Rulouri exterioare pentru casa ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurijaluzele verticale, rulouri, rulouri exterioare
Ultima actualizareJoi 29 iulie 2021
Vizualizari587

Voteaza & Distribuie

Descriere

Soarele, prietenul dar în același timp inamicul nostru, ne mângâie cu razele sale dar... ne și trezește din somn sau ne provoacă o stare de iritabilitate, mai ales în veri caniculare. Desigur, ne place vremea frumoasă, dar, atunci când vine vorba despre temperatura din casă sau despre somnul de frumusețe, lumina soarelui ne încurcă puțintel. Ce putem face pentru ca la noi în casă să se păstreze o atmosferă plăcută? Putem apela la diferite soluții de umbrire, precum rulouri exterioare sau jaluzele verticale, accesorii care au și un impact vizual deosebit.

Ce sunt rulourile exterioare?

Prin ferestre se realizează circa 40% din transferul termic dintre mediu și locuințele noastre. De aici, este posibil, mai ales în zilele caniculare, să se instaureze în locuințe o atmosferă destul de apăsătoare. Pentru a bloca razele soarelui, se pot folosi diverse rulouri exterioare. Acestea dăinuie de secole și cu siguranță, dacă ați avut bunici la țară, ați observat că la fiecare geam exista un rulou de lemn. Aceste rulouri exterioare protejează locuința de razele solare, vânt, ploaie, viscol, grindină și acționează și la nivel fonic. Astfel, zgomotul de afară devine mult mai puțin imperceptibil și mai puțin deranjant.

Tipuri de rulouri exterioare

Rulourile exterioare se împart în mai multe categorii. În primul rând, ele diferă în funcție de materialul din care sunt realizate. Acestea pot fi din lemn, aluminiu, sau PVC. O altă caracteristică prin care se poate face diferența între aceste rulouri exterioare este prinderea. Mai exact, sistemul de prindere poate fi cu: rolete exterioare aplicate, suprapuse sau tencuibile. De asemenea, există și rulouri pentru ușile de garaj, foarte la modă în aceste timpuri. Și sunt și foarte practice.

Fiecare tip de rulou exterior are propriile caracteristici. Tipul de rulouri exterioare aplicate se montează pe tâmplăria existentă, având caseta în exterior. Acestea oferă o protecție ridicată împotriva razelor solare, a frigului sau a zgomotului. Rulourile exterioare cu caseta suprapusă se montează împreună cu tâmplăria și sunt potrivite, în special, pentru designurile noi. Vin, de obicei, într-o gamă largă de culori, pentru a se potrivi perfect cu tencuiala casei. Rulourile exterioare cu casetă tencuibilă sunt aplicate, însă prezintă un locaș special în spatele ferestrelor. Ele pot fi acționate prin aplicațiile de pe telefon sau manual.

Ușile de garaj cu rulou formează un tampon între mediul înconjurător și interior, putând fi acționate atât manual cât și prin telecomandă. Un mare plus al acestor rulouri exterioare este faptul că economisesc foarte mult spațiu și pot fi montate atât în interior, cât și în exteriorul garajului.