Minighid de alegere a piscinei ideale pentru curtea ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripiscina
Ultima actualizareJoi 4 iunie 2020
Vizualizari555

Voteaza & Distribuie

Descriere

A venit vara, dar zilele care ți-au mai rămas până la concediu îți par o veșnicie, în timp ce arșița te chinuie permanent. Simți că te topești, așa că ai nevoie de o soluție urgentă până să ajungi la mare, iar aceasta nu poate fi alta decât o piscină pe care să o ai oricând la dispoziție.

E drept că nu ți-ai putut permite și piscină în curte când ți-ai construit casa, dar problema se poate rezolva foarte simplu cu o piscină supraterană. Este vorba de acea piscină care se poate amplasa direct pe pământ în curte, fără fi nevoie de excavații și alte lucrări suplimentare, ca în cazul piscinelor clasice. Ofertele magazinelor de profil abundă în această perioadă de piscine supraterane și gonflabile și nu îți mai rămâne decât să înveți cum trebuie să procedezi pentru a-ți alege modelul potrivit.

Alegerea spațiului

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești un spațiu potrivit în curte unde să poți amplasa piscina. Odată ales amplasamentul, măsoară dimensiunile, iar în funcție de acestea, alege-ți modelul de piscină potrivit. Nu face greșeala de a comanda piscina fără a ști dimensiunile spațiului de amplasare, pentru că riști să ai surprize neplăcute la instalare. De asemenea, verifică și reglementările autorităților locale cu privire la amplasarea piscinelor, întrucât pot exista reguli care impun existența unui anumit spațiu între acestea și structurile din vecinătate. Asigură-te apoi că spațiul ales de tine se încadrează și în aceste reglementări, deoarece, în caz contrar, riști să fii amendat.

Decide-te asupra formei

Piscinele supraterane și cele gonflabile nu au o formă standard, fiind disponibile în diferite versiuni. Acestea pot fi rotunde, ovale, dreptunghiulare și în alte forme, în funcție de imaginația designerilor. Alege forma care se potrivește cel mai bine spațiului destinat pentru amplasarea piscinei, ținând cont în primul rând tot de dimensiuni. Dacă nu sunt probleme din acest punct de vedere, privește problema și sub aspectul estetic, având grijă ca forma aleasă se potrivească cu stilul în care ți-ai amenajat curtea.

Adâncimea


Trebuie să te gândești și la siguranța celor care vor folosi piscina, pentru că și în cazul piscinelor supraterane există riscul de înec. Astfel, dacă știi că piscina va fi folosită exclusiv de adulți și de persoane care au experiență de înotători, poți alege un model cu pereții mai înalți, care se traduce printr-o adâncime mai mare. În cazul în care piscina va fi folosită și de copii de vârste fragede, e bine să fii prevăzător și să alegi un model cu o adâncime mai mică, în care aceștia să poată fi în siguranță. De asemenea, odată cu piscina mare poți achiziționa și una pentru copii, iar problema va fi astfel rezolvată.

Piscină temporară sau permanentă?

Este o altă decizie pe care trebuie să o iei atunci când îți alegi o piscină pentru curte. Ai la dispoziție două opțiuni, respectiv piscina care se demontează la finalul sezonului cald și se instalează din nou anul următor și piscina permanentă, care rămâne instalată în curte tot timpul anului. De obicei, piscinele permanente sunt din oțel și au nevoie să fie bine protejate în perioada sezonului rece atunci când nu sunt folosite. De cealaltă parte, piscinele temporare se instalează și se demontează ușor și se pot împături pentru a fi depozitate într-o magazie sau în garaj pe timpul iernii.

Piscinele gonflabile, ideale pentru spațiile mici

Dacă ai la dispoziție un spațiu limitat în care niciunul din modelele enumerate mai sus nu se încadrează, ai la dispoziție o variantă mai flexibilă, reprezentată de piscinele gonflabile. Și acestea sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, astfel că este imposibil să nu găsești modelul potrivit. Marele avantaj al piscinelor gonflabile este acela că pot fi transportate oriunde, încăpând lejer în portbagajul mașinii atunci când sunt dezumflate.

Acum, că știi aceste ponturi, nu-ți mai rămâne decât să îți alegi modelul potrivit și să te relaxezi în confortul propriei curți, ca și cum ai fi la ștrand sau la mare.

Susa foto: pixabay.com/ro/photos/copii-bai-de-apa-piscina-1567990/