5 greşeli pe care să le eviţi dacă ai un ten gras

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurifrumusete
Ultima actualizareMiercuri 4 martie 2020
Vizualizari672

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multe femei se confruntă zi de zi cu luciul inestetic al tenului gras, însă pentru fiecare problemă există o soluţie. În primul rând trebuie să afli care este cauza acumulării de sebum în exces, iar în funcţie de acest aspect poţi urma diferite tratamente de îngrijire a pielii pentru a dobândi un ten perfect. În acelaşi timp, este important să ştii care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le faci, dacă ai un ten gras, aşa că iată care sunt obiceiurile la care ar trebui să renunţi!

Foloseşti loţiuni tonice


Persoanele cu tenul gras sunt tentate de obicei să folosească loţiuni tonice, însă acestea nu sunt deloc recomandate, deoarece usucă excesiv pielea şi o încurajează să producă mai mult sebum. Pielea curăţată profund arată bine în primele minute, însă grăsimea de pe faţă va reveni, iar situaţia se poate înrăutăţi. Tenul gras are tendinţa de a rămâne tot timpul hidratat, aşa că produsele cosmetice de uscare nu fac decât să stimuleze glandele sebacee să producă şi mai mult sebum. În locul cremelor sau a gelurilor de curăţare, poţi să îţi cureţi faţa cu apă călduţă şi cu un demachiant blând, care să nu conţină sulfaţi.

Exfoliezi tenul în exces


La fel ca loţiunea tonică şi scrubul are efecte adverse asupra tenului gras. Folosit în exces, scrubul poate determina pielea să producă şi mai mult sebum, deoarece glandele sebacee se simt atacate şi compensează cu o secreţie abundentă de grăsime. Aşa că în cazul tenului gras este recomandat scrubul doar o dată pe săptămână, iar dacă nu vrei să ai faţa lucioasă, poţi să foloseşti măşti speciale pentru tenul gras, care nu îl usucă în exces.

Te speli cu apă fierbinte

Atunci când te speli pe faţă ar trebui să foloseşti apă călduţă, deoarece duşurile fierbinţi deshidrateaza porii, iar glandele sebacee vor secreta mai mult sebum pentru a echilibra situaţia. Chiar dacă apa fierbinte degresează foarte bine, ea nu este indicată pentru curăţarea tenului gras.

Eviţi cremele hidratante


Chiar dacă ai un ten gras, nu înseamnă că nu ai nevoie de hidratare zilnică. Atunci când pielea resimte lipsa hidratării, tenul încearcă să suplinească acest minus, iar glandele sebacee lucrează în exces. Aşa că încearcă să bei cât mai multă apă şi să foloseşti o cremă uşoară sau un ser pe bază de glicerină sau acid hialuronic pentru hidratarea tenului. Spre exemplu, poţi alege o cremă pentru tenul tău, chiar din gama de produse de la Farmec.ro pentru ten gras.

Nu foloseşti un primer


Dacă te machiezi în fiecare dimineaţă, nu uita să foloseşti şi un primer, deoarece acesta îţi poate face pielea mult mai netedă şi luminoasă. Caută un primer potrivit pentru tenul gras şi cu siguranţă vei vedea o schimbare în ceea ce priveşte aspectul pielii tale. Anumite primere împiedică uleiurile să ajungă la suprafaţa pielii, iar astfel te poţi bucura de un ten perfect pe toată durata zilei.

Aşadar, acestea sunt doar câteva dintre greşelile pe care ar trebui să le eviţi în ceea ce priveşte îngrijirea tenului gras. Încearcă să te hidratezi cât mai bine şi să foloseşti produse speciale pentru tenul tău, evitând cremele pe bază de parafină şi vaselină, dar şi untul de shea.

Sursa foto: unsplash.com/photos/LL1vA5sUs6g