiente în dieta zilnică, în viața de zi cu zi!

Clinica Brol Timisoara