Sari la conținut
Forum Roportal
carly

Iubit/a, confident/a, prieten/a

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ma tot gandesc de ceva timp daca exista...

Iti iubesti perechea pt ca e mereu disponibil, va ajutati reciproc ca niste prieteni, aveti aceleasi idei de viata (aproximativ), te completeaza sau e doar atractia fizica. Eventual gasesti toate aceste calitati in aceeasi persoana?

Sa vedem... doua prietene, doi prieteni, discuta orice, fara perdea, fara o oarecare diplomatie, doar pt ca au in comun mentalitatea, se cunosc de mult. Dar se intampla deseori, ce am observat personal, intre prieteni discutia are o tenta de egoism... Povestesc ce am de descarcat prietenei, ea la fel, apoi toata lumea isi vede de treaba. Prea mult nu ne ajutam, nici nu ne preocupa, important este mai mult descarcarea sufleteasca.

Intre barbat si femeie discutia este cu totul diferita, esti mai atent/a, mai interesat/a, mai curios/oasa, aceste conversatii sunt mult mai utile, mai constructive din ambele parti, indiferent de motive. Parere personala, din experienta proprie.

Intrebarea este daca se poate gasi in aceeasi persoana tot ce avem nevoie, prieten de nadejde si iubit. Sau cei care se iubesc nu mai pot fi si prieteni?

Ma gandesc ca pretentiile intre parteneri nu permit si prietenia, deci nu poti vorbi despre orice cu cel de sex opus, apar unele bariere.

Sau se poate?

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si mie mi se intampla. Dar nu stiu daca este ceva iesit din comun, ceva foarte rar intalnit sau si altii traiesc in aceeasi armonie. Am trait multi ani si n-am intalnit asemenea om, cine imi putea fi prieten, nu simteam altceva fata de el si invers.

Oare e obsesie fata de persoana respectiva sau e ceva normal?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca gasesti persoana care sa le intruneasca pe toate, poti sa fi sigur ca vei avea o relatie perfecta.Ce mai, ti-a pus Dumnezeu mana-n cap, cum s-ar zice! :yes:

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si mie mi se intampla. Dar nu stiu daca este ceva iesit din comun, ceva foarte rar intalnit sau si altii traiesc in aceeasi armonie. Am trait multi ani si n-am intalnit asemenea om,

 

 

Să ştii că a întâlni pe cineva care are exact aceeaşi convingere despre lume, pe care o ai şi tu, însă poate nu ai curaj să o spui cuiva, ...înseamnă o minune ! O plăcere mai mare ca asta nici nu există.

 

Eu am întâlnit până în prezent de două ori astfel de oameni, de fapt...oamene. :) Ori de câte ori eram împreună, parcă simţeam pur şi simplu bucuria şi plăcerea, ca pe ceva ce poate fi....pipăit. Când doi oameni au aceleaşi gânduri, convingeri, idealuri, cei doi nu au nevoie de prea multe cuvinte, pentru că se înţeleg unul pe altul...doar din instinct.

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Absolut (exista). Ceva ciudat este cand statutul de confident/ prieten lipseste. Atunci probabil e ceva in neregula. Desi depinde si de persoane, de modul in care vad anumite cupluri o relatie samd. Dar pentru una de durata, cred ca e musai sa existe cel mai inalt grad de comunicare.

Si mai am ceva de adaugat, inclusiv din experienta personala. In ziua de azi suntem tentati din ce in ce mai mult sa discutam problemele din cuplu cu oricine in afara de cel vizat.Uneori si cu oameni care nu sunt legati afectiv de noi si nu ne inteleg. Citim carti despre relatiile interumane, in momentele de slabiciune postam pe forumuri cerand sfaturi, mergem la psihologi etc. Folosim des generalizari de genul ''barbatii nu inteleg femeile'' sau viceversa,ca si cand indivizii nu ar fi unici. Ori relatia dintre un barbat si o femeie este ceva foarte natural, cand omul este dispus sa lase toate astea si sa se implice 100% in ceea ce are. Toate analizele si comparatiile nu fac decat sa ne distanteze de celalalt. E mult mai util ca 2 oameni sa se asculte unul pe altul decat sa isi disece relatia conform standardelor vremii.

Editat de Finnian
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca cei care ajung sa se descarce in fata unor oameni care n-au nicio legatura, sa luam ca exemplu forumul, au ajuns in ultimul stadiu in problemele de cuplu. Des am dat ca sfat divortul, nu prea apreciat de toti. Dar cand comunicarea nu exista si forumul devine ultima strigare de ajutor, prea multe de salvat nu mai raman.

Trist este ca multi au impresia, este ceva normal sa nu poti discuta problemele cu partenerul, ca toti "barbatii/femeile" sunt la fel.

Asa cum a spus Finnian dealtfel, sunt perfect de acord.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×