Eclipse de soare in 2011

Detalii

CategoriiInchiriere biciclete
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10837

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca sunteti unul dintre acei oameni care gasesc consolare in evenimentele ceresti, eclipsele solare din 2011 va va ajuta sa aveti un an memorabil. Indiferent daca sunteti amatori pasionati de astronomie sau veterani in domeniu, trebuie sa stiti ca anul 2011 vine cu mai mult de patru eclipse solare (precum si doua eclipse lunare - 15 iunie si 10 decembrie) incepand cu luna ianuarie pana in decembrie 2011. Pe langa oamenii de stiinta din intreaga lume, o gramada de oameni asteapta cu nerabdare aceste evenimente ceresti.

In timp ce oamenii de stiinta privesc eclipsa solara ca un eveniment stiintific incredibil, pentru un nespecialist este mai mult un eveniment divin. Eclipsa de soare din 15 ianuarie 2010, cu durata de 11 minute si 8 secunde a fost cea mai lunga eclipsa de soare din 2010 si oameni din toate colturile lumii s-au inghesuit in Africa Centrala si Asia de Sud pentru a vedea aceasta eclipsa inelara.

Eclipsa de soare - cauze

O eclipsa de soare este un eveniment ceresc care apare ca rezultat al trecerii lunii intre Soare si planeta Pamant in asa fel incat umbreste o anumita regiune de pe planeta. Vazut din aceasta locatie speciala, Soarele este fie complet acoperit (mentionata ca eclipsa de soare totala) fie partial acoperit (mentionata ca eclipsa de soare partiala). Acest eveniment se datoreaza faptului ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, in timp ce Luna se invarte in jurul Pamantului. La un moment dat de timp, toate cele trei corpuri ceresti sunt in linie dreapta, cu Luna intre Soare si Pamant. Dintr-o anumita regiune este blochata vederea Soarelui. Un spectacol ca eclipsa solara este urmarit de milioane de oameni din intreaga lume - de unii pentru diverstisment, iar de altii pentru atributele sale religioase si culturale.

Eclipse de soare in 2011

Practic, exista patru tipuri de eclipse solare:

  • eclipsa de soare totala, in care Soarele este complet acoperit de Luna;
  • eclipsa de soare inelara, in care Soarele apare ca un inel luminos;
  • eclipsa de soare hibrida, care este vizibil ca o eclipsa totala in unele parti si inelara in altele
  • eclipsa de soare partiala, in care Soarele este partial acoperit de Luna.
Eclipsele totale si inelare sunt evenimente rare, iar eclipsele solare partiale sunt relativ mai frecvente. Chiar si cele patru eclipse solare programate pentru 2011 sunt eclipse solare partiale.

Eclipsa de soare din 4 ianuarie 2011

Prima eclipsa solara partiala in 2011 a avut loc pe 4 ianuarie, si a fost vazuta in Europa, Africa si Asia Centrala. Cel mai mare eclipsa este momentul in care distanta dintre axa umbra Lunii si centrul Pamantului este minima.

Eclipsa de soare din 1 iunie 2011

Urmatoarea eclipsa de soare pentru 2011 este programata in 1 iunie, si va fi vazuta in regiunea de est a Asiei, regiunea de nord a Americii de Nord si unele insule din Atlanticul de Nord. Acesta va incepe la 19:25:18 UT si va culmina la 23:06:56 UT, cu cea mai mare eclipsa la ora 21:16:11 UT in Serbia. Acest eclipsa partiala de soare va fi vizibila in toate tarile situate la latitudini mari ale planetei.

Eclipsa de soare din 1 iulie 2011

Cea de-a treia eclipsa solara din 2011 va avea loc la 1 iulie, si va fi vazuta in Oceanul Indian si insulele mici din acest ocean. Aceasta va fi prima eclipsa de soare din "ciclul Saros 156". (ciclul Saros este un ciclu de eclipse cu aproximativ 6585.3213 zile (18 ani, 11 zile si 8 ore). Eclipsa va incepe la ora 07:53:47 UT si va culmina la 09:22:45 UT, cu cea mai mare eclipsa la 8: 39:30 UT.

Eclipsa de soare din 25 noiembrie 2011

Ultima din cele patru eclipse solare ale anului 2011 va avea loc pe 25 noiembrie 2011, si va fi vazuta in regiunile de sud din Africa si Australia si in intreaga Antarctica. Aceasta eclipsa va incepe la 04:23:14 UT, si va culmina la 08:17:16 UT - cu cea mai mare eclipsa la 06:21:24 UT. Interesant este ca aceasta eclipsa solara va fi vazuta in intreaga Antarctica, in cursul unei perioade in care in acest continent lumina zilei tine 24 de ore.

In astrologie, se crede ca Soarele simbolizeaza energia in timp ce intunericul simbolizeaza raul. Atunci cand Soarele nu e vazut pe cer, ca urmare a eclipsei solare, regulile diavolului si implicatiile specifice sunt vazute peste tot pe planeta. Se presupune ca aceste efecte adverse depind de constelatia in care Soarele este prezent in timpul eclipsei.

In 2011, eclipsele de soare vor avea loc in constelatiile Capricorn, Gemeni, Rac si Sagetator. Chiar daca aceasta este doar o perspectiva astrologica a eclipselor solare din 2011, exista o multime de alte perspective pentru anii urmatori, chiar si pentru cei care nu sunt preocupati de astrologie.

Chiar daca, de exemplu, anul 2012 are doar doua eclipse de soare, ele sunt mult mai speciale astfel ca una dintre ele este o eclipsa totala de soare (20 mai 2012), iar cealalta este una inelara (13 noiembrie 2012). Aceasta inseamna doar ca evenimentele celeste vor continua in anul 2012, precum si multe altele ce vor urma.