Cum verifici daca piesele comandate online sunt compatibile cu masina ta

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguripiese auto
Ultima actualizareMarti 25 mai 2021
Vizualizari1537

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni faptul ca piesele auto pot fi comandate online. Societatea din ziua de azi e atat de conectata la internet, incat a comanda piese auto a devenit mai simplu si mai eficient pentru multe persoane decat a face un drum pana la magazinele auto pentru achizitie. Nu e de mirare, pentru ca lumea shoppingului online deschide o multime de posibilitati, dar ridica si un semn de intrebare. Vor fi piesele auto compatibile?

Compatibilitatea pieselor auto

Pentru a fi sigur ca piesa pe care doresti sa o comanzi este compatibila cu masina ta, e indicat sa verifici seria de sasiu a piesei si sa o compari cu numarul de identificare din cartea masinii. Daca sunt identice, inseamna ca acestea se potrivesc. Cum procedezi, insa, daca aceasta verificare trebuie sa o faci online? Site-urile de profil de calitate vor avea mai multe modalitati prin care sa iti dai seama care dintre piese este potrivita masinii tale. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi modalitatea care ti se potriveste tie.

Intreaba un consultant

O buna parte dintre magazinele care vand piese auto nu ofera consultanta, informatii telefonice sau asistenta virtuala prin intermediul chat-ului. Totusi, anumite magazine ofera acest lucru, asa ca ar fi pacat sa nu profiti. Contacteaza un consultant, spune-i ce tip de piesa cauti si intreaba daca au disponibile pe stoc unele care sa fie compatibile cu modelul tau de masina. Cu siguranta vor fi mai mult decat incantati sa te ajute.

Cauta dupa piese individuale

Daca alegi sa pornesti in aceasta „misiune” pe cont propriu, o varianta ar fi sa cauti dupa piese individuale, in functie de ce anume ai nevoie. Apoi va trebui sa te uiti cu atentie la informatiile despre produs. Aici vei gasi codurile originale ale produsului, cat si, daca ai noroc, masinile compatibile cu piesa respectiva. Sigur, varianta descrisa mai sus pare un pic mai complicata, pentru ca ar trebui sa te uiti la specificatiile tuturor pieselor pe care le gasesti pe site pentru a o gasi pe cea potrivita masinii tale. Din fericire, exista o metoda mult mai simpla, inclusiv pentru cei care prefera sa evite sa contacteze un consultant.

Cauta dupa marca masinii

Anumite magazine au simplificat experienta utilizatorilor pe site, astfel incat proprietarii masinilor sa se descurce singuri, fara sa caute prea mult, atunci cand au nevoie de o piesa noua. Acestia au construit un catalog virtual cu toate modelele de masini ale caror piese se gasesc pe site-ul lor.

Un singur click pe fiecare model de masina (diferentiat in functie de motorizare si de alte specificatii tehnice), te duce pe o pagina cu toate categoriile de piese (spre exemplu: ambreiaj, caroserie, sistem de franare etc.). De aici pana la a descoperi daca piesa de care ai nevoie exista pe site-ul lor, nu mai e decat un singur pas: cautarea in catalog fie va lista produsele disponibile, fie nu va returna niciun rezultat.

Simplu, nu? Daca te afli in cazul fericit si ai gasit piesa mult cautata, atunci poti sa plasezi comanda. Daca aceasta e indisponibila, nu-ti ramane decat sa cauti un alt magazin care sa-ti permita sa comanzi piesele si in online.

Oricare dintre cele 3 metode ai alege pentru a verifica daca exista pe stoc piese auto compatibile cu masina ta, comanda piese auto Dacia de pe pieseautoarges.ro, pentru ca au nu doar o platforma intuitiva, ci si o modalitate de a intra in legatura cu un reprezentat, fie prin chat, fie telefonic. Spor la cumparaturi si cati mai multi kilometri la bordul masinii tale!

Sursa foto: Freepik.com