Cum să ai succes în Marea Britanie

Detalii

CategoriiInternational
TaguriAnglia, Marea Britanie
Ultima actualizareMarti 28 septembrie 2021
Vizualizari805

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mii de români în ultimii ani au plecat în Marea Britanie. Mulți dintre ei se descurcă bine acolo și au mare succes. Cu toate acestea, din multe motive, unii dintre compatrioții noștri nu se descurcă atât de bine. Iată câteva sfaturi despre cum îții poți îmbunătăți situația în Marea Britanie și
cum îți poți face șederea în străinătate un succes.

Îmbunătățește-ți engleza

Să începem cu începutul. Indiferent de situația și circumstanțele dvs.,pentru aavea succes în Marea Britanie, trebuie să vorbiți o engleză foarte bună. Fără cunoștințe lingvistice bune, va fi foarte dificil să rezolvi lucrurile și să obții un loc de muncă cu un salariu decent.

Există multe resurse lingvistice, cursuri și aplicații mobile și vă puteți îmbunătăți limba engleză chiar înainte de a părăsi țara. Dar odată ce sunteți acolo, încercați să purtați o conversație cu cei care vorbesc nativ engleza cât mai des posibil. De asemenea, încercați să faceți ceva util după sau înainte de muncă, urmăriți ceva în engleză la televizor, ascultați un radio sau citiți un articol.

Văd mulți oameni care se uită la televiziunea românească, au doar prieteni români și vorbesc doar românește la serviciu. Desigur, ca rezultat, engleza lor este destul de proastă. Când ieșiți din această carapace și dedicați ceva timp vorbind în engleză, veți observa că limba engleză se îmbunătățește rapid și vorbiți cu ușurință. Va fi mult mai ușor să aflați mai multe despre țară, să descoperiți noi posibilități și să obțineți un loc de muncă mai bun.

Organizează-te


Primele câteva săptămâni în Marea Britanie sunt dificile, deoarece trebuie să organizezi multe lucruri. Trebuie să obțineți un National Insurance number, un cont bancar, să găsiți un loc de muncă și un loc unde să locuiți, poate să cumpărați o mașină, să rezolvați cu impozitul și asigurarea și așa mai departe.Încercați să faceți aceste lucruricât mai repede posibil. Puteți începe să organizați lucruri înainte de a părăsi România (de exemplu, puteți începe să vorbiți cu angajatorii despre locuri de muncă și cu agenții imobiliari sau prietenii despre locul unde să locuiți). Odată ajuns în țară, ocupați-vă de toate formalitățile necesare și concentrați-vă pe optimizarea cheltuielilor. Mai multe despre acest lucru în paragraful următor.

Îmbunătățiți-vă educația


Când începeți să locuiți într-o altă țară, nu știți prea multe despre ea șieste foarte ușor să cheltuiți mulți bani. Este nevoie deceva timp și educație pentru a descoperi modalități de optimizare a cheltuielilor și de îmbunătățire a finanțelor. Încercați să aflați despre cele mai bune conturi bancare, ISA, ipoteci, investiții și așa mai departe, citind câteva bloguri populare de finanțe personale. De asemenea, Youtube este o resursă excelentă de informații. Dacă o faceți în fiecare zi, veți descoperi în curând cum să economisiți bani pe electricitate și gaze, cum să cumpărați alimente mai ieftine, internet și cartele SIM. Cum să cumpărați lucruri online și cum să vă investiți banii dumneavoastră.

Câștigați venituri suplimentare


Când veți afla despre educația financiară, veți descoperi modalități ușoare de a câștiga niște bani în plus. Este relativ ușor în Marea Britanie și există multe modalități de a face acest lucru (aici este o listă bună: cum se face bani în Anglia). Puteți face niște sondaje online, puteți lucra ca tutore, puteți ajuta Amazon sau Deliveroo să livreze pachetele lor, să ajutații oamenii să aibă grijă de grădinile lor, să curățe geamurile, să vă închirieze garajul sau spațiul de parcare și așa mai departe. Posibilitățile sunt nelimitate. Ar trebui să investiți o parte din acești bani în plus sau, chiar mai bine, să cumpărați câteva cursuri pentru a vă îmbunătăți educația.

Promovează-te


Să încercăm să rezumăm acest articol. Dacă urmați sfaturile noastre până în acest punct, vorbiți foarte bine engleza și sunteți foarte bine organizați. Știți multe despre țară, obiceiurile, cultura și finanțele sale. De asemenea, ați câștigat niște bani în plus și vă puteți permite să cumpărați câteva cursuri pentru formare profesională.

Acum este momentul să obțineți un loc de muncă mai bun, care vă va plăti mai mulți bani. Încercați să vă dați seama care sunt potențialele locuri de muncă pe care le-ați putea face și care sunt cerințele pentru a le obține. Încercați să îndepliniți treptat aceste cerințe, îmbunătățindu-vă șansele de a obține unul dintre aceste locuri de muncă. Faceți câteva cursuri sau mergeți la facultate, dacă este necesar. Într-o zi, cu siguranță va da roade.

Din cauza Brexitului și Covidului, în acest moment există o lipsă masivă de locuri de muncă în Marea Britanie. Iată lista celor mai solicitate profesii cu numărul de persoane necesare:

● Șoferii de vehicule grele (HGV) - peste 100.000
● Asistente medicale - 79.123
● Programatori și profesioniști în dezvoltarea de software - 68.929
● Personal medical și îngrijitori la domiciliu - 49.751
● Profesioniști din învățământul primar și creșă - 30.574
● Bucatari - 29.996
● Asistenți pentru vânzări și vânzare cu amănuntul - 26.183
● Curățători și menajeri - 24.148
● Muncitori în producția și întreținerea prelucrării metalelor - 19.748
● Dulgheri și tâmplari - 6.364.

După cum puteți vedea, unele locuri de muncă sunt dificil de accesat rapid (dezvoltare de software, profesioniști didactici, dulgheri), dar altele sunt destul de ușor de obținut (șoferi de vehicule grele, întreținerea prelucrării metalelor) și sunt bine plătite.

Știați că unii dintre șoferii din Marea Britanie câștigă peste 50.000 de lire sterline pe an? Desigur, aceasta este doar o sugestie și puteți face orice dacă vă doriți asta.