Suleyman Magnificul, un alt serial turcesc de succes

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7273

Voteaza & Distribuie

Descriere

"Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii" este traducerea data de postul Kanad D celei mai ambitioase si mai controversate productii turcesti, Muhtesem Yuzyil. Actiunea serialului se desfasoara in secolul al XVI-lea, perioada in care Imperiul Otoman ameninta intreaga Europa crestina si avea ambitii sa devina o superputere in lume.




hurrem si suleyman


Suleyman Magnificul se indragosteste de sclava sa, Hurrem




Serialul prezinta povestea de iubire dintre Suleyman Magnificul (Halit Ergenc) si Roxelna (Meryem Uzerli), o frumoasa o sclava poloneza rapita de tatari si care ajunge in haremul lui Suleyman. Roxelna, numita Hurrem dupa convertirea la religia musulmana, traieste in harem impreuna cu alte sclave si spera ca va fi intr-o zi remarcata de Suleyman. Pe langa frumusete, Hurrem este educata, inteligenta si foarte ambitioasa, fiind gata sa faca orice pentru a ajunge la putere.




roxelna


Meryem Uzerli o interpreteaza pe scalva Hurrem




Ea se foloseste de frumusestea si puterea ei de seductie pentru a-i castiga afectiunea lui Sulyeman si devine foarte repede favorita lui. Hurrem obtine titlul de "Hasseki" si ii naste sultanului un fiu, pe Mehmed, care va deveni mostenitor. Ea ii mai naste sultanului inca cinci copii si devine, in final, singura lui sotie, in pofida traditiei musulmane care permitea mai multe sotii. Hurrem s-a folosit de convertirea la islam pentru a se emancipa si a devenit singura sotie legitima a sultanului.




suleyman


Halit Ergenc il joaca pe Suleyman Magnificul




Serialul reuseste sa portretizeze in mod fidel societatea otomana a acelor vremuri, precum si vietile protagonistilor in contextul luptelor pentru suprematie si putere de la curtea sultanului. "Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii" descrie in mod fidel viata sutelor de sclave capturate de turci din intreaga Europa dar si intrigile politice ale vremii, care sunt combinate in mod inteligent cu elemente de cultura si civilizatie musulmana.




suleyman


Serialul portretizeaza sociatatea otomana a secolului XVI