Credit de nevoi personale pentru centrale termice

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricentrale termice, credit
Ultima actualizareMarti 25 ianuarie 2022
Vizualizari434

Voteaza & Distribuie

Descriere

Accesul la apă caldă și căldură este o necesitate reală, iar în unele cazuri, asta presupune instalarea unei centrale termice.

Decizia de a-ți instala o centrală termică poate apărea din varii motive – fie pentru că vrei să ai control asupra consumului și să nu mai depinzi de rețeaua centralizată, fie pentru că locuiești într-o zonă în care nu ai acces la apă caldă sau căldură. Și cu toate ca până acum e posibil să fi folosit sobele cu lemne de foc pentru încălzirea locuinței, instalarea unei centrale termice este, fără doar și poate, o idee bună.

O centrală termică, fie că funcționează cu energie electrică, gaze ori peleți, poate fi răspunsul pentru o mulțime de probleme legate încălzire și acces la apă caldă. Poate părea inaccesibilă însă din punct de vedere al costurilor inițiale de achiziție și instalare, dar pe acestea le-ai putea acoperi cu un credit de nevoi personale.

Mulți proprietari de locuințe aleg centralele termice datorită beneficiilor pe care acestea le aduc pe termen lung. Este perfect în regulă să iei în considerare această variantă, în detrimentul rețelei locale de apă caldă și căldură sau a lemnelor de foc. Defecțiunile rețelelor sau problemele în cumpărarea lemnului de foc sunt factori de stres care pot dezechilibra și starea de bine, și bugetul.

Totodată, investiția în confortul propriu în perioada pandemiei, când trebuie să petrecem mai mult timp acasă, poate reduce și din stresul resimțit. Toate aceste argumente sunt întemeiate și perfect valide pentru face o achiziție care îți rezolvă o problemă și care are, de asemenea, beneficii pe termen lung.

Costurile achiziției și instalării unei centrale pot părea la prima vedere destul de mari și foarte greu de acoperit. Una dintre variantele la care poți apela pentru finanțare este creditul de nevoi personale, iar Provident este una dintre instituțiile financiare nebancare ce oferă astfel de credite.

Primul pas înainte să aplici pentru un credit este să-ți calculezi bugetul necesar pentru a vedea ce cheltuieli te așteaptă. Ia în calcul, după caz, taxele pentru întocmirea actelor pentru debranșarea de la rețeaua locală și pentru proiectul de gaz, costurile centralei în sine, ale materialelor de lucru (roagă instalatorul să îți scrie o listă), ale caloriferelor de care ai nevoie, precum și manopera instalării.

Drumul până la finalizarea proiectului poate părea lung, dar îl poți sparge pe etape în care să incluzi, timpul necesar pentru îndeplinirea lor și bugetul detaliat. Acestea îți vor fi mai ușor de urmărit dacă le distribui și într-un calendar. De asemenea, dacă vei detalia bugetul de care ai nevoie, vei ști cu certitudine suma pe care trebuie să o acoperi cu un credit.

Dacă te întrebi cât de anevoios este procesul de aprobare a unui credit nebancar sau, dacă odată aprobat, cum vei reuși să îl restitui, trebuie să știi că Provident promovează incluziunea financiară și accesul la finanțare, respectând dispozițiile legale și politica de creditare. Pentru a solicita un credit de la Provident, una dintre condiții este să ai un venit minim demonstrabil de 300 de lei.

Poți aplica pentru un credit pentru nevoi personale pe provident.ro sau telefonic, indiferent unde locuiești în România, iar pentru rambursarea acestuia poți opta ca un agent să vină la ușa ta pentru colectarea ratei săptămânale sau lunare. Poți stabili împreună cu instituția varianta de credit potrivită pentru tine și poți solicita un împrumut chiar dacă nu ai acces la internet, cont bancar activ, deci nici istoric bancar.

Provident oferă posibilitatea de a aplica la credite de la 500 la 20.000 de lei, cu rate fixe săptămânale sau între 6.000 și 15.000 de lei, cu rate fixe lunare. Poți alege să primești banii în maxim 48 de ore la tine acasă, fără garanți sau garanții.

Pentru a aplica, trebuie să fii cetățean român cu vârsta minimă de 18 ani, cu adresa de domiciliu în România, să ai un număr de telefon valid și să poți dovedi că ai un venit minim de 300 de lei/lună (ori 1.300 de lei/lună în cazul împrumutului STAR).

Beneficiezi de transparență în prezentarea tuturor costurilor și de răspuns la orice întrebare ai avea. Împrumută doar atât cât îți poți permite, așa încât să poți achita ratele chiar și în situații neprevăzute, și folosește banii doar pentru scopul stabilit inițial. Poți, de asemenea, să achiți anticipat suma împrumutată, iar dobânda este recalculată pentru noua perioadă de rambursare.

Atunci când plătești în avans o sumă de bani, vei putea opta ce se întâmplă cu creditul în continuare. Ai de ales între două variante, fie reduci perioada contractuală, dar păstrezi aceeași rată, fie reduci rata și păstrezi aceeași perioadă a creditului. Alegerea este a ta.

În orice caz, alcătuiește un buget personal chiar și după achitarea integrală a împrumutului Provident. Prin analizarea cheltuielilor lunare, ai putea descoperi cum poți face economii.