6 recomandări pentru un pictor începător

Detalii

CategoriiCultura
Taguripictori, Pictura
Ultima actualizareJoi 18 august 2022
Vizualizari348

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pictura este un hobby accesibil pentru majoritatea persoanelor și o activitate care nu necesită foarte multă pregătire în prealabil. Poți începe să pictezi cu un kit simplu, testând mai multe tehnici în mod intuitiv sau urmărind tutoriale și participând la cursuri, dacă vrei să te perfecționezi. Dacă ești un pictor la început de drum, bucură-te de proces și pune în practică recomandările de mai jos pentru a avea un incursiune cât mai lină în lumea fascinantă a picturii!

1. Începe cu acuarele sau acrilice

Când vei decide să te apuci de pictat, vei observa că ai la dispoziție o multitudine de materiale pentru pictură. Poți folosi acrilice, acuarele, culori pentru pictură în ulei și nu numai. Cea mai simplă variantă pentru un pasionat începător este folosirea culorilor acrilice sau a acuarelelor. Acestea sunt ușor de folosit, se curăță ușor și pot fi achiziționate cu minimum de buget. Astfel, ele sunt perfecte pentru a experimenta, fără presiunea de a avea rezultate excepționale din prima încercare.

2. Investește într-un șevalet

Dacă îți place arta vizuală și vrei să începi acest hobby creativ, recomandarea specialiștilor este să investești încă de la început într-un șevalet pentru pictură, alegând un model care ți se pare potrivit pentru tine și spațiul în care vei picta. În acest fel, te vei obișnui din start să pictezi pe suprafața hârtiei din unghiul corect, fiindu-ți mai ușor să te miști și să vezi planșa din toate perspectivele. În plus, vei putea avea o postură corectă în timp ce trasezi linii de înaltă precizie sau colorezi.

3. Nu-ți fie teamă să combini culorile

Mulți pictori aflați la început de drum cred că, pentru a obține rezultate frumoase, este necesar să ai seturi complexe de culori. În realitate, la început nu îți trebuie decât un set de culori primare pe care le poți mixa pe o paletă specială pentru a crea tonuri și nuanțe noi. Nu îți fie teamă să combini culorile intuitiv; vei constata că obții nuanțe minunate, la care nici nu te gândeai. Folosește maximum trei culori pentru a crea noi tonuri – două principale și alb sau negru, după caz.

4. Învață să pictezi în funcție de mâna dominantă

Multe persoane stângace experimentează probleme atunci când scriu, desenează sau pictează cu materiale care se transferă ușor. Când vine vorba despre pictură, și dreptacii pot avea aceeași dilemă, mai ales când este vorba despre partea stângă a planșei. Pentru a evita disconfortul și pentru a diminua riscul de a strica opera de artă prin transfer și pete, învață de la început să pictezi ținând cont de mâna dominantă. Dacă ești stângaci, începe să aplici toate culorile mai întâi în partea dreaptă a planșei și viceversa. De asemenea, folosirea unui șevalet te va ajuta, indiferent de caz, să eviți micile accidente de culoare.

5. Folosește un recipient mai mare cu apă

Majoritatea pictorilor începători folosesc un pahar sau o cană pentru apă. Este una dintre greșelile cel mai des întâlnite, căci după câteva folosiri, apa din recipientul de mici dimensiuni se va colora, apoi va influența nuanțele de pe planșă, fără ca pictorii să își dea seama de la început. Așadar, folosește un borcan mai mare pentru clătirea pensulelor pentru ca vopseaua în exces să se dilueze suficient de tare încât să nu îți afecteze culorile de pe foaie.

6. Bucură-te de fiecare pas al procesului de învățare

Chiar dacă ai un talent extraordinar, încearcă să nu îți setezi așteptări uriașe la început. Este firesc ca tehnica ta să evolueze în timp, așa că exersează cu răbdare și bucură-te de fiecare pas al călătoriei. Începe cu pași mici, fă-ți un contur și planifică structura elementelor de pe planșă.

În timp, vei reuși să pictezi tablouri minunate și să îți exprimi creativitatea din ce în ce mai bine!

Sura foto: pexels.com/photo/a-person-doing-painting-8843988/