Cum sa folosesti pernele pentru a-ti decora canapeaua

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricanapele, design de interior
Ultima actualizareMiercuri 29 iunie 2022
Vizualizari321

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noua ta canapea este putin cam plictisitoare? Pernele decorative sunt primele lucruri la care te gandesti pentru a da viata mobilierului tau si a redefini atmosfera unei incaperi. Multe persoanele vad pernele ca pe un accesoriu decorativ in sine. Pot fi schimbate cu usurinta in timp si in functie de dorintele tale de a decora si de a da o noua viata unei canapele. Nu iti fie teama sa amesteci forme, culori si materiale, astfel incat canapeaua schimba instantaneu stilul. Accesorizarea canapelei tale nu este doar o chestiune de alegere a mobilierului. Poti opta si pentru adaugarea de perne. Dar acest lucru poate fi totusi dificil in functie de stilul decorativ al sufrageriei.

Care sunt formele, modelele si culorile pernelor pe care sa le cumperi pentru a imbraca elegant mobilierul?

Iata cum sa le alegi si sa le aranjezi pentru a adauga o nota personala canapelei tale, pentru a-i oferi o a doua viata sau pur si simplu sa ii dai un pic de stil. Este, de asemenea, o modalitate buna de a va face o canapea si mai confortabila, mai ales cu o perna decorativa multifunctionala cu fermoar / Pilota / Plapuma, 40x40cm / 110x150cm, Viyogo.

Pentru a crea un efect monocrom, pariaza pe perne care apartin aceleiasi game de culori si joaca-te pe culori si/sau modele. Principiul ? Alege o culoare, de exemplu albastru, si declina-o in nuante apropiate mai deschise sau mai inchise, in functie de cea a canapelei tale. Vei aduce apoi un contrast subtil si elegant.

Canapea ta este colorata si vrei sa alegi perne de alta culoare evitand in acelasi timp aglomerarea vizuala? Pornind de la culoarea canapelei tale, poti defini o combinatie de culori armonioasa. Selecteaza 2 sau 3 nuante asemanatoare pentru a obtine o atmosfera echilibrata. De asemenea, te sfatuim sa iei in considerare culorile din restul camerei tale.

Pentru un stil puternic, prefera culorile pernelor care contrasteaza cu culoarea canapelei tale. Pentru a face acest lucru, alege doua nuante opuse si complementare: alb si negru, galben si albastru sau verde si teracota, de exemplu. De asemenea, iti poti decora canapeaua cu perne in culori care contrasteaza cu canapeaua si fac ecoul culorii unui perete din living.

Asocierea materialelor nu este interzisa, dimpotriva! O perna de catifea se potriveste usor cu o perna de lana pentru a crea o atmosfera confortabila. Acelasi lucru este valabil si pentru combinatia de in si tesaturi care va da un aspect mai natural sau mai boem mobilierului tau. Cu o canapea din piele, opteaza pentru perne din material textil pentru a aduce un pic de caldura intregului. Poti chiar sa schimbi combinatiile in functie de anotimpuri.

In ziua de azi gasim perne cu tot felul de modele: etnice, grafice sau chiar florale. Pentru a evita supraincarcarea vizuala a sufrageriei tale, idealul este sa “imblanzeasca” modelele cu tesaturi uni. Pernele cu modele si colorate se amesteca perfect cu pernele simple pentru o atmosfera care imbina tendintele scandinave si boeme. Interactiunea modelelor se regaseste si in textura pernelor simple.

Modelul unei perne poate da tonul pentru stilul unei camere. De asemenea, poate fi in armonie cu un alt element al sufrageriei, cum ar fi tapetul sau draperiile de exemplu. In acest caz, opteaza pentru o singura perna cu model, sau chiar doua maxim, si completeaza cu alte perne simple pentru a evita supraincarcarea decorului.

Creeaza un impact vizual cu tehnica de acumulare. Da, foloseste cat mai multe perne, mai ales daca canapeaua ta este suficient de adanca. Astfel va parea mai confortabil si mai usor de utilizat. Daca decorul sufrageriei tale este destul de sobru, poti amesteca materiale, modele si culori fara nici o problema. Te sfatuiesc insa sa pastrezi un punct comun cu o culoare sau material identic intre diferitele perne.

In ceea ce priveste formele, este o chestiune de gust: alege o perna patrata sau dreptunghiulara pentru un stil clasic si mai degraba rotunjita pentru a adauga o nota vintage decorului tau. Dispunerea pernelor in functie de dimensiunile si formele acestora produce un efect de profunzime si energizeaza canapeaua. Doua randuri de perne arata atat de bine! Asimetria si impresia de profunzime adauga stil canapelei si nu numai. Adauga stil intregii incaperi. Cel mai bine este sa le asezi pe cele mici in fata si pe cele mai mari in spate. Cu forme diferite, te sfatuim sa pui pernele patrate in jos si pe cele rotunde sau dreptunghiulare in prim plan.

Imagineaza-ti canapeaua fara perna. Ar fi foarte plictisitoare! Pernele sunt adevarate atuuri pentru canapeaua ta si fac parte integranta din decorarea sufrageriei tale. Combinatia ta de perne decorative va face canapeaua ta unica. Va permite sa accentuezi o culoare, sa adaugi o nuanta sau un model si sa iti energizezi camera de zi.

Alte sfaturi decorative pentru a da o a doua viata canapelei tale

Exista si alte variante, mai mult sau mai putin costisitoare, pentru a da o noua viata canapelei tale. Poti aseza o patura in carouri pentru a acoperi o canapea decolorata, ii va oferi si o latura calda si va fi utila pentru serile de iarna. Integrarea unei masute laterale, instalarea unui covor nou, agatarea unui poster decorativ mare deasupra canapelei, plasarea de lumini pe fiecare parte a acesteia sunt toate solutii de explorat pentru a imbunatati modul in care arata canapeaua.

Cert este ca, doar cu cateva mici modificari iti pot reinnoi radical canapeaua – mai ales cand ai, din motive practice, o canapea mica – si pot transforma decorul sufrageriei tale fara a schimba totul! Deci, ce optiune vei alege pentru a-ti tonifica decorul?