Katy Perry

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3325

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cariera

Katherine Hudson, alias Katy Perry, este o cantareata americana, nascuta pe 25 octombrie 1984, in Santa Barbara. Fiica de pastor, intra in contact cu muzica gospel de la o varsta frageda si canta in corul bisericii din orasul sau. Katy Perry a semnat primul ei contract in 2001 cu Red Hill Records si a lansat un album gospel in acelasi an, sub numele de Katy Hudson. Acest album este un esec si tanara cantareata devine vocalista pentru emblema The Matrix.

Ihn 2004 devine Katy Perry si colaboreaza cu Glen Ballard pentru a scoate un album planificat pentru 2005, dar acesta nu va vedea niciodata lumina zilei. Cu toate acestea, eforturile depuse de tanara nu sunt irosite, deoarece una dintre piesele facute pentru album si lansat pe MySpace-ul ei, se va regasi pe coloana sonora a filmului The Sisterhood of the Traveling Pants, si ii va aduce un interviu pentru Blender Magazine.

In 2007, directorul Virgin Records, Jason Flom, o remarca si ii prilejuieste un contract cu Capitol Music. Din aceasta colaborare ies primele doua succese ale lui Katy: Ur so gay si I Kissed A Girl. Desi ambele titluri sunt extrem de criticate din cauza caracterului lor provocator, se vor bucura de un succes international si vor demara cariera tinerei cantarete. Albumul One of the Boys va urma aceeasi cale, cu mai mult de 5 milioane de exemplare vandute.

Premii

2009 a fost un an de varf pentru Katy Perry, fiind nominalizata la numeroase festivaluri si ceremonii si castigand, printre multe trofee, Brit Award pentru Cea mai buna artista, NRJ Music Award pentru Albumul international al anului si People\'s Choice Awards pentru piesa pop preferata.

Trivia

Katy Perry este primul artist din lume care au vandut peste 6 milioane de exemplare din primele doua single-uri (Hot\'n Cold si I Kissed A Girl), numarul 1 succesiv in topurile din aproape toate tarile in care a fost lansat. Si-a schimbat numele de scena din Katy Hudson in Katy Perry, deoarece numele era prea apropiat cel al actritei Kate Hudson si se ferea sa nu fie confundata. Katy Perry a creat un tricou pentru H & M, iar o parte din profituri au fost donate pentru lupta impotriva cancerului.

Single-ul Ur so Gay este una dintre melodiile preferate ale Madonnei. Katy Perry este contralto (cea mai grava voce pentru o femeie), ceea ce este destul de rar. A vrut sa o sarute pe Miley Cyrus in timpul editiei din 2008 a Teen Choice Awards pentru a imita faimosul sarut dintre Madonna si Britney Spears, dar Miley a refuzat.

Viata privata

Intre 2006-2008 Katy Perry a format un cuplu cu cantaretul de la Gym Class Heroes, Travis McCoy. Iar din septembrie 2009 este impreuna cu actorul si gazda TV Russell Brand [ trailer Adu-l urgent pe scena], cu care s-a si casatorit in 2010.