Osteoterapia

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimasaj, sanatate
Ultima actualizareMiercuri 9 ianuarie 2019
Vizualizari1339

Voteaza & Distribuie

Descriere

Osteoterapia sau osteopatia este o terapie fondata in sec. al XIX - lea, care este bazata pe conceptul urmator: corpul uman poate sa isi produca propriile sale arme contra bolilor cand, partile sale componente intr-o relatie structurala normala, traiesc intr-un mediu normal si se bucura de o hranire buna. Osteopatia imbratiseaza cunoasterea medicala moderna, fiind eficienta la pacientii care iau medicatie, postoperator, la pacientii care fac radioterapie si chimioterapie, masaj.

Osteoterapia mai este numita si osteopatie sau chiropraxia, toate definind acelasi concept de medicina noninvaziva care implica palparea si manipularea sistemului musculo-scheletral. Toate aceste manevre medicale se folosesc in diagnosticarea si tratamentul disfunctiilor fizice.

Osteopatia se ocupa, in principal, de mentinerea unei relatii armonioase intre oase, muschi si tesuturile de legatura, adica tendoane, ligamente si fascii. In practica osteopata deseori intalnim manipulari asemanatoare chiropracticii a structuriilor scheletice. Terapia cranio-sacrala, este o ramura a osteopatiei, prin care sunt manipulate oasele si tesuturile capului, gatului si coloanei vertebrale.

Filosofia medicinei naturale osteopate, cuprinde si notiunea ca corpul uman este in mod natural capabil sa se vindece. Practicantul osteopat lucreaza cu corpul pacientului pentru a spori aceasta abilitate naturala si innascuta de a se autoregla si autovindeca.

Palparea, amintita anterior, uneori denumita si “ascultare” este o abilitate de diagnosticare pe care medicul osteopat o foloseste pentru a “detecta” sau simti starea tesuturilor sau a sistemelor osteo-musculare examinate.Acest fel de a simti cuprinde mai multe aspecte senzoriale ale atingerii, cum ar fi: capacitatea de a detecta diferenta de temperatura, umiditatea, textura si miscarea subtila, neperceptibila pentru un necunoscator.

Abilitatea de a detecta o miscare aproape imperceptibila la nivelul articulatiei, muschilor sau alte zone de interes medical- si ofera medicului osteopat capacitatea de a percepe miscarea inerenta prezenta in toate organismele vii.Aceasta abilitate palpatorie este o abilitate antrenata care dureaza ani de zile pentru a se dezvolta.

Pentru mai multe detalii sunati la numarul 0724474501.