Tratamente pentru candidoza genitala

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8751

Voteaza & Distribuie

Descriere



Candidoza genitala


Candidoza genitala



Candidoza genitala este cel mai frecvent tip de infectie vaginala, fiind cauzata de o ciuperca cunoscuta sub numele de Candida albicans. In circumstante normale, aceasta ciuperca este prezenta pe piele si in interiorul vaginului la aproape toate femeile sanatoase.


Mediul acid din vagin impiedica cresterea acestei ciuperci. Nivelul de acid scade din cauza mai multor factori, de la menstruatie, aportul de antibiotice, steroizi, diabet, iar ciuperca incepe inmultirea si provoca o infectie vaginala. Igiena personala improprie este de asemenea o cauza primara a candidozei vaginale. Este rareori o afectiune grava, dar poate fi foarte inconfortabila.


Tratamente pentru candidoza genitala preparate acasa

Urmatoarele ingrediente naturale actioneaza extrem de eficient pentru combaterea candidozei.


Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un cunoscut antifungic natural. Se toarna cateva picaturi de ulei de arbore de ceai nediluat pe un tampon si se introduce in vagin. Se face acest lucru dimineata si seara. O data de zi ar trebui sa fie suficient.


Iaurt

Cand vine vorba de remedii pentru acasa pentru candidoza, iaurtul este una dintre cele mai eficiente remedii naturale. Accesibil si convenabil, iaurtul poate fi folosit atat prin consumare cat si prin aplicarea propriu-zisa.


Iaurtul este o sursa bogata de „bacterii bune", continand culturi active precum bifidus si acidophilus. Acestea reactioneaza cu diferitii virusi ai infectiei si ii distruge. Asigurati-va ca folositi numai iaurt simplu, fara conservanti si arome adaugate. Consumati-l ca atare sau aplicati-l cu ajutorul unui tampon sau cu ajutorul degetelor, introducandu-l direct in vagin. Aplicat de doua ori pe zi, acest tratament contribuie la lupta impotriva infectiei. Pentru cele mai bune rezultate si o recuperare rapida, utilizati acest remediu natural in ambele moduri.


Lapte batut

Ca si iaurtul, laptele batut contine bacterii benefice, prevenind efectele ciupercii Candida albicans in organism. E necesar a se consuma de mai multe ori pe zi, pentru a scapa infectie.


Otet de cidru de mere

Otetul de cidru de mere este unul dintre produsele cu cea mai larga utilizare datorita proprietatilor medicinale pe care le are, reprezentand un remediu excelent pentru candidoza genitala. Acesta face minuni in combaterea mancarimilor si durerilor care apar ca urmare a infectiei vaginale. E necesara insa o atentie sporita atunci cand se utilizeaza acest remediu datorita faptului ca se poate arde pielea daca otetul e aplicat direct pe zona in cauza. Cel mai bun mod de a folosi acest tratament este sa adaugati cateva picaturi de otet de cidru de mere in apa de baie in care sa stati pentru cateva minute.


Usturoi

Usturoiul este si el un remediu excelent pentru candidoza genitala. Acesta combate in mod natural toate bacteriile ce produc infectia, avand efect de calmare. Se recomanda consumul unui catel de usturoi in fiecare dimineata, chiar daca nu aveti o infectie. Alta utilizare este de a zdrobi usturoiul si a aplica zeama rezultata direct pe infectie.


Alte remedii naturale pentru candidoza genitala

  • Beti multa apa. Cresteti cat mai mult aportul de apa consumat zilnic. Apa va spala natural toate toxinele si ca stimula urinarea, care va alunga toate bacteriile infectiei.


  • Amestecati extract de grapefruit si extract din frunze de maslin intr-un pahar de apa si consumati-l ca atare.


  • Aplicati miere calda pe infectie si lasati sa actioneze 20 de minute inainte de spalare. Mierea are efect de calmare si stimuleaza procesul de vindecare. Aceasta este una dintre cele mai bune remedii pentru femeile gravide (conditii de siguranta si fara efecte secundare nocive).



Totodata, odata cu punerea in practica a acestor tratamente pentru candidoza, trebuie sa evitati aportul de zahar si alte produse dulci, deoarece acestea „hranesc" ciupercile si intarzie procesul de vindecare.