Părintele Mădălin Iscru - un preot model din județul Tulcea

Detalii

CategoriiSocial
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 5 aprilie 2019
Vizualizari1521

Voteaza & Distribuie

Descriere

Preotul Mădălin Iscru este persoana care încearcă să facă viața mai frumoasă copiilor care nu au cunoscut niciodată dragostea unei familii. Părintele, pastorul satului Sâmbăta Nouă din comuna tulceană Topolog, tatăl a doi copii, a pus bazele unui Centru de Plasament, numit „Profamilia”.

Astfel, prin intermediul acestui centru, preotul paroh se implică în viața socială a celor în nevoie și îi ajută cu tot ceea ce poate. Aproximativ 100 de suflete cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani beneficiază de pe urma acestui centru, unde mănâncă duminică de duminică. Totul funcționează și datorită credincioșilor care ajută. În fiecare săptămână, masa este pregătită prin rotație de câte o echipă de gospodine, iar masa se ia în comuniune în cadrul unei trapeze de 300 mp. Aceasta este utilizată și la evenimente culturale sau la sărbători.

Din nefericire, unii dintre acești copii nu și-au cunoscut părinții niciodată, alții au fost abandonați chiar de cei care trebuiau să aibă de grijă de ei odată ce le-au dat viață. Unul dintre acești copii a avut nevoie de o operație la inimă, iar cel care a intervenit imediat a fost chiar părintele Iscru. Sub coordonarea părintelui, pentru enoriașii din sat și pentru copiii din Centrul de Plasament activează un grup de muzică psaltică, numit “Sfântul Ioan Rusul”. Astfel, după cum spune părintele, „Credința și muzica psaltică merg mână în mână”, iar oamenii se simt mai apropiați de cele sfinte atunci când la strană se cântă psaltichia.

Biserica din Sâmbăta Nouă, parohia părintelui Mădălin Iscru are două hramuri și anume cel al „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” sărbătorit pe 23 aprilie și cel al „Sfântului Ioan Rusul”, zi sărbătorită pe 27 mai.