3 destinații ideale pentru un city break

Detalii

CategoriiTurism
Taguricity break, concediu, Croatia, Germania, Portugalia, transport persoane, vacanta
Ultima actualizareLuni 27 septembrie 2021
Vizualizari1477

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cei mai mulți oameni așteaptă vara să plece în vacanță sau concediul, pentru care oricum au mai multe planuri decât timp, pentru a se plimba și relaxa. Dar, uneori, apare nevoia de a pleca și a schimba puțin peisajul, iar o metodă de a se bucura de o scurtă vacanță în orice moment al anului este city break-ul. Un astfel de city-break poate fi planificat pentru orice oraș sau zonă din țară sau din străinătate, important fiind să se țină cont ca acesta durează în jur de 3 zile. Dacă de cele mai multe ori turiștii optează pentru orașe din Italia, Spania sau Franța, nici Germania nu se află mai prejos, firmele de transport persoane România - Germania fiind printre cele mai solicitate atât pentru destinații de vacanță, cât și în interes de lucru.

Prin urmare, unele dintre cele mai cautate destinații pentru city-break în anul 2021 sunt:

1. Hamburg, Germania

Cunoscut ca și „poarta către lume”, orașul Hamburg este unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, în care arhitectura și cultura se îmbină armonios cu apele minunate ale Elbei și ale lacului Alster. Cladirile istorice, cum este cea a primăriei din Piața Mönckebergstraße, precum și celelate piațete care atrag, în general, foarte mulți turiști vor fermeca orice nou venit în acest oraș. În plus, va fi imposibil să nu se gasească și o activitate pe placul oricui, indeferent cât de pretențios ar fi, iar evenimente deosebite sunt organizatea adesea în acest oraș. Turiștii români pot opta fie pentru transportul pe cale aeriană, fie pentru transportul cu autorcarul, oferit de firme specializate în transport persoane Germania România unele dintre acestea ducându-și clineții până la adresa dorită.

2. Braga, Portugalia

Orașul Braga are o arhitectură aparte și numeroase catedrale impresionante, ce amintesc de secolul al XII-lea, precum și piețe și alei unice, toate acestea transpunând turiștii în secole de mult apuse. De aceea, acest oraș mai este numit și „Roma Portugaliei”. În plus, aceștia se pot bucura de micile buticuri și cafenele, care cu farmecul lor invită pe toată lumea să le treacă pragul. De asemenea, pentru a asculta o muzică bună, Bulevardul Quatorze este locul potrivit, sau pentru un moment de introspecție și liniște se poate merge la Bom Jesus do Monte, un minunat loc de pelerinaj, la care se ajunge urcând o serie de scări în stil baroc.

3. Zagreb, Croația

Un oraș care este tot mai apreciat și vizitat în ultima perioadă, Zagrebul își întâmpină turiștii cu straduțe pline de culoare, cu străduțe pietruite, buticuri-atelier și cafenele șarmante. Cele mai vizitate sunt Orașul de Sus și Orașul de Jos, zone în care spectacolele stradale sunt la ordinea zilei, iar obiectivele turistice, cum sunt poarta de piatră a Vechiului Oraș sau Biserica Sf. Mihail, numeroasele muzee, pun la încercare abilitățile de planificare ale turiștilor care își doresc să le viziteze pe toate.

Totodată, lacurile Jarun și Budek sunt un magnet pentru turiști datorită evenimentelor și festivalurilor care se organizează în jurul acestora, evenimente care sunt la ordinea zilei.