Sari la conținut
Forum Roportal
DRΞΔMGΘD

Rom

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

sursa

 

Un român alocă, în medie, 3 euro pe lună pentru produsele de îngrijire personală. Studiul care a ajuns la aceste concluzii arată ca România este cea mai neîngrijită ţară din Uniunea Europeană, când vine vorba de igiena personală.

 

Singurii care stau mai prost ca românii la capitolul igienă personală sunt doar turcii, care cheltuie un euro pe lună pentru îngrijire, informează dcnews.ro. Conform studiului, slovacii alocă 7,8 euro pe lună pentru igiena personală, grecii, 6,25 euro, iar britanicii, 5,6 euro.

 

Una dintre explicaţiile acestor rezultate este faptul că 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire. La sat, educaţia sanitară lipseşte cu desăvârşire, ba chiar mulţi dintre românii care locuiesc în mediul rural cred că spălatul zilnic este dăunător. Alţi factori care duc la o igienă mai mult decât minimă sunt sărăcia, criza economică şi, în unele cazuri, preţul ridicat al apei, scrie rtv.net.

 

Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală:19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura.

 

.................

Articolul nu spune partea esentială a problemei.Un om ajunge sa nu-i mai pese de felul în care miroase atunci cand nu se mai pretuieste pe sine mai deloc, iar impulsul de a se pretui pe sine este dat de modul in care omul a fost crescut, educat si pretuit de parintii lui. Plus ca mirosul neplacut poate fi si o arma, sa-i deranjezi pe ceilalti cu mirosul tau neplacut tine de agresivitatea pasivă. Aceasta fiind inconstientă, cei care se pomenesc dati afara din cauza mirosului lor se simt total nedrepatatiti, ceea ce e hilar. Noi românii zicem una și alta despre țigani, dar nu băgăm de seamă că această etnie predispusă a prelua părțile negative ale majoritarilor, a decăzut cel mai rău în țări ca România. În Ungaria sau alte țări nu au decăzut așa de rău țiganii ca la noi. Pe urmă toată Europa s-a îngrozit de țiganii proveniți din România. Așa că...

Editat de ONΞIRΘS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chiar citeam si eu ziarul ... insa opinia mea este alta. Stiind ca majoritatea n-au venituri corespunzatoare sa-si cumpere sapunuri scumpe din magazine si alte cosmetice, nu inseamna ca sint murdari, doar se spala cu sapun de casa la tara si-si limpesesc parul cu otet sau apa de ploaie, care nu se cumpara pe valuta forte, deci nu apare in statistici.

Din 100 euro nu se poate permite NIMIC, ca mai sint si nesimtiti!!! au fost mereu si in comunism dar ori si unde pe planeta. A locui in zona rurala nu inseamna ca oamenii nu stiu sa se spele sau sa tina curatenie, ei pot concura cu bucurestenii oricand la acest capitol.

Jurnalistii ar trebui sa se plimbe putin prin satele si comunele romaniei dar si in localitatile maghiare si de alte natii sa se documenteze profund de cum arata casele si cetatenii acestori localitati si sa mai scrie un articol din constatarile de pe teren.

In fiecare loc sint un numar de oameni foarte saraci si fara ajutor, poate cu ei ar fi o problema insa si in spitale lipseste igena, tocmai unde ar trebui sa straluceasca totul.

De turci n-ar trebui sa vorbeasca pana nu se conving de ritualul lor zilnic de igena!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am crescut la sat (si ardelenesc si oltenesc). Ingrozitor, mai ales la ardeleni. Pe langa ca majoritatea nu se spala, nu arunca nimic. Nici macar ceea ce a devenit de nereparat si complet inutilizabil. Si aici nu ma refer la traditionala "șurubărie", ci la "plotoage", zdrențe. De unde vine această nostalgie știu acum. Tot de unde vine și Miorița. Nu sunt în stare să ofere mai nimic de pomană în stare funcțională. Iar dacă oferă ceva, întreg, nu funcțional, până și de acel lucru le pare rău și-i urmăresc traseul, să vadă dacă cel "miluit" a păstrat obiectul (ruptura) dăruit în starea în care l-a primit ori ba. Așa caracter mai rar, cum poți vedea la unii (și zic eu, prea mulți). Oricum nu România este esența răului, ci el se amplifică pe măsură ce înaintezi spre est, orient.

 

Cât despre turci, oricine care a călătorit știe că civilizația occidentală e doar în capitală (Istanbul) și împrejurul ei. În rest, bordee și jale. Maneaua, muzica orientală, exprimă lipsa dragostei părintești, din neam în neam. Știu și de ce și de la cine se trage asta. Dar nu e locul aici de explicat.

Editat de ONΞIRΘS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

..

Una dintre explicaţiile acestor rezultate este faptul că ....

 

 

Una dintre explicatii este ca romanii cheltuie mai putin pe produsele cosmetice pentru ca de obicei cumpara produse mai ieftine - care le sunt mai accesibilile sau asa cum spunea The Unknown si le prepara in casa - gen sapun sau masti de fata sau chiar creme.

Si eu folosesc uneori cosmetice preparate la farmacie - creme de maini, fata sau sampoane - sunt mai ieftine si acestea nu sunt considerate cosmetice ci produse farmaceutice. Nu e prima oara cand aud astfel de statistici si mi s-a intamplat sa vad si oameni neingrijiti dar asta nu este un motiv sa pui o eticheta unei natii !!

Dar ce te poti astepta de la un ziar precum click - eu i-as amenda pentru denigrare!! :x:

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Sigur, și ăia care spun că e e corupție mare în România ar putea fi amendați pentru denigrare.

 

Ce este trist, e că atât "neprihăniții" cât și "nelegiuiții" sunt inconștienți. Fac parte din inconștientul colectiv, din turmă. Fiecare face așa cum a învățat în familia și turma lui. O parte vor deveni muște de rahat, altă parte albine. Nici musca de rahat nu se pune pe flori și nu știe de flori, nici albina nu știe de rahat și nu caută rahatul. Toți sunt inconștienți. Și toți pier la fel. Intr-un război, într-un cutremur, într-o epidemie. Dar sunt câte unii care o duc mult în nelegiuirea lor. Așa cum sunt unii care o duc mult în neprihănirea lor. Și asta e o deșertăciune, zis-a Eclesiastul.

Editat de ONΞIRΘS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Nu doresc să acuz țiganii din România ori să îi laud pe cei din Ungaria. Ci mă întreb, oare nu cumva majoritarii au și ei o vină sau o contribuție la situația finală?

 

 

 

 

E valabil ce spui despre unii olteni, mai ales despre cei care stau pe ulițe îndepărtate, nu la centru de comune, ori în sate mici. Însă și cei care se țin mai civilizați, tot ticăloși sunt (unii). Civilizația nu le-a adus și omenia.

 

Cât despre maghiari, au și ei pe unii... Sunt mai ales în NV României niște sate de maghiari unde alcoolismul face ravagii, beau și femeile, iar relațiile lor de cuplu sunt canibalice. Am cunoscut o asemenea familie, dar copiii din acea familie au reușit să nu fie precum părinții lor. Părinții s-au decimat, alcoolul a fost refugiul până unul dintre membrii familiei (femeia) a inebunit si a facut si ciroza, apoi a murit. Sotul s-a linistit apoi (s-a oprit din băut). Copiii lor insa au ajuns binisor, baiatul cu casa si familie in spania, fata cam nasol, nu si-a ales bine sotul, dar ea e relativ OK. Insa a intrat intr-o familie, de români, din București, familie care e cam ca a ei. Ea e noră acolo. Când a intrat n-a văzut situația, acum o vede dar e cam târziu. Zicea acum un an că ar pleca cu mâna goală, că înebunește acolo.

La noi, o parte dintre orășeni, provin din acele zone lugubre rurale. Deși au acces la civilizația așa zis urbană, caracterul e la fel.

 

La sat, când primul și-a făcut baie modernă, și-a deschis porțile și a chemat tot satul să vadă. Dar că nu și-a făcut fosă septică și rahatul se deversa în râulețul satului asta a ținut ascuns, o vreme, până sătenii au văzut și l-au reclamat. Să chemi vidanja costă. E o scuză bună. Mai nou și-au făcut fose septice, dar stau cu groaza în sân că dă pe dinafară ori le vine rahatul în casă. Si pentru ca nu sunt izolate casele, iarna când e ger mare, îngheață țevile pe care vine apa rece de la fântână și plesnesc. E nasol să stai la sat. Ori faci bine proiectul de la început, ori nu mai scapi de belele.

Editat de ONΞIRΘS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Chiar nu am inteles raspunsul . Probabil versiunea mea mai putin sofisticata de umanoid ( dupa standardele lui harald !! :lol2: ) nu imi permite sa realizez ce legatura are consumul de cosmetice cu deșertăciunea si Eclesiastul !! :doh:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu ce sa spun la asta ca nu traiesc de foarte mult timp in Romania si vizitez rar si doar ce citesc din ziare mai stiu care nu prea este o buna sursa de informatie, mi s-a spus.

Nici in comunism nimeni nu avea grija oamenilor saraci, familiile cu multi copiii erau de rasul lumii ca si alti handicapati amariti, ceea ce n-am gasit corect nici cand am locuit acolo. Demult a alunecat acest teren in vale si nimeni n-a incercat sa-l opreasca!!!

Majoritarii o sa se diminueze intr-o zi, dar mai departe nu vreau sa prevad nimic.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×