Cum amenajezi camera bebelușului cu bani puțini?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMarti 17 martie 2020
Vizualizari691

Voteaza & Distribuie

Descriere

Venirea pe lume a bebelușului tău este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase daruri pe care ți le oferă viața. Însă, atunci când afli că o să devii părinte, după extazul și bucuria primelor zile, totul se poate transforma într-o misiune complicată. Amenajarea unei camere pentru cel mic este primul lucru pe care îl iau în considerare în special viitoarele mămici, deoarece își doresc un spațiu dedicat nou-născutului, cald și primitor, în care acesta să se simtă confortabil. Vorbim de o încăpere în care trebuie să primeze funcționalitatea și siguranța, dar care să beneficieze și de o atmosferă relaxantă. Un decor spectaculos poate fi destul de costisitor, însă dacă ai un buget limitat, amintește-ți că soluțiile simple sunt la îndemâna tuturor. Ți-am pregătit câteva idei de amenajare cu bani puțini, care să te inspire să creezi un spațiu cozy pentru micuțul tău.

Pregătește pereții


Atunci când vrei să amenajezi o cameră deosebită pentru bebe, începe cu pereții. Este foarte simplu și ieftin să obții un aspect plăcut cu un set de lavabile de diferite culori. Alege nuanțe pastelate pentru că sunt perfecte pentru decoruri luminoase și prietenoase. Dacă ai puțin talent, folosește mai multe culori și pictează un curcubeu, o floare sau nori pe un fundal albastru deschis. Tapetul cu motive jucăușe este de asemenea o variantă folositoare, la fel și tablourile cu personaje din desene animate sau chiar câteva haine în miniatură. Poți aduce veselie camerei și cu ajutorul unor stickere decorative cu animale, peisaje din natură sau eroi din filme, pe care le lipești foarte ușor pe pereți. Orice ai alege, în mod sigur vei obține un aspect de poveste, fără să cheltuiești prea mulți bani.

Achiziționează mobilier second-hand

Bebelușul tău va crește mult mai repede decât îți imaginezi. Dacă trebuie să cumperi piesele de mobilier pentru camera copilului, poți economisi sume considerabile cu lucruri foarte puțin folosite. Pătuțul, dulapul pentru haine, masa de schimbat, comoda sau scaunul pentru alăptat pot fi achiziționate cu ușurință second-hand, mai ales că nu le vei utiliza foarte mult timp. Nu este indicat să investești în obiecte scumpe pentru că planul de amenajare actual este pe termen scurt, iar configurația și componența mobilierului se vor schimba destul de des.

Folosește un covor amuzant

Poți schimba foarte ușor aspectul podelei și al întregii încăperi cu ajutorul unui covor cu imprimeu jucăuș. Optează pentru un material ușor de curățat, într-o nuanță veselă sau cu modele prietenoase, care să se asorteze cu restul camerei. În doar câteva luni, când micuțul tău se va juca pe jos ori va începe să se joace pe pardoseală, covorul îți va fi de mare ajutor.

Alege perdele simpatice pentru ferestre

Perdelele și draperiile sunt unele dintre obiectele cu care poți modifica rapid înfățișarea camerei. Trebuie să te asiguri că materialul folosit va face suficient întuneric atunci când micuțul doarme, dar și că lumina va pătrunde nestingherită în timpul zilei. Optează pentru perdele transparente, vaporoase, cu imprimeuri din desene animate, animale, flori sau păsări. Decorează camera cu jucării Într-o cameră de bebeluș este recomandat stilul ludic, dar dacă nu ai prea mulți bani de cheltuit pentru un carusel inedit, decorațiuni specifice, obiecte din lemn, figurine și accesorii deosebite, atrage atenția cu câteva jucării simple, cărți sau baloane colorate. Acestea pot fi parte din decor, dar și obiectele de care cel mic se va atașa treptat.

Instalează cât mai multe luminițe

Dacă îți dorești design care să se facă remarcat, cu un buget limitat poți achiziționa câteva instalații pentru camera micuțului tău. Acestea pot fi atârnate la întâmplare pe pereți ori pot scoate în evidență un raft pe care sunt așezate jucăriile. Cu siguranță, luminile îl vor face să viseze frumos!

Dacă mai ai puțin timp la dispoziție pentru venirea pe lume a noului membru al familiei și ai nevoie de bani urgent pentru amenajarea camerei, ai posibilitatea de a apela la un credit urgent. Transferul banilor se face imediat, iar tu te poți ocupa să decorezi o încăpere frumoasă și confortabilă în care să îți aștepți bebelușul.

Sursa foto: pixabay.com/photo/2018/05/02/09/01/children-3368013_1280.jpg