The Unknown, la Jan 20 2010, 07:14 AM, a spus:
daca americanii vor o iau in 2 secunde toata insula,
"Daca americanii vor, il dau si pe Sf. Petru jos din cer", sa-mi fie scuzata exprimarea.
Asta e mentalitatea voastra, de politie si salvatori ai lumii.
Foarte bine ca au ajutat, dar acea tara nu e in masura sa refuze ajutoare vitale din alta parte, in conditiile in care se moare de foame. Nu zic sa fi plecat, zic sa-i fi lasat si pe altii sa ajute, e nevoie de4 tot ce se poate da cat mai repede, dar acum se simt ca la ei acasa si stabilesc ei toate regulile. Poate mai bine le-ar da oamenilor hrana si apa, si tot ce trimit celelalte tari, decat sa "faca ordine pe o insula a foamei si a crimelor". Asta le mai trebuie alora acum, dupa ce ca situatia e cum e, sa se simta sub ocupatie. Cine le-a dat dreptul sa hotarasca prioritatile, cu ce drept americanii fac asta in orice tara, fara sa fie trasi la raspundere? Stiu mai bine americanii de ce au nevoie acei oameni decat stiu ei insisi si decat stie tot restul lumii...?
Tocmai cliseele pe care le-ati insirat despre tara in care locuiesc denota o trasatura specifica americanilor, care nu e doar un cliseu, transpare prin atitudinea multor de acolo. Ati citit in articol despre ce era vorba, nu despre lana de oi.
Ati vazut cum le vorbea Hilary Clinton localnicilor? Ca si cand ar fi fost salbatici dati jos din copaci.
PS Daca asta e xenofobie, nici o problema, xenofob sa scrie pe mine!
America nu da nimic fara interese ascunse si isi aroga mereu drepturi pe care nu le are. Daca pe unii i-au salvat, altii mor din cauza lor, pentru ca ajutoarele necesare nu pot ajunge la ei. Si cu asta am spus tot ce aveam de spus.
(Am sa fac o paranteza pt care imi cer scuze, doar pentru a demonstra atitudinea si ignoranta unora de peste ocean cand vine vorba de restul lumii, ca tot se vehiculeaza ca daca n-ar fi SUA, s-ar prabusi bolta cerului.
De pilda, David Hasselhoff, care e totusi umblat prin lume, considera ca Zidul Berlinului s-a daramat din meritul lui.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/3465301.stm
SUA l-a ales pe Bush presedinte, un imbecil incult care nu stia nimic despre nimic.
Extrem de multi americani nu au habar de restul lumii si se cred buricul pamantului, asa ca sa nu-mi vorbeasca mie cineva de "lumea asta mare" pe care nu o cunosc, cand majoritatea americanilor nu pot gasi nici SUA pe o harta a globului.)
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 20 January 2010 - 01:57 PM