Lucrezi în HR? Cum poți genera mai ușor o fișă pontaj

Detalii

Telefon
0770918615
Social links
Categorie
Anunturi consultanta in afaceri
Modificat
acum 1 an si 2 zile
Vizualizari
429

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre procedurile administrative realizate de orice departament de resurse umane este generarea fișei de pontaj pentru ITM. Conform legii, companiile trebuie să furnizeze lunar o fișă pontaj amănunțită, din care să reiasă cât mai clar timpul pe care angajații îl petrec muncind.

Scrierea fișei de pontaj și verificarea acesteia sunt sarcini consumatoare de timp, dar există soluții pentru automatizare, menite să-ți ușureze munca și să-ți redea timp pentru alte activități. Cadrul legislativ - ce spune legea despre fișa pontajOrdonanța de Urgență nr. 53/ 4 august 2017 a adus o modificare a art. 119 din Codul Muncii, extinzând obligațiile angajatorului legate de fișa pontaj.

Astfel, acesta trebuie să țină nu doar evidența orelor prestate zilnic de fiecare salariat, ci și să înregistreze ora de început și ora de sfârșit a programului de lucru și să nu includă pauzele în acest orar (acestea trebuie evidențiate separat). În plus, angajatorul „va supune controlul inspectorilor de muncă această evidență ori de câte ori se solicită acest lucru.”

Articolul care reglementează fișa pontaj nu intră în detalii practice, astfel că fiecare firmă în parte trebuie să se organizeze după cum consideră.În multe cazuri, fișa pontaj este completată în baza unui registru fizic de prezență, însă acesta este un mod greoi și depășit de a face lucrurile. Mai ales în aceste vremuri de pandemie, când multe companii le permit angajaților să lucreze de acasă sau în format hibrid. O variantă mult mai eficientă pentru fișa pontaj este folosirea unui sistem de pontaj electronic, precum Tassis - o aplicație dezvoltată în România.

Cum poți elabora mai repede acest document
Tassis este o aplicație de pontaj online care necesită cel mult 5 minute zilnic pentru o contorizare corectă a orelor lucrate. Angajații trebuie doar să apese butonul START/STOP atunci când încep și termină lucrul sau iau o pauză, iar programul de pontaj înregistrează fiecare minut și generează o condică de prezență virtuală, baza pentru fișa pontaj.

Dacă fiecare membru al echipei folosește consevent funcția de pontaj electronic, vei putea genera o fișa pontaj amănunțită, astfel:
1. Te loghezi în aplicație.
2. Din meniul principal din partea stângă, alegi modulul Statistici și opțiunea Șablon Pontaj.
3. Selectezi din calendar luna dorită, alegi un angajat din listă și apeși butonul Generează raport.
4. Raportul (fișa pontaj) poate fi salvat în aplicație sau descărcat și arhivat pe spațiul tău de stocare.

Poți aloca pentru fiecare angajat un șablon de lucru standard full time (8 h) sau part time (4h), dar poți să personalizezi șablonul pentru fișa pontaj din modulul Administrare > Șabloane program. În plus, dacă vrei să extragi lunar un grafic mai detaliat pentru uz intern, poți utiliza, alături de fișa pontaj și Foaia colectivă de prezență (disponibilă tot în modulul Administrare), care cuprinde:

  • numărul de ore lucrate/zi
  • orele de pontaj
  • totalul de ore lucrate lunar
  • orele suplimentare
  • orele lucrate în weekend și orele de noapte
  • zilele nelucrate
  • zilele de concediu - efectuate și rămase
  • zilele de delegație
  • concediile de boală/ maternitate/creștere copil/fără plată.

Află mai multe despre fișa pontaj pe site-ul programului.