Noul rege al Marii Britanii

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriIstorie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3990

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mai mult de jumatate din populatia Angliei, desi multi se arata indiferenti cand vine vorba de nunta ce urmeaza, sunt interesati, in proportie de 59% ca printul William sa aiba prioritate la tronul tarii, fata de tatal sau, printul mostenitor Charles. Aceasta posibilitate poate darama fundamentele si credintei monarhiei britanice.


In urma unui sondaj, se pare ca foarte multi respondenti il vor pe Printul William drept urmatorul rege. Acesta este foarte popular in randul lumii. Rezultatele acestor chestionare au fost publicate pe 10 aprilie si au cam tulburat putin apele in Marea Britanie. Este destul de posibil ca aceste raspunsuri sa fie relativ influentate de ceea se va intampla pe 29 aprilie, nunta printului William cu Kate.





Printii William si Charles


Printii William si Charles



De asemenea, multi ar dori ca regina Elisabeta a II-a sa se retraga doi ani si sa fie urmata de nepotul sau. Aceasta a implinit de curand 85 de ani, iar printul William are 28 de ani. Se sustine ca se doreste putina modernitate in cadrul monarhiei britanice.


Printul William se pregateste cu interes inca din copilarie pentru momentul cand va deveni rege, lucrul acesta e destul de vag momentan, deoarece exista un cuvant interzis in familia regala, iar acesta este "abdicarea". Iar cand vine vorba de acest cuvant si de tatal lui William, Charles, dar mai ales a reginei Elisabeta a II-a, modernizarea monarhiei britanice se pierde putin in ceata.





William si Charles


William si Charles



Acest episod aminteste de un moment dureros din aceasta familie, moment ce a avut loc in 1936 cand Edward al VIII-lea a abdicat pentru a se casatori cu Wallis Simpson, o americanca divortata. Atunci, fratele sau, George al VI-lea, a devenit rege, desi acesta suferea de balbaiala.


Printul Charles a trecut deja prin foarte multe intamplari deranjante ca sa mai fie la fel de dorit de catre populatia britanica. Are la activ un divort, problemele cu Printesa Diana, mariajul cu Camilla si multe alte intamplari care i-au afectat imaginea. Tocmai de aceea tara vrea un suflu proaspat pe tronul regal si il prefera pe fiul acestuia, Printul William. Insa acest lucru nu tine tocmai de ei, deoarece o simpla parere, fie ea majoritara, nu poate aduce modificari majore sistemului.


Si prea mult strica, precum si foarte multe schimbari in ceea ce priveste tronul Marii Britanii ar putea dauna la un moment dat. Cu o lege privind succesiunea la tron in prag de adoptare, nu prea se mai indrevad alte modificari.