Cum folosesc trenurile sistemele de urmarire GPS

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriMonitorizare GPS
Ultima actualizareMiercuri 12 octombrie 2022
Vizualizari411

Voteaza & Distribuie

Descriere

GPS-ul este cheia lumii moderne sia devenit atat de util in viata noastra de zi cu zi incat o luam de la sine inteles. Sistemele de monitorizare GPS sunt folosite in aproape orice industrie, de la agricultura, automobile, educatie si pana la urmarirea si optimizarea transpoturilor feroviare.

Localizarea trenurilor cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS

Localizarea trenurilor prin intermediul sistemelor de localizare GPS este importanta din mai multe motive.In primul rand, trenurile pot avea intarzieri sau pot chiar deraia daca nu sunt respectate toate regulile de siguranta.In al doilea rand, trenurile se pot pierde temporar si se pot bloca in zone indepartate daca GPS-ul lor functioneaza defectuos, asa ca este vital sa se utilizeze sisteme GPS profesionale si precise.

Reducerea intarzierilor trenurilor cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS

Prin reducerea erorilor de urmarire si semnalizare, utilizarea GPS-ului poate reduce intarzierile.Trenurile sunt adesea fortate sa urmeze rute ineficiente, deoarece nu sunt capabile sa urmeze ruta cea mai directa.Abilitatea de a optimiza rutele trenurilor cu informatii in timp real din sistemele GPS ar fi de nepretuit. In plus, GPS-ul poate fi folosit pentru a prognoza daca va aparea o intarziere, verificand daca un tren intarzie deja pe traseu.Acest lucru permite o planificare mai precisa si o mai buna gestionare a resurselor.De asemenea, pasagerii care asteapta trenuri intarziate pot primi ore de sosire mai precise.

Scaderea distantei de oprire a trenului cu sistemele de urmarire GPS

Trenurile au distante de franare extrem de mari, ceea ce poate fi problematic atunci cand trenurile trebuie sa se opreasca brusc pentru situatii de urgenta.Cu cat trenul trebuie sa se opreasca mai mult, cu atat este mai probabil ca franele sa se supraincalzeasca, si sa se uzeze mai rapid. Potrivit specialistilor din domeniu, un tren de marfa care ruleaza cu aproximativ 90 de km la ora, poate sa se opreasca complet in aproximativ 1.6 kilometri.In timp ce majoritatea masinilor au o distanta de oprire de aproximativ 60 de metri, locomotivele grele au in mod natural o distanta de oprire mult mai mare, care creste si mai mult cu viteze mai mari si cu incarcatura mai grea.

Sistemele GPS pot ajuta la reducerea distantelor de franare prin furnizarea de informatii in timp real despre modelele de trafic sau despre alte obstacole aflate de-a lungul sinelor, astfel incat trenurile sa le poata evita daca este posibil.De asemenea, acest lucru ajuta la prevenirea intarzierilor, permitand trenurilor sa respecte programul stabilit. Distantele mari de oprire pot reprezenta un pericol grav pentru echipajele de tren si pentru pasageri.Din pacate, au existat multe incidente mortale care au implicat trenuri din cauza distantelor mari de oprire.

Aceste progrese in tehnologia GPS vor face posibila imbunatatirea operatiunilor trenurilor de marfa sau de pasageri, si pot contribui semnificativ la reducerea costurilor pentru transportatorii feroviari. De asemenea, tehnologia de urmarire prin GPS nu este utila doar pentru urmarirea trenurilor, ea este folosita si pentru a le optimiza eficienta.Trenurile moderne folosesc tehnologia GPS pentru a imbunatati eficienta si pentru a reduce costurile atat pentru pasageri, cat si pentru companiile de transport feroviar.Viitorul tuturor trenurilor poate include foarte bine utilizarea tehnologiei GPS pentru monitorizare.

Pentru a afla mai multe despre modul in care CargoTrack va poate ajuta sa cresteti productivitatea, sa imbunatatiti siguranta si sa reduceti costurile pentru afacerea dumneavoastra cu ajutorul sistemelor de monitorizare prin GPS, trimiteti un mesaj prin intermediul formularului de contact, si o sa obtineti o oferta personalizata in cel mai scurt timp.