De ce e o idee bună să alegi un lavoar pe pardoseală?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurilavoar, obiecte sanitare
Ultima actualizareVineri 3 iulie 2020
Vizualizari664

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiuveta din baie, sau lavoarul cum mai este cunoscută, este unul dintre cele mai utilizate obiecte din casă. În fața ei te aranjezi și cu ajutorul ei te igienizezi ori de câte ori folosești toaleta sau ori de câte ori ai nevoie de o împrospătare. Deși în teorie este simplu să alegi chiuveta perfectă, în practică lucrurile sunt ceva mai dificile. Nu a stat nimeni să le numere, dar pe piață există sute de modele, dacă nu chiar mii, de lavoare moderne, diferențiate între ele în funcție de materialul din care sunt construite, de modul în care sunt montate, de formă sau de mărime.

În ultimii ani, foarte populare au devenit lavoarele pe pardoseală, denumite freestanding. Bine reprezentate în gama de lavoare de la Neakaisa, acestea se evidențiază printr-un aspect modern, printr-o construcție solidă (le regăsiți în toate variantele de material, ceramică, acril sanitar, piatră sau compozit) și prin diverse alte avantaje care le fac cât se poate de atractive în comparație cu lavoarele clasice prinse în perete sau pe blat.

Beneficiile unui lavoar pe pardoseală
Lavoarele „freestanding” evidențiază o serie de beneficii, care mai de care mai interesante:

  • Aspectul lor este deosebit, reușind să dea un aer modern oricărei băi. Indiferent de stilul în care ți-ai amenajat baia, poți găsi un astfel de lavoar care să devină astfel punctul de focus din încăpere;
  • Creează senzația de spațiu larg și aerisit;
  • Este ușor de întreținut. Lavoarele trebuie să fie curățate zilnic, în așa fel încât să își păstreze aspectul și să fie igienice.
  • Ascund cu succes sursele de apă și evacuarea. Există multe chiuvete care arată bine, însă atunci când sunt montate fără mobilier sub lavoar sau fără piedestal, rămân la vedere racordurile de alimentare și evacuarea, creându-se un aspect inestetic. Un lavoar pe pardoseală poate să ascundă toate acestea, asigurând un spațiu cât se poate de curat.

Este adevărat că lavoarele pe pardoseală nu au spații de depozitare, totuși, avantajele pe care le evidențiază sunt cât se poate de convingătoare.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un lavoar pe pardoseală?
Sunt câteva lucruri de care e bine să ții cont. Dacă alegi unul din ceramică, în primul rând, ține cont de calitatea ceramicii din care este construit lavoarul. Dat fiind faptul că este un corp de sine stătător și că nu este protejat de nimic, trebuie să fie cât mai solid, pentru a rezista unor șocuri accidentale. În general, o ceramică de calitate este foarte grea.

De asemenea, ai în vedere că dimensiunile lavoarului să se potrivească în baie și racordurile de apă plus evacuarea să fie plasate astfel încât să se potrivească cu decupajele din spatele lavoarului astfel încât să fie complet mascate. Micile detalii pot face diferența, motiv pentru care este bine să analizezi în detaliu lavoarul pe care îl cumperi și să te asiguri că se potrivește din punct de vedere estetic cu tot ceea ce ai în baie.

Sursă foto: neakaisa.ro/lavoar-ceramic-montaj-pe-pardoseala-dalet-round-freestanding-50-x-50-x-83cm.html