5 servicii disponibile la un cămin de bătrâni

Detalii

CategoriiSocial
Taguriazil de batrani, camin de batrani
Ultima actualizareMarti 25 octombrie 2022
Vizualizari296

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea unei rezidențe pentru o persoană vârstnică este un subiect delicat, în special la noi în țară. Cu toate acestea, numeroase cămine de bătrâni oferă servicii calitative dintre cele mai diverse, de la plimbări sau cluburi de lectură, la servicii medicale personalizate în funcție de pacient. Personalul specializat preia, astfel, multe dintre sarcinile curente de îngrijire, care altfel ar fi revenit familiei sau rudelor care nu au experiența sau timpul necesar pentru a se dedica unor asemenea sarcini. Spre deosebire de ajutorul acordat de către o infirmieră acasă, într-un cămin de bătrâni există mai multe tipuri de servicii disponibile pentru o persoană în vârstă. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea.

1. Servicii medicale personalizate
Printre cele mai importante beneficii de care se va bucura cineva care se mută într-o rezidență pentru persoane în vârstă se numără prestarea de servicii medicale specializate. În această a doua casă, vârstnicii vor avea parte de asistență permanentă și servicii personalizate la nevoie, pe lângă îngrijirea și monitorizarea de zi cu zi a stării lor de sănătate. În acest sens, se pot oferi consultații zilnice de către un medic generalist, dar se acordă și sfatul unui specialist când este necesar, în funcție de problemele cu care se confruntă fiecare. Rezidenții nu vor mai avea, astfel, grija mersului la medic sau stresul că uită să-și ia medicamentele, deoarece responsabilitatea administrării tratamentelor este în grija asistentelor, consultul fiind oferit de câte ori este nevoie.

2. Pregătirea permanentă a mâncării
Un alt aspect care contează la fel de mult pentru stilul de viață al unei persoane vârstnice îl reprezintă regimul alimentar. Mulți dintre cei în vârstă se confruntă cu afecțiuni cronice, care impun un anumit tip de regim, iar într-un cămin specializat pregătirea permanentă a mâncării va putea ține cont de nevoile personale ale fiecărui rezident. Prețul unui azil de bătrâni poate să fie diferit în cazul în care există servicii personalizate, dar mâncarea este preparată zilnic, în bucătăria proprie a casei pentru vârstnici.

3. Curățenie, spălat și călcat de haine
Serviciile permanente de curățenie a camerelor, dar și de spălat sau călcat de haine se numără și ele printre beneficiile importante pe care le aduce rezidența într-un cămin de bătrâni. Gospodărirea proprie nu mai este, astfel, o grijă a rezidenților unui azil de bătrâni, ci aceasta poate fi doar preocuparea pentru lucrurile care să-i bucure încă la această vârstă.

4. Activități sociale
La un cămin de bătrâni care oferă servicii de calitate, vârstnicii își pot dedica cea mai mare parte a timpului activităților recreative, alături de alți rezidenți. În funcție de propriile preferințe sau de starea lor de sănătate, ei pot opta între excursii, plimbări, lecturi sau jocuri de societate, alături de persoanele de aceeași vârstă sau de vârste apropiate.

5. Monitorizarea atentă
Un alt aspect important care poate fi menționat în legătură cu asistența și îngrijirea dintr-un cămin de bătrâni este siguranța de care se bucură fiecare rezident de aici. Starea lui de sănătate este monitorizată atent, asistentele medicale fiind prezente în orice moment.

Astfel, dacă un bătrân are nevoie de ajutor sau dacă i se agravează starea sănătății, personalul poate acționa imediat, aceștia fiind pregătiți pentru orice fel de situații. Acest aspect este esențial mai ales pentru persoanele paralizate sau imobilizate la pat, și care au nevoie de supraveghere constantă. Medicii vor putea acționa, astfel, mult mai repede și mai eficient, pentru că vor primi informațiile necesare de la personalul calificat.

Un cămin de bătrâni care oferă servicii calitative și condiții de rezidență foarte bune reprezintă cea mai bună opțiune pentru persoanele vârstnice care nu doresc să mai locuiască singure, sau care nu se mai pot descurca acasă pe cont propriu.

Sursa foto: freepik.com/free-photo/female-nurse-talking-with-old-woman-with-alzheimer-nursing-home_19350365.htm