Aceasta postare a fost editata de Scorpionul_Rosu: 29 July 2010 - 02:15 AM
Atractia raului
Scris 29 July 2010 - 02:18 AM
Scris 29 July 2010 - 02:33 AM
Preocuparea pentru rau,chiar il atrage -asta pot sa spun ontopic.Fie si curiozitatea,ori dorinta de a intelege macar (care pare,cel putin,ceva foarte bun).
Motivul pentru care multi oameni sunt atrasi de rau,este tocmai interdictia.Cred ca asta e si unul dintre motivele pentru care unii au fantezii oribile in care sexul se combina cu violenta,cruzimea,umilinta si oroarea.
Condamnarea unui lucru,nu il face sa dispara,dimpotriva.Unii dezvolta o adevarata fascinatie fata de ceea ce e condamnat (si nu doar de catre ceilalti ci mai ales de catre ei!).
Sfatul meu (nesolicitat si poate ca ne-binevenit) este sa lasi balta preocuparea asta.Preocuparea fata de orice,atrage acel ceva,si mai cu seama atunci cand exista emotii puternice fata de acel ceva (spaima,oroarea,ura,repulsia,vinovatia si rusinea -toate se incadreaza aici).Ocupa-te de ceva pozitiv,de ceea ce iti doresti.
Scris 29 July 2010 - 08:05 AM
Scorpionul_Rosu, la Jul 29 2010, 03:18 AM, a spus:
Asta nu inteleg nici eu. Deloc. Ca e adevarat. Asa e.
Poate pentru ca au impresia ca in spatele raului afisat poate fi ceva surprinzator de bun si frumos?
Explicati-mi.
Scris 29 July 2010 - 08:29 AM
Rodica/Lucica, la Jul 29 2010, 09:05 AM, a spus:
Poate pentru ca au impresia ca in spatele raului afisat poate fi ceva surprinzator de bun si frumos?
Explicati-mi.
Poate din cauza libertatii pe care o afiseaza si exprima raul ? ...Personajele rele . Rebelismul si nepasarea fata de nimic... Aroganta fata de reguli si cutume . Poate undeva in adanc sufletul noastru striga dupa libertate si vede in rau ceea ce el nu a putut sa devina niciodata limitat de regulile si dogmele educatiei societatii si religiei .
Poate fascinatia fata de forta bruta a raului ? De puterea sa interioara . De hotararea si determinarea sa... De coloana sa vertebrala ? O forta e o forta... o cascada te atrage oricat de periculoasa ar fi . Vrei sa o privesti , vrei sa vezi o tornada cum se invarte si invarte... vrei sa vezi un vulcan cum erupe , un taifun cum aspira valuri sau... sa privesti un munte semet , masiv ! E cam acelasi lucru cu a vedea raul in actiune .
Cu siguranta e vorba de libertatea pe care o emana . Misterul de cum poate face asa ceva cand eu nu am putut si nu voi putea genereaza atractia . Curiozitatea de a afla motorul actiunilor sale . Cum isi permite sa fie asa rau ? Cum isi permite sa nu-i pese de nimic ? Cine se crede ? E puternic deci... Puterea , iar puterea .
Forta si Libertatea , atunci ! ...Sunt motoarele atractiei .
Aceasta postare a fost editata de Zen`: 29 July 2010 - 08:42 AM
Scris 29 July 2010 - 08:33 AM
Scris 29 July 2010 - 08:34 AM
Zen`, la Jul 29 2010, 09:29 AM, a spus:
Tind sa cred ca asta e de fapt atractia raului...plus ca parca in aproape toate filmele, raul ala are personalitatea conturata, are ceva principii solide plus sansa de a deveni bun, daca vrea.
S-ar putea ca asta sa fie de fapt atractia, capacitatea de a deveni bun DACA VREA.
Scris 29 July 2010 - 08:44 AM
acum tine de animalul din noi cat de mult de apropii de el(sau te-ai distantat de el)
libertatea sprituala si descatusarea de cutume nu are nici o legatura cu atractia raului!
sa te vad in toamna cat esti de rau scorpionule!
Aceasta postare a fost editata de buleala: 29 July 2010 - 08:57 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
probleme de relationare pentru un copil | lorelai1907 | 35 | 5.027 |
|
Avantajele tristetii | menssana1984 | 21 | 6.238 |
|
Nu stiu nici eu | Guest_Simona_* | 17 | 826 |
|