Sari la conținut
Forum Roportal
ellla

Calatorie pe calea ferata (black_old_trash)

Postări Recomandate

Nu stiu de ce nu mi-a dat voie sa editez mesajul din topicul "cum stati cu imaginatia" de aceea fac unul nou drept raspuns pt black_old_trash.

 

Calatorie pe calea ferata

 

 

Frig si gri. Ma plimb necontenit pe holul garii zgribulind cu rucsacul in spate. Ma doare deja spatele de la el dar imi tine cald. Cativa oameni misuna de ici colo susotind in linistea dinaintea zorilor. Trezita de disparitia gandurilor ies pe peron. Cativa isi cara bagajele previzibili spre locul unde au intuit ca ar stationa vagonul cu acelasi numar de pe billet.Liniste. Imi suna in urechi linistea. Dau rucsacul jos si ma asez pe el. Cufundata in vise…

 

Tzu-tzu!!!

 

Vine trenul!

 

Brusc agitatia creste, peronul aproape pustiu se umple de oameni.Oare de unde atatia? Ii urmaresc cum se foiesc ingrijorati. In sfarsit a oprit. Am cativa pasi pana la vagonul meu. Ma strecor prin inghesuiala pana la locul meu. Mi-arunc rucsacul sus la bagaje si … ma trantesc deja plictisita in locul de la geam.Perdelele murdare pe care scrie CFR sunt inghesuite dupa bancheta mea.

Deocamdata sunt doar eu si inca doua personae deci imi pot permite sa ocup locul inca “neinchiriat prin billet” de la geam.

 

Porneste trenul si odata cu el si imaginatia mea incepe si tese un scenariu frumos despre ce ma asteapta la capatul calatoriei.Prieteni entuziasmati si cateva zile de distractie si libertate totala. Imi trec prin fata ochilor stalpi si copaci…devin o linie continua printre imaginile ce-mi invadeaza mintea. Zambetul lui…oare formal?oare prietenesc? Oare ar fi trebuit sa fiu in tren acum? Mai bine ramaneam acasa!Ufa…Mie frig.Ma infololesc mai bine in geaca si imi gasesc o pozitie cat de cat comoda sa inchid ochii dar nu apuc bine caci usa de la compatiment se deschide cu zgomot .Controlorul.Ma ridic si-mi caut agale biletul in buzunarul rucsacului. Mi-l marca si ma trantesc inapoi incercand sa-mi regasesc pozitia de odinioara. Un camp intins de floarea soarelui imi atrage atentia si pozitia incomoda devine suportabila. Ma pierd in visare si pierd si vocile ce discuta in compatiment despre ultima reglementare a ministerului de finante.

 

In prima gara inca mai sunt treaza. Apoi …

 

Nu mai am stare. Corpul mi-e amortit si trenul se misca greu. Nu mai suport timpul. Tipul din fata mea imi arata pe geam o cladire fastuoasa si deschidem o discutie opaca despre arhitectura. El coboara la prima eu … mai am 3 statii. Intr-o zducitura porneste trenul iarasi si iarasi…

 

Ultima statie in sfarsit…am facut 18 ore pe drum dar acum au disparut si incordarea si nervozitatea. Ies pe hol si privesc peronul cautand o fata cunoscuta. Zaresc doua maini care imi fac semn entuziasmat. Zambesc larg si merg in graba la usa. Acolo imi piere zambetul entuziast. Imi ia rucsacul si ma simt eliberata. “Cum a fost calatoria? Mai poti?” “Lunga si obositoare.” Zambesc.Mai pot dar…deja imi doresc inapoi acasa.Zambetul lui e formal. Ne pierdem intr-o discutie fara sens si fara chef.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dumnezeule!Tocmai mi-ai descris drumul inapoi spre casa...vara asta...marea...18 ore infernale...chiar daca mie imi place enorm de mult sa merg cu trenul(totusi 18 ore!!??!!)...fenomenal...acelasi senzatii le-am avut totul...lipsesc doar iesirile la tigara... :clap:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Interesant.

Eu as scoate in evidenta (fac referire la drumul meu) cum e mirosul in compartiment pana la Craiova si dupa. Pute ingrozitor, si un vocabular de mitici si femei ce injura, etc. Prima daca cand am mers la mare cu trenul ... am ramas ingrozit ce e in alte parti.

 

E cald si bine in Vestul tarii ... + civilizatie.

 

 

Hai sa nu generalizam, ok? Nu e nici frumos, nici sanatos.

Editat de Shur'tugal

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×