Semiotica
Scris 11 November 2007 - 03:20 PM
Nivelul logic(cel al cuvintelor)reprezinta doar 7% din totalul actului de comunicare;38% are loc la nivel paraverbal si 55%la nivel nonverbal.
De ce credeti ca utilizam diferite semne pt a comunica?Unele semne credeti ca sunt folosite instinctiv?
Scris 11 November 2007 - 04:18 PM
Semiotica implica insa si o latura a codificarilor voite, criptologie.
Scris 29 November 2007 - 09:20 PM
Scris 30 November 2007 - 12:04 PM
Limitam subiectul doar la perceptie vizuala? Un parfum , o aroma, poate constititui un cod, o atingere sau un sunet , de asemenea.
Scris 30 November 2007 - 12:11 PM
aknetaton, la Nov 30 2007, 12:04 PM, a spus:
Limitam subiectul doar la perceptie vizuala? Un parfum , o aroma, poate constititui un cod, o atingere sau un sunet , de asemenea.
De acord.Nu tot timpul putem decodifica mesajul transmis prin intermediul imaginilor.
O imagine trebuie insotita de niste cuvinte-cheie,o legenda,pentru a facilita decodarea.
Ce alte tipuri de semne mai cunoasteti?
Scris 01 December 2007 - 01:18 AM
Tipri de semne ? Incepem cu cele conventionale , universale ? Primul ar fi salutul, cu diversele forme...atat de variat...dar clar.
Semnele de birculatie banale, au componenta lor semiotica, poate cea mai "universala" dupa salut.
Verigheta, e un simbol deja cu definitia inclusa.
Scris 01 December 2007 - 01:20 AM
deea_s, la Nov 11 2007, 03:20 PM, a spus:
De ce credeti ca utilizam diferite semne pt a comunica?Unele semne credeti ca sunt folosite instinctiv?
Pentru ca judecam dupa perceptii.
Si utilizam semne din diferite motive si foarte variate dar care toate duc la un singur lucru : comunicarea .
Iar ele sunt diferite pentru ca dorim perceptii diferite .
Scris 01 December 2007 - 12:26 PM
Desi formulele de salut sunt vechi de cind lumea , salutul in sine are mimica , pozitia corpului , tinuta , o infinitate de nuante care-i modifica sau ii completeaza sensul.
Aurel Codoban - “Semn şi interpretare“
"Ceea ce nu cunoaştem nu există în mod real pentru noi."
"Există două axiome care fac din semn, în principal, un obiect sui generis: - pausemia = totul e semn; totul are semnificaţie sau poate avea - polisemia = orice semn (obiect) poate avea mai multe semnificaţii (unicitatea existenţei nu determină unicitatea semnificaţiei)"
Peste tot suntem inconjurati de semne si simboluri.Apelam la acestea pentru a ne facilita comunicarea,pentru a sintetiza ceea ce avem de spus sau pentru schematizarea unei situatii (“Proprietate privata”, “Intrare interzisa” etc.)Cred ca este vital sa fii capabil sa le decodifici.
Semiotica depaseste mesajele evidente ale comunicarii si investeste in conotatii.
Scris 08 December 2007 - 02:15 AM
Domeniul este ideal pentru speculatii suculente, stiintifice, permisive.
.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
"ce ai mai facut de data asta?!"
cred ca ni se intampla tuturor se ne mai imbatam...... |
Yvo | 0 | 3.260 |
|
Cele mai frumoase momente ale vietii | cjsonix | 7 | 12.197 |
|