Obtinerea culorilor in ulei Daca stie cineva, ceva ...
Scris 18 April 2006 - 08:10 PM
Cunosc o persoana care isi obtinea singura culorile, si o costa mult mai putin, insa din pacate am pierdut legatura cu ea (momentan).
O singura data am pictat cu culori in ulei, si as dori sa ma apuc de pictura in ulei, acasa.
Daca stie cineva tehnici, sau ceva link-uri care sa explice mai in detaliu aceasta tehnica, si in special obtinerea culorilor, as ramane recunoscator...
Va multumesc!
Scris 20 April 2006 - 11:29 AM
IMPERIAL, la Apr 18 2006, 09:10 PM, a spus:
Cunosc o persoana care isi obtinea singura culorile, si o costa mult mai putin, insa din pacate am pierdut legatura cu ea (momentan).
O singura data am pictat cu culori in ulei, si as dori sa ma apuc de pictura in ulei, acasa.
Daca stie cineva tehnici, sau ceva link-uri care sa explice mai in detaliu aceasta tehnica, si in special obtinerea culorilor, as ramane recunoscator...
Va multumesc!
ma....e destul de complicat...trebuie sa iti cumperi pigmenti, ulei de in fiert(neaparat fiert ca altfel pictura ta o sa se usuce in 1 an) si diluant si sa le amesteci mai intai pigmentu cu uleiu si porma le diluezi
Scris 12 September 2006 - 04:07 PM
Stie cineva,cum se prepara,cum se pregateste pinza de pictura inainte sa se aplice culoarea in ulei,pe ea?
Scris 16 September 2006 - 03:22 AM
Bafta daca ai nelamuriri astept intrebari
Scris 11 February 2007 - 10:46 PM
Scris 18 February 2007 - 12:57 PM
Scris 01 March 2007 - 02:07 AM
IMPERIAL, la Apr 18 2006, 08:10 PM, a spus:
Va multumesc!
Culorile de ulei pot fi obtinute prin amestecul de pigmenti si un mediu (ulei de in pur, in special). Mai poate fi folosit uleiul de sofran sau uleiul de seminte de mac, in special pentru "lubrifierea culorii". Tehnici mai vechi folosesc amestecul de pigmenti cu albus de ou sau alte produse organice.
Este o munca laborioasa, de mare finete, dar unii artisti sunt convinsi ca merita efortul.
Totusi, pigmentii de calitate sunt relativ scumpi. Probabil culorile in ulei la tub sunt mult mai avantajoase, poate nu la fel de stralucitoare si intense ca si culoare precum cele obtinute din pigmenti puri. Cu siguranta insa, sunt mai ieftine si mai practice pentru cei care au mai putin timp la dispozitie.
Daca vrei sa vezi o selectie de astfel de produse, iata cateva link-uri pentru produse de gen din magazinul nostru (toate produsele sunt din import, marca Maimeri (Italia) si Lukas (Germania):
Pigmenti Puri
Auxiliare Pictura in Ulei
Culori in Ulei
Panze pe Sasiu si Placaje Panzate
Mult succes!
Becos
GaleriArt.ro
Aceasta postare a fost editata de becos: 01 March 2007 - 02:10 AM
Scris 21 October 2007 - 02:18 PM
bagherra, la Sep 12 2006, 05:07 PM, a spus:
IMPERIAL, la Apr 18 2006, 09:10 PM, a spus:
Scris 01 November 2007 - 01:31 AM