Top 10 cele mai grozave locuri de munca din lume

Detalii

CategoriiStiri economie
TaguriGoogle
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6131

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din fericire, exista si oameni care au parte de cele mai grozave locuri de munca din lume, chiar daca, de foarte multe ori, locul de munca reprezinta o sursa de stres pentru majoritatea angajatilor. Fie din cauza salariului prea mic, a volumului de munca, a atmosferei tensionate, a colegilor dezagreabili sau a responsabilitatii foarte mari, angajatii sunt permanent nemultumiti de cate ceva si si-ar schimba jobul cu unul mai bun. Iata 10 dintre cele mai grozave locuri de munca din lume, la care aplica zeci de mii de doritori insa numai cativa sunt marii norocosi.


1. Ingrijitor de insule exotice

Un britanic s-a remarcat dintre cei aproape 35 000 de aplicanti si a fost angajat pe Insula Hamilton din Marea Bariera de Corali. Britanicul e norocosul beneficiar al unui contract pe sase luni, primeste un salariu de 111 000 de dolari pentru a ingriji insula australiana si locuieste intr-o vila complet dotata si cu piscina la dispozitie. Interviul pentru obtinerea locului de munca a presupus si petrecerea a patru zile pe insula, timp in care a trebuit sa dovedeasca ca se descurca cu inotatul in apele cristaline ale oceanului, ca e indemanatic cu gratarul pe plaja si ca se relaxeaza corespunzator la spa. De asemenea, a trebuit sa-si ateste calitatile de scriitor, promovand insula pe blogul personal.




Ingrijitor de insule exotice


Ingrijitor de insule exotice




2. Responsabil cu testarea paturilor de lux

Tot din Marea Britanie, de data aceasta o norocoasa a obtinut un job de vis, la propriu. Tot ce trebuie sa faca tanara este sa testeze paturile de lux timp de o luna, experiment pentru care este platita cu 1000 de lire sterline. Britanica este implicata in studiul facut de producatorii paturilor de lux, facand pe blogul personal recenzii complete ale somnului de fiecare noapte si exprimandu-si opinia despre cat de odihnitor e somnul in piesa de mobilier. Patul este amplasat in showroom-ul companiei producatoare iar tanara are program de somn de la ora 22.00 pana la 6.00 dimineata.




Responsabil cu testarea paturilor de lux


Responsabil cu testarea paturilor de lux




3. Responsabil cu testarea toboganelor de apa din resort-uri

Cu siguranta Lanzarote, Mallorca, Egipt, Cipru, Mexic sau Republica Dominicana sunt locatii de vis pentru petrecerea vacantei. Insa exista care au privilegiul de a lucra in aceste locatii. Un englez este responsabil cu testarea toboganelor de apa si o face peste tot in lume, de la Grecia si Turcia la Jamaica si Ibiza. Acesta verifica o multitudine de parametri, intre care inaltimea de la care cade apa, viteza si cantitatea, felul in care turistii aterizeaza la final in piscina dar si aspecte legate de siguranta.




Responsabil cu testarea toboganelor de apa


Responsabil cu testarea toboganelor de apa din resort-uri




4. Responsabil cu calitatea in bordeluri

Un chilian are, pe buna dreptate, cel mai ciudat dar si cel mai grozav loc de munca din lume: responsabil cu calitatea in bordeluri. Chilianul se ocupa cu angajarea fetelor ce vor escorta VIP-uri, cu interviurile si cu testarea psihologica a acestora. La sfarsit raman numai sase fete cu care chilianul intretine relatii sexuale pentru a le observa comportamentul si reactiile, dupa care face selectia finala.




Responsabil cu calitatea in bordeluri


Responsabil cu calitatea in bordeluri




5. Degustator de vinuri si blogger

Iubitorii de bauturi alcoolice vor fi incantati sa afle ca exista acest job si ca se plateste si foarte bine. Un american este platit cu 10 000 de dolari pe luna, timp de sase luni, ca sa stea la podgoriile Murphy Goode din SUA, sa se familiarizeze cu toate detaliile ce tin de vinuri, sa deguste si mai apoi sa impartaseasca opiniile pe Facebook si Twitter.




Degustator de vinuri si blogger


Degustator de vinuri si blogger




6. Degustator de bomboane

Cei ce adora dulciurile il vor invidia pe adolescentul din Marea Britanie care a fost angajat sa deguste retetele secrete ale bomboanelor. Tanarul a marturisit ca, in momentul in care a pasit prima data in incaperea unde se fac dulciurile, s-a simtit ca si cum ar fi fost transpus in filmul Charlie si Fabrica de Ciocolata. Este doar unul dintre cele mai grozave locuri de munca din lume, dar cu siguranta cel mai dulce.




Degustator de bomboane


Degustator de bomboane




7. Responsabil cu testarea prezervativelor

Un alt job dorit de multi este testarea prezervativelor. Din pacate neplatit, insa placerea care vine odata cu datoria compenseaza lipsa banilor. Durex a lansat un apel la adresa australienilor cu varsta peste 18 ani, anuntand 200 de locuri disponibile pentru a fi ocupate de cei ce doresc sa testeze produsele. Compania producatoare de prezervative cere la schimb opinia sincera a celor ce testeaza prezervativele asupra calitatii acestora. Unul dintre cei 200 de norocosi primeste un bonus de 1000 de dolari.




Responsabil cu testarea prezervativelor


Responsabil cu testarea prezervativelor




8. Responsabil cu testarea jocului World of Warcraft

Dintre cele mai grozave locuri de munca din lume nu putea sa lipseasca si acesta. World of Warcraft are multi adepti din lumea intreaga, insa putini stiu ca exista persoane angajate special sa testeze jocurile. Si primesc si bani pentru asta.




Responsabil cu testarea jocului World of Warcraft


Responsabil cu testarea jocului World of Warcraft




9. Director responsabil cu distractia

Un baiat in varsta de doar 6 ani din Marea Britanie a primit jobul de director responsabil cu distractia la National Railway Museum din York dupa ce a trimis o scrisoare conducerii in care a marturisit ca se considera potrivit pentru job si in care si-a laudat abilitatile de a controla doua trenuri in acelasi timp. Conducerea muzeului a fost impresionata de capacitatile copilului si i-a oferit postul, facandu-l responsabil cu transformarea muzeului intr-un loc distractiv in care copiii sa-si poata petrece intreaga zi.




Director responsabil cu distractia


Director responsabil cu distractia




10. Fotograf pentru Google Maps

Se stie deja ca Google este raiul angajatilor, insa nici de aceasta data nu se dezminte. Google a angajat doi tineri fotografi care sa se plimbe prin Franta cu tricicletele si care sa fotografieze obiectivele turistice care nu sunt accesibile cu masina. Scopul jobului? Adaugarea imaginilor tridimensionale la Google's Street View Maps. Fotografii viziteaza puncte de atractie binecunoscute precum palatul Versailles sau Jardin du Luxembourg.




Fotograf pentru Google Maps


Fotograf pentru Google Maps