5 sfaturi de care să ții cont când îți amenajezi grădină

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari gradini
Ultima actualizareMiercuri 10 martie 2021
Vizualizari492

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cele mai frumoase grădini sunt cele care fac oamenii să se simtă bină și confortabil. Bineînțeles, aspectul este important, dar acestea trebuie să fie și practice. Pe lângă atmosferă relaxantă, ele trebuie să fie ușor de parcurs și ușor de întreținut. Căile și structurile nu trebuie să fie complicate, în timp ce plantele selectate să stârnească interesul.

Iată 5 sfaturi practice care să te ajute să creezi o grădină plăcută și locuibilă pentru familia ta

1. Alei largi
Asigură-te că aleile sunt suficient de largi pentru a o trecere confortabilă. Nimănui nu îi place să se strecoare prin spații înguste, fie în interior, fie în exterior. Căile principale ar trebui să fie suficient de largi pentru cel puțin două persoane să meargă una lângă alta, deci nu mai puțin de 3.5 metri. Pentru cele secundare, este suficient ca acestea să permită trecerea unei singure persoane. Cu cât plantele care înconjoară aleea sunt mai înalte, cu atât calea trebuie să fie mai largă. Liniile înalte fac ca orice spațiu să pară mai restrâns.
2. Scările
Treptele și scările în aer liber trebuie să poată fi urcate ușor. În caz contrar, pot fi descurajante și incomode. Treptele cu o înălțime de 15 cm sau mai puțin sunt cele mai confortabile.
3. Spațiu aerisit
Terasele și spațiile de relaxare sunt perfecte pentru petrecerea timpului în aer liber. Planifică grădina astfel încât să fie suficient spațiu pentru a putea instala mese, scaune și alte obiecte de mobilier. Ia în considerare câți invitați găzduiești în mod regulat și alocă cel puțin 4 metri pătrați de persoană. Masa în aer liber înseamnă mobilier de exterior, așa că încearcă să alegi un perimetru de 3 metri lățime de spațiu deschis în jurul oricărei grupări de mobilier pentru a permite o circulație confortabilă. De asemenea, asigură-te că aceste zone sunt protejate de vremea capricioasă sau de soare, pentru un plus de confort. Așadar, alege un cort de grădină pe Hornbach pentru maxim de confort.
4. Stabilitate
Asigură-te că orice pavaj oferă o bază sigură. Evită suprafețele alunecoase sau fixează bine pavelele care clatină. Materialele de pavaj, cum ar fi granit lustruit sau plăci de exterior netede, pot să nu ofere suficientă tracțiune în perioada ploioasă.
5. Spațiu suficient pentru arcade
Lasă spațiu suficient sub arcade, arbori și pergole, mai ales dacă peste aceste structuri vor crește plante. Astfel de elemente tind să pară mai mici decât dacă ar fi în interior, așadar le poți face oricât de înalte. În plus, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău mai târziu și să fii nevoit să te apleci de fiecare dată când treci prin acea zonă. De asemenea, stâlpii pentru arcade și pergole ar trebui să fie așezați la cel puțin 15-20 cm în afara căilor care trec prin ele pentru a permite suficient spațiu de trecere.

Prin urmare, acum că vara se apropie, asigură-te că îți amenajezi corect grădina astfel încât să te poți bucura la maximum de spațiul în aer liber de care dispui. Începe cu trucurile de mai sus și, cu siguranță, vei obține un decor de vis.

Sursa foto: shutterstock.com