Sari la conținut
Forum Roportal
Chris_P

Interesul romanului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Eu sunt cel care nu demult am deschis un thread pe teme consulare... Acum nu e vorba de continutul sondajului, ci de modul in care este privita o astfel de initiativa. La urma urmei, poate chiar de civism... Am constatat un comportament aproape identic, indiferent de locul sau de modul de abordare a problemei. OK, pot intelege ca tema nu intereseaza... dar din experienta mea personala, de contact direct cu cei care apoi nu sunt interesati de tematica, rezulta totusi opusul: de multe ori au existat voci care reclamau una si alta, pareau chiar ca vor una si alta sa fie mai bine organizate...

Mi-aduc aminte de un grup de vreo 20 de persoane (straini, o asociatie locala) care protestau doar cu cativa ani in urma in fata unui consulat roman pentru a nu fi trecuta o lege in Romania privind eutanasierea cainilor vagabonzi (care, in particular fiind spus, nu prevedea eutanasia decat in cazuri extreme - boli incurabile, agresivitate mare). Sa inteleg ca le pasa de cainii din Romania?

De curand a fost un mare eveniment politico-electoral, dar nu am vazut pe nimeni sa protesteze in fata unei misiuni nici pro, nici contra...Oare pentru ca nu le pasa?

La TV se striga de o parte si de alta "Hotii", se fac mitinguri, dar participarea este tot atat de mare cat spectatori la un meci de tenis.... In Grecia, Spania, Franta, cand este o manifestatie, nu se vede nici capul, nici coada sirului de oameni... Oare lor le pasa?

Unii s-au zburlit ca romanilor din strainatate li s-ar "reduce" dreptul de vot (ce ineptie sa crezi asa ceva...), dar nu face nimeni nimic sa se pronunte pentru reglementarea inregistrarii adresei stabile (fie ea in RO sau in afara), lucru care apoi ar reglementa de la sine unde ar putea vota acea persoana pe liste. De ce nu se doreste sa se stie unde locuieste fiecare? Era un text de lege care spunea " cetatenii romani pot solicita inregistrarea la misiunile diplomatice si oficiile consulare pentru luare in evidenta". Nu este totuna cu schimbarea de domiciliu (acel CRDS) si era (si este) motivata de necesitatea de protectie cand e cazul (cum este acum in Siria). Dar sa crezi ce cele circa 3 milioane de romani din spatiul UE se vor inregistra singuri si de bunavoie la ambasada sau consulat este utopic rau... Asa ca de ce sa impunem reguli, ca la altii (care au domeniul asta reglementat!) si sa nu ne complacem in ceea ce avem acum, adica tocmai o sursa buna de stiri...

In final, intrebarea care persista este: Ne pasa sau nu ne pasa?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×