Mihai Petre

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10643

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut la 28 martie 1979, Mihai Petre a dat startul dansului sportiv de la varsta de 8 ani, impins de la spate de mama sa, care dorea sa-i valorifice talentul. Dansul sportiv l-a practicat in paralel cu karate, un timp, dupa care a ales dansul ca si prioritate, dedicandu-se exclusiv acestei discipline. Talentul sau incontestabil s-a concretizat in premiul pe care Mihai Petre l-a obtinut la varsta de 14 ani, cel de campion national la dans sportiv.



Mihai Petre


Mihai Petre



In vara anului 2008 s-a casatorit cu Elwira Duda, cu care formeaza si in dans o pereche extraordinara. Cei doi au castigat titlul de campioni ai Romaniei, semifinalisti la Cupa Mondiala si finalisti in Cupa Europeana de Dans.



Mihai Petre si Elvira Duda


Mihai Petre si sotia sa, Elwira





Mihai Petre si Elvira


Mihai Petre si Elwira, campioni nationali de dans



Anii 2002, 2003 si 2004 au adus talentatului cuplu titlul de campioni nationali ai Romaniei, atat la sectiunea Standard (Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Foxtrot, Quick Step) cat si la sectiunea Latino-Americana (Samba, Cha-Cha, Rumba, Passo Doble, Jive). Mihai Petre si Elwira Duda este prima pereche din Romania care a reusit sa se claseze in primele 50 de perechi ale lumii in IDSF World Ranking List in 2004.



Mihai si Elvira au mai castigat titlul de semifinalisti la Cupa Europeana de 10 Dansuri, semifinalisti la Campionatul Mondial de 10 Dansuri, finalisti la Cupa Europeana de dansuri Latino-Americane si finalisti la numeroase Openuri Internationale IDSF.



Mihai Petre face parte din juriul concursului "Dansez pentru tine" inca de la prima editie din 2006, alaturi de Emilia Popescu, Cornel Patrichi, Wilmark si Beatrice Rancea. E cunoscut ca cel mai dur membru al juriului, punctand partea tehnica. Artistul afirma ca e dificil sa lase la o parte cazurile deosebite ale concurentilor si sa se focuseze exclusiv pe pasi si tehnica dansului. Tot rolul de membru al juriului, alaturi de Andra si Andi Moisescu, il are si in emisiunea „Romanii au talent", care a debutat in februarie 2011 la Pro TV si in care publicul l-a desemnat castigator pe Adrian Tutu.


Cariera de dansator profesionist a lui Mihai Petre e completata si de cea de actor. Acesta s-a facut remarcat in telenovele de la Acasa tv („Aniela" (2009), in regia lui Radu Vulturesco, „Iubire si onoare" (2010), regizata de Ovidiu Dumitrescu, "Ingerasii" (2008), regizat de Bogdan Dumitrescu), si in filme precum "Zambet de soare" (1988).



Mihai Petre


Mihai Petre, actor in telenovele



Mihai Petre si sotia sa Elwira detin un studio de dans propriu in Bucuresti, care le poarta numele, antrenand alaturi de Raluca Dumitrache. Toti trei sunt licentiati de cea mai prestigioasa Academie de dans din lume: Imperial Society of Teachers of Dancing din Londra.