AJUTOR ce poate sa aiba
Scris 19 December 2008 - 10:46 PM
Scris 19 December 2008 - 10:46 PM
cibononi, la Dec 19 2008, 10:46 PM, a spus:
stii ce e un psihiatru......?
deci fugaaaaaaaaaaaaaaaaaa la spital cu el ca are halucinatii... poate fi de la stress de la orice....
acu nu raman traume prea mari da mai incolo nu se stie....
Scris 20 December 2008 - 04:54 PM
Scris 03 July 2009 - 11:46 PM
A luat si mama niste pastile de slabit cu amfetamina si nu mai dormea, nu mai mananca. Tot timpu vorbeste de una singura sau are isterii si urla pana si la vecini. e sigura ca o asculta securitatea si ca descifreaza coduri in numerele de la masini. ba chiar ca sunt gravida si ca ieri m-am maritat fara sa stie. prezice moartea la tot felu de rude si ca va sari blocul in aer si este convinsa ca tata o otraveste. nu asculta de logica.
Sa fi luat aceleasi pastile cumva?
Scris 04 July 2009 - 01:18 AM
- probabil o forma de psihoza, cu cat mai repede ajunge la un diagnostic cu atat mai bine. Mai devreme sau mai tarziu cand va face un episod tot va ajunge la spital.
andreea v
- nu cred ca ceea ce are mama ta provine de la acele pastile. Simptomele duc la un delir de persecutie, daca este sau nu psihotic - sunt prea putine detalii.
Scris 04 July 2009 - 07:31 AM
1. mama mea, in varsta de 54 de ani, da la varsta de 17 ani lucreaza doar in comert. Ne-am mutat in Piatra, din Iasi, in '78. cunoaste aproapa toata suflarea comercianta din oras. imi povesteste mereu despre oameni extrem de inteligenti: contabili, ingineri si......psihologi, care, dupa o ce si-au petrecut o mare parte a vietii invatand sau folosindu-si pana dincolo de extrem capacitatile intelectuale, au ajuns ca acum, dupa varsta de 40-50 de ani sa se "dileasca", exact cu aceleasi simptome descrise in prima postare.
2. este EXTREM de important de stiut ce fel de pastile de slabit a folosit, in ce cantitate si cat timp si ce regim de viata are persoana respectiva.
3. obligativitatea de a fi in fiecare zi in acelasi loc, la aceeasi ora, responsabilitatea unei functii importante, de a carei buna indeplinire depinde functionarea corecta a unui sistem, indiferent de natura lui, obsesia ca o greseala milimetrica poate produce dezastre, toate astea cumulate cu amenintarea actuala de pierderea locului de munca, pot duce cu brio la ......ce am citit in primul post.
4. intr-adevar, sunt toate simptomele specifice schizofreniei, dar este nevoie de o finete si de cantitati ENORME de afectiune si atentie, pentru a fi in primul rand identificat tipul de schizofrenie, dar mai ales cauzele declansatoare.
trebuie analizat fiecare aspect al vietii in parte, pe primul loc fiind SOCURILE EMOTIONALE si efectele lor de-a lungul anilor.
in al doilea rand trebuie analizat comportamentul alimentar, ce anume ii place sa manance si de ce si cand prefera cu preponderenta sa manance. dar vital este consumul de alcol, cafea, tigari, energizante, medicamente.
5. sfatul meu personal este ca toata familia sa depuneti eforturi, sa va straduiti impreuna sa-i asigurati o atmosfera calda, comfortabila, in care simpla stare de " a fi impreuna" sa-l linisteasca si sa-i alunge "demonii".
daca va doriti cu adevarat sa-l vedeti vindecat, asta este medicamentul primordial. ORICE ironie, aluzie, repros, respingere, atitudine de "stiu, dar iti fac jucul" ii vor agrava ireversibil boala.
de-abea apoi puteti spera la tratament medicamentos si psihiatric.
ar trebui sa vedeti putin daca in trecutul sau a avut vreun episod in care sa fi consumat cantitati mari de alcol. alcolul distruge ireversibil neuronii, modificand in intregime caracterul, comportamentul si implicit toata viata celui in cauza.
un alt lucru: trebuie sa verificati daca a suferit vreun traumatism cerebral, vreo lovitura la cap, in urma careia sa se fi format vreun cheag de sange, care de asemenea, produce aceleasi schimbari.
va spun toate astea in calitate de sotie care si-a inmormantat sotul din cauza acestei boli greu de depistat, de analizat si de tratat. la varsta de 8 ani i-a murit tatal si trauma a fost prea mare si grea pentru el. mama lui, in loc sa se pcupe de el si de sora sa mai mare, i-a lasat efectiv de izbeliste, astfel ca ambii copii AU INCEPUT SA CONSUME ALCOL.
intre 10 si 14 ani sotul meu, lasat de capul lui si, evident, in anturaje specifice, a consumat alcol in cantitati industriale pentru a linisti si alunga balaurii descrisi in topic. de-a lungul anilor, cu toate ca a oprit consumul de alcol, el n-a mai putut avea o viata "normala", de familie etc, pentru ca NICIODATA n-a mai putut fi el insusi, cu caracterul valoros mostenit de la tatal sau.
v-as descrie ce mi-au vazut ochii, dar e mult prea greu de suportat pentru un om obisnuit sa citeasca asa ceva, deci va scutesc.
daca il iubiti cu adevarat.....................TRBUIE SA INTERVENITI DE URGENTA, inainte ca el singur sa gaseasca alinare in altceva si sa dezvolte ...addiction.
aaaaaa mai e ceva: faceti-i analiza amanuntite la ficat: ficatul este sacul de box pentru traumele psihice, dar le intoarce inapoi......insutit. tot la creier.
multa sanatate va doresc si Domnul sa va dea resursele sufletesti si materiale de care aveti nevoie pentru a-l vindeca.
Scris 26 August 2009 - 04:53 PM
Scris 26 August 2009 - 04:58 PM
Scris 26 August 2009 - 05:22 PM
fericirea, la Jul 4 2009, 02:18 AM, a spus:
- nu cred ca ceea ce are mama ta provine de la acele pastile. Simptomele duc la un delir de persecutie, daca este sau nu psihotic - sunt prea putine detalii.
Eu cred ca are mare legatura faptul ca a folosit astfel de pastile cu schimbarea ei de comportament. Amfetaminele (si derivatele lor) duc la stimularea eliberarii de dopamina, activarea cailor dopaminergice (dopamina fiind cea care ne face euforici) . Totodata, cei care le consuma au de suferit datorita efectului energizant al acestora, consecintele fiind lipsa somnului si a poftei de mancare. De ce credeti ca psihiatrul, cand iti prescrie amfetamine daca ai ADHD, iti da si somnifere? Dopamina nu se reface daca nu dormi si nu mananci, efectul fiind dereglarea comportamentului emotional: depresia, mania, schizofrenia. Cu atat mai rau daca persoana in cauza e predispusa spre asa ceva.
Dar, cum a zis Iulia, cel mai bine e sa cereti sfatul medicului.
Aceasta postare a fost editata de Xylia: 26 August 2009 - 05:23 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
test 1 | nightwish | 2 | 1.420 |
|
cauta si vei gasi...JUMATATEA DE HCV
eventualul partener/pereche , cu HCV |
zweistein | 7 | 5.969 |
|