Ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand achizitionezi un sistem de supraveghere video

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricamere de supraveghere, sisteme de supraveghere video
Ultima actualizareMiercuri 14 septembrie 2016
Vizualizari2665

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astazi, pe piata exista o gama larga de camere de supraveghere video de exterior, iar inainte de a alege un astfel de sistem, poate ar trebui sa te gandesti la preferintele tale in ceea ce priveste aspectul, functionalitatea si design-ul.

Cate camere de supraveghere video ai nevoie? Vrei o camera de supraveghere pe timp de noapte? Doresti ca sistemul de supraveghere sa fie vizibil privitorului sau ascuns?
Acestea sunt cateva aspecte pe care fiecare proprietar ar trebui sa le ia in considerare.

Numarul de camere necesare
Dimensiunea proprietatii este un factor important precum si punctele de plasare ale camerelor si aria de acoperire. Vestea buna este ca intr-un sistem de supraveghere video puteti adauga orice numar de camere, in orice moment, permitandu-va sa le gestionati in aceeasi retea. Camerele video se conecteaza la un DVR, aparat care detine un sistem de operare propriu, ceea ce ii confera stabilitate in operare si exploatare.

Camere interior/exterior

Sistemele de supraveghere video de exterior pot elimina sau reduce problemele aparute in urma unor infractiuni, in sensul acesta rata de infactionalitate scazand semnificativ. Orice activitate neobisnuita sau suspecta care are loc pe proprietatea ta va fi inregistrata de o camera video de exterior.
Camere de securitate de interior, de asemenea, servesc ca o masura de precautie suplimentara in cazul in care are lor o spargere iar camera de exterior nu poate capta imaginile. Puteti achizitiona, de asemenea, o camera de retea, care are atat functionalitate si pentru interior si exterior.

Camera de zi/de noapteMulte dintre camerele video vin echipate cu sisteme speciale pentru supraveghere pe timp de noapte. Camerele de noapte sunt ideale pentru monitorizarea vehiculelor parcate pe drumurile de acces. Se estimeaza ca mai mult de doua treimi din furturile de autovehicule au loc pe timp de noapte; asadar, ganditi-va cu atentie daca aceasta caracteristica importanta a camerelor video, va fi sau nu de luat in considerare.

Unde ar trebui instalate camerele de supraveghere video

1. La punctele de intrare/iesire
Camere de supraveghere video trebuie sa fie montate la iesirea si intrarea locatiei pentru a inregistra pe oricine vine si iese.
In camerele aglomerate
In cazul in care un hot intra in casa ta, camera video de interior ar trebui amplasata intr-o camera unde exista activitate, cum ar fi camera de zis sau bucatarie, pentru a inregistra dovezile.
2. Acoperis si Streasina
Pentru a monitoriza activitatea de zi cu zi in jurul casei ta, camerele de supraveghere trebuie instalate sub streasina sau pe acoperis.