Sari la conținut
Forum Roportal
-olivia-

Unde poti gasi consiliere psihologica gratuita in Bucuresti ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna tuturor !

 

incerc sa gasesc pentru o persoana foarte apropiata mie o modalitate de a primi consiliere psihologica gratuita. mentionez ca persoana in cauza este studenta, are 21 de ani si a fost violata acum o saptamana. din pacate nu-si permite costul unor consultatii ...

 

intreb daca exista ONG-uri sau organizatii care ofera suport acestor victime

 

multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din mosi stramosi se spunea ca si linistea este un raspuns.

 

True, true...

 

Chestiile astea imi par aranjate.

Prea cad la fix.

Subiectul acestui topic: o femeie violata nu afla consiliere psihologica gratuita.

Nasol, nu?

Mai ales ca postarea e din 2009, de acum 2 ani.

 

Hop si Ruud, in cateva minute... ca hiena la starv.

:)

 

 

Beneficiaza de consiliere psihologica gratuita:

* victimele tentativei la infractiunile de omor, omor calificat si omor deosebit de grav, prevazute la art. 174-176 din Codul penal;

* victimele infractiunilor de lovire sau alte violente si vatamare corporala, savarsite asupra membrilor familiei, prevazute la art. 180 alin. 11 si 21 si art. 181 alin. 11 din Codul penal;

* victimele infractiunii de vatamare corporala grava, prevazuta la art. 182 din Codul penal;

* victimele infractiunilor intentionate care au avut ca urmare vatamarea corporala grava a victimei;

* victimele infractiunilor de viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuala si coruptie sexuala, prevazute la art. 197, 198, art. 201 alin. 2-5 si la art. 202 din Codul penal;

* victimele infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, prevazuta la art. 306 din Codul penal;

* victimele infractiunilor prevazute de Legea nr. 678/2001 privind prevenirea si combaterea traficului de persoane, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Consilierea psihologica gratuita se acorda victimelor infractiunilor mentionate, daca infractiunea a fost savarsita pe teritoriul Romaniei sau daca infractiunea a fost savarsita in afara teritoriului Romaniei si victima este cetatean roman sau strain care locuieste legal in Romania.

 

Care este durata de acordare?

 

Consilierea psihologica gratuita se acorda pe o perioada de cel mult 3 luni, iar in cazul victimelor care nu au implinit varsta de 18 ani, pe o perioada de cel mult 6 luni.

 

Cine asigura acordarea acestui tip de consiliere?

 

Consilierea psihologica a victimelor se asigura de catre serviciile de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor, care functioneaza pe langa tribunale.

 

Care este procedura de urmat pentru a obtine consiliere psihologica gratuita?

 

Cererea pentru acordarea consilierii psihologice gratuite se depune la serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor de pe langa tribunalul in a carui circumscriptie domiciliaza victima.

 

Cererea poate fi depusa numai dupa sesizarea organelor de urmarire penala sau a instantei de judecata cu privire la savarsirea infractiunii si trebuie sa cuprinda:

 

* numele, prenumele, cetatenia, data si locul nasterii, domiciliul sau resedinta victimei;

* data, locul si circumstantele savarsirii infractiunii;

* data sesizarii si organul judiciar sesizat.

 

La cerere se anexeaza, in copie, documentele justificative pentru datele inscrise in cerere.

Cererea pentru acordarea consilierii psihologice gratuite se solutioneaza in termen de 10 zile de la data depunerii.

http://www.birouldeconsiliere.ro/detaliu.aspx?eID=528&t=Articole

 

Acum il rog pe Ruud sa spuna de ce nu beneficiaza victimele violurilor de CONSILIERE FILOSOFICA gratuita.

Editat de downtempo
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Inclusiv victimele abuzurilor pot beneficia de ea, daca stiu unde sa o caute.

 

 

Servicii oferite, informatii de contact

Durata unei sedinte de consiliere este de o ora si jumatate, cu posibilitatea de a prelungi intalnirea cu inca un sfert de ora atunci cand este necesar. Intalnirile pot avea loc fie intr-un birou particular, situat in apropiere de centrul orasului, fie intr-un cadru informal

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aia-i consiliere psihologica subventionata, nu gratuita. Iar pentru asta se clasifica doar cei care pot demonstra ca au fost victime ale unor abuzuri.

 

 

O fi sedinta subventionata (in sensul ca statul plateste psihologului timpul investit de acesta cu consilierea victimei), dar pentru victima sedinta de terapie este GRATUITA.

 

Adica Jojo nu a cerut pentru prietena ei violata ca sedinta sa fie oferita gratuit de catre terapeut. Ea a cerut ca victima sa nu plateasca nimic. Daca statul plateste terapeutului efortul depus, atunci victima nu plateste nimic. Victima este multumita ca nu mai trebuie sa scoata bani din buzunar. Terapeutul este multumit. Jojo este multumita. Doar Ruudflo este nemultumit, asa cum ne-am obisnuit deja cu totii pe aici.

 

Iti repet pana o sa intelegi: sedinta este GRATUITA pentru victima.

Quod erat demonstrandum.

 

E usor ca victimele sa demonstreze ca au fost abuzate. Se merge imediat dupa abuz la medic, care o examineaza, si de obicei constata mici rupturi de tesut, echimoze, zgarieturi, etc. El elibereaza un certificat medical, care este proba in proces, sau in derularea investigatiei.

Acesta e coroborat cu declaratia victimei, si cu interviul luat acesteia de catre investigatori, si cu consistenta declaratiilor victimei in fata terapeutului.

Azi exista si analize ADN ale fluidelor corporale, iar medicina a avansat destul de mult ca sa nu mai poata fi amagita.

In cazul in care victima minte (ca sa infunde pe cine pe care vrea sa se razbune), se poate afla si asta, cu detectorul de minciuni de exemplu, sau prin coroborarea detaliilor si a declaratiilor.

Doar pentru tine este greu de probat asa ceva, pentru ca pentru tine totul este greu, de vreme ce nu te pricepi la nimic in afara de filosofie. Daca nu stii cum merg justitia si criminalistica, atunci de ce te bagi?

Editat de downtempo
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va rog sa cititi cu atentie intrebarea din titlul topicului:

"unde poti gasi consiliere psihologica gratuita in Bucuresti ?"

Nu scrie nimic despre vreo dilema ,psihologi versus filozofi.

Ramaneti va rog frumos pe cat posibil on topic.Cu greu am gasit vreo trei postari cat de cat on topic, in cele trei pagini.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai asta-i domnule, ca nu exista consiliere psihologica gratuita, nici in Bucuresti, nici in vreun coltisor al tarii asteia! Iar pentru ca noi, forumistii, suntem constienti de realitatea asta, propunem o alternativa viabila pentru ceva ce nu exista!

 

Deci a se vorbi de consiliere filosofica(gratuita), e foarte ON-TOPIC, din perspectiva mea!

 

Sau, in alt caz, mai practic, s-ar putea inchide topicul, asta pentru ca nu exista consiliere psihologica gratuita in Bucuresti, asa cum nu exista bilete gratuite, la dealerii din Bucuresti, pentru vizitarea gradinilor suspendate ale Semiramidei!

 

:lol:

Editat de ruudflo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

nu exista consiliere psihologica gratuita

 

 

Asa cum am aratat mai sus, exista consiliere psihologica gratuita pentru victimele unor abuzuri, conform prevederilor legale stipulate in legislatia pe care am citat-o.

O consiliere psihologica pentru care victima nu plateste niciun leu este GRATUITA, oricum ai incerca sa o intorci sofistic (vezi Doamne, trebuie sa plateasca 10 bani pentru un xerox dupa buletin, ca foaia A4 pentru cerere o primeste gratuit de la Politie - dar eu sunt convins ca la Politie au xerox si fac pe loc o copie dupa buletin gratis, ca sa nu mai puna victima pe drumuri).

 

1. Tot ontopic, pentru Ruudflo:

Kant, Fichte, Hegel, Schopenhauer si alti filosofi au fost platiti ca sa predea la catedra de filosofie.

Deci si-au vandut filosofia pe bani. Dupa tine, ei sunt sofisti, nu sunt filosofi autentici?

Pentru ca au predat filosofia lor discipolilor (studentilor), intr-un cadru programat, la ora fixa, intr-un loc stabilit, ei nu sunt filosofi autentici, ci sofisti?

 

2. Cand tu vei preda filosofie la liceu, intr-un cadru programat, la ora fixa, intr-un loc stabilit, iti vei vinde filosofia ta (cunostintele) pentru bani (salariu). Asta inseamna ca vei fi sofist, nu filosof autentic?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa cum am aratat mai sus, exista consiliere psihologica gratuita pentru victimele unor abuzuri, conform prevederilor legale stipulate in legislatia pe care am citat-o.

O consiliere psihologica pentru care victima nu plateste niciun leu este GRATUITA, oricum ai incerca sa o intorci sofistic (vezi Doamne, trebuie sa plateasca 10 bani pentru un xerox dupa buletin, ca foaia A4 pentru cerere o primeste gratuit de la Politie - dar eu sunt convins ca la Politie au xerox si fac pe loc o copie dupa buletin gratis, ca sa nu mai puna victima pe drumuri).

 

Ma, profesorul de filosofie nu trebuie sa fie neaparat si filosof pentru a putea preda filosofia in scoala! Esti platit pentru skill-ul de care dai dovada in cunoasterea ideilor filosofice. Faptul ca esti filosof pe langa asta e un bonus! Dar tu nu esti platit pentru bonus! Ala il oferi, daca il ai, gratis. Elementary logic. Iti lipseste. Si tu poti fi profesor de filosofie daca inveti pe de rost anumite notiuni! Asta nu te face filosof, dar ai putea aplica pentru un post, asa cum ar face-o unul care-i filosof! Asta nu inseamna ca tu iti vinzi skill-ul si filosoful cunoasterea. Jeezus, de unde le scoti.

 

Cat despre consiliere psihologica, nu exista decat consiliere psihologica subventionata, nicidecum gratuita!

 

Iar in tara asta, ca sa demonstrezi ca n-ai bani, sau ca esti o victima, ai nevoie, in mod exclusist pentru tine, de BANI! Ia incearca sa iti depui dosarul pentru o bursa sociala sau pentru ajutor de incalzire a locuintei, sa vezi ca ai nevoie de bani ca sa faci asta! C-asa-s legile tampite, la noi! Se-aplica si pentru primitiva ta consiliere psihologica!

 

Cam asta-i cu gratuitatea ta.

Editat de ruudflo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Iar in tara asta, ca sa demonstrezi ca n-ai bani, sau ca esti o victima, ai nevoie, in mod exclusist pentru tine, de BANI! Ia incearca sa iti depui dosarul pentru o bursa sociala sau pentru ajutor de incalzire a locuintei, sa vezi ca ai nevoie de bani ca sa faci asta!

 

 

Nu e adevarat. Asa cum am aratat mai sus, procedura e simpla: declaratie plus consultatie la medic, care e gratuita.

Nu costa nimic. Sa repet asta pana intelegi?

 

"Esti platit pentru skill-ul de care dai dovada in cunoasterea ideilor filosofice"

Ok. Si psihologii sunt platiti pentru skill-ul de care dau dovada in cunoasterea ideilor psihologice.

Asta e tot.

:))

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×