Fațetele dentare: când sunt necesare și ce avantaje îți oferă?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurifațete dentare, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareMiercuri 27 martie 2024
Vizualizari716

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nemulțumirea față de propriul zâmbet afectează confortul psihologic și creează probleme sociale. Dacă te afli într-o astfel de situație, stomatologia modernă vine în ajutorul tău, cu fațete dentare care îți redau zâmbetul și încrederea de sine. Fiind precum niște foițe subțiri, care se aplică pe suprafața dinților, acestea îmbunătățesc considerabil aspectul danturii, dar și masticația sau vorbirea.

Descoperă în continuare mai multe informații despre necesitatea unor fațete dentare și care sunt avantajele oferite.

Când ai nevoie de fațete dentare?


Există numeroase situații în care medicul poate recomanda fațetele dentale, printre cele mai frecvente aflându-se următoarele:

  • Ești nemulțumit de culoarea dinților, iar albirea dentară nu îți oferă rezultatele dorite;
  • Ai dinții pătați;
  • Ai spații între dinți sau o formă a acestora care nu îți place;
  • Dinții se află într-o poziție nefirească, care îți afectează zâmbetul;
  • Dinții tăi sunt foarte mici, ascuțiți sau ciobiți.

Pentru a beneficia de un zâmbet perfect cu ajutorul fațetelor dentare, este important să ai o dantură sănătoasă, cu carii tratate în avans, întrucât nu se fațetează dinții nesănătoși. Astfel, oricine poate apela la fațete dentare, cât timp își rezolvă în prealabil diferitele probleme de sănătate orală.

Ce avantaje îți oferă fațetele dentare?


Astăzi ai acces la servicii destomatologie fără durere, care îți îmbunătățesc sănătatea orală și îți redau zâmbetul perfect. Aplicarea fațetelor dentare se numără printre acestea, fiind un procedeu nedureros și rapid.

După consultația inițială, se stabilește tipul de fațete de care ai nevoie, se alege culoarea și forma dorită, iar apoi urmează etapa de igienizare și de curățare a suprafețelor dentare. Este necesară șlefuirea dinților, în cazul în care se optează pentru fațete aplicate prin șlefuire.

Ca atare, tu poți să ai zâmbetul la care ai visat, după doar 2 vizite la un cabinet de stomatologie. Între cele două ședințe, va trebui să aștepți o perioadă de 7-10 zile, în care fațetele sunt realizate la laborator. În perioada de așteptare, vei avea fațete provizorii, care sunt realizate de obicei din compozit și oferă gurii tale un aspect uniform.

Un alt avantaj al fațetelor dentare este durabilitatea lor ridicată. Prin urmare, acestea pot rezista o perioadă îndelungată, fără să se decoloreze sau păteze. În ceea ce privește materialul din care sunt confecționate, fațetele pot fi din zirconiu, ceramice sau compozit. Materialele sunt biocompatibile, motiv pentru care vor fi acceptate imediat de către organismul tău.

Cât de rezistente sunt fațetele dentare?


Aproximativ 80% dintre persoanele cu fațete dentare le pot utiliza pe durata întregii vieți, fără să fie necesară înlocuirea lor. Durabilitatea acestora este influențată de materialul din care sunt confecționate, astfel încât fațetele din zirconiu și ceramică au o rezistență crescută, cele din compozit având o durabilitate de până la 2 ani.

Importanța sănătății orale nu poate fi neglijată, dar stomatologia vine în sprijinul tău cu soluții eficiente pentru a reda funcționalitatea și estetica danturii tale. Chiar și atunci când îți dorești un zâmbet perfect, ca cel al vedetelor de la Hollywood, este posibil cu ajutorul fațetelor dentare. Astfel, acestea sunt soluția rapidă pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet perfect.