Cum să te pregătești pentru un zbor lung: 5 sfaturi practice

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBilete de avion, calatorii
Ultima actualizareVineri 2 septembrie 2022
Vizualizari422

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pleci în călătorie către o destinație îndepărtată și ai ales avionul, ca să ajungi repede, comod și în siguranță. Iată cum să te organizezi, pentru ca un zbor lung să fie o experiență agreabilă.

Împachetează un bagaj de mână cu lucruri de care ai nevoie în timpul zborului

Ia în considerare faptul că vei sta în avion ore bune, iar medicamentele esențiale, suportul gonflabil pentru gât, cotierele, căștile de ascultat muzică îți sunt necesare. Alege un bagaj de mână tip rucsac, încăpător dar compact. Citește cu atenție instrucțiunile privind restricțiile de substanțe, recipiente și alte precizări în legătură cu articolele interzise la bordul avionului. Nu uita de șervețelele dezinfectante și ia cu tine bomboane mentolate sau dropsuri, care sunt folositoare dacă ai urechile înfundate, la diferențe mari de presiune. Atunci când călătorești cu copiii, împachetează câte un recipient organizer pentru fiecare dintre ei. Alege modele adecvate, ca să încapă în rucsacul mare și să găsești rapid ce îți trebuie, în orice situație.

Îmbracă-te lejer și alege încălțăminte comodă

Zborul durează multe ore, poate chiar schimbi anotimpul la destinație, dacă străbați jumătate de glob. Interesează-te despre temperatura estimată în orașul de sosire și pregătește haine adecvate. Îmbracă-te lejer, în ținute confortabile, ca să te simți în largul tău pe toată durata călătoriei. Alege încălțăminte de bună calitate, evită tocurile înalte, modelele strâmte și calapodurile incomode.

Evită să mănânci mult și să bei alcool înainte de zborul cu avionul

Mesele copioase și alimentele indigeste trebuie evitate înainte de plecarea într-o călătorie lungă cu avionul. Îți pot provoca stări de indispoziție, greață, vărsături, migrene, iar zborul îți va părea mult mai greu de suportat. Nu bea multă cafea înainte de zborurile lungi și în timpul lor. Cafeaua este diuretică și contribuie la deshidratare, așa că se recomandă un consum moderat. O alternativă excelentă este sucul de roșii, ce conține vitamine revigorante și minerale esențiale. Alege curse aeriene cu ore de plecare convenabile, ca să călătorești pe timp de noapte și să te odihnești până la destinație, fără tulburări digestive sau alte probleme de sănătate. Accesează site-urile de rezervări și descoperă ofertele speciale din București către New York, pentru cele mai bune combinații de rute, orar de zbor și tarife.

Ia cu tine gadgeturile preferate, ca să te distrezi în timpul zborului

Tabletă, laptop ori smartphone - iată cu ce să începi lista de gadgeturi pentru un zbor agreabil. Completează cu alte device-uri preferate, pentru distracție la înălțime. Le vei utiliza în modul avion, conform regulilor aviatice. Alte dispozitive pe care le poți folosi când călătorești cu avionul sunt: stimulator cardiac (pacemaker), stimulatori nervoși electronici, dispozitive medicale implantate și aparate auditive. Poți să te perfecționezi la jocuri de strategie, să citești cărți electronice ori să lucrezi la taskurile pentru serviciu. Ai la dispoziție o gamă largă de aparate electronice de mici dimensiuni, acceptate la bordul avionului. Consultă lista prezentată pe site-ul operatorului aerian și alege accesoriile necesare pentru bună dispoziție și relaxare.

Urmează aceste sfaturi practice, pentru un un zbor lung cu avionul, ca să beneficiezi de cele mai bune condiții ca pasager al unei curse aeriene.

Sursa foto: shutterstock_2050811228.jpg