George Michael

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3894

Voteaza & Distribuie

Descriere

George Michael, pe numele sau adevarat Georgios Kyriacos Panayiotou, este un cantaret, compozitor si producator muzical britanic, fost component al trupei Wham!, in prezent un solist extrem de cunoscut in intreaga lume. Este unul dintre cei mai de succes artisti, cu vanzari de peste 100 de milioane de albume la nivel international in anul 2010.




George Michael


George Michael




De asemenea, este laureat al mai multor premii, intre care Brit Awards, MTV Video Music Awards, Ivor Novello, American Music Awards si Grammy. In anul 2008, George Michael a fost inclus in Billboard Hot 100 Top All-Time Artists.


Inceputul carierei

George Michael a debutat in industria muzicala ca DJ in cluburi. Ulterior a format o trupa intitulata The Executive care, insa, nu a avut viata lunga. In 1981, pune bazele formatiei Wham!, alaturi de Andrew Ridgeley. Primul lor album, Fantastic, a ajuns pe locul 1 in Marea Britanie cu hit-uri precum Young Guns, Wham Rap! si Club Tropicana. Urmatorul album, Make It Big, a inregistrat un succes rasunator. Include piese celebre precum Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom, Everything She Wants si Careless Whisper.




George Michael in Wham!


George Michael in trupa Wham!




In 1987, George Michael a inceput o cariera solo, lansand primul sau album, Faith. Dupa numai un an, cantaretul a realizat un turneu mondial de promovare a albumului, in cadrul caruia a interpretat piese din perioada in care facea parte din formatia Wham!.



George Michael, luat in calcul pentru a-i lua locul lui Freddie Mercury in trupa Queen

Urmatorul sau album, Listen Without Prejudice, nu a fost promovat in niciun fel, la dorinta expresa a lui George Michael. In 1993, solistul a lansat Five Live, un album ce contine piese ale trupei Queen, in interpretarea acestuia in cadrul The Freddie Mercury Tribute Concert. In urma acestei colaborari, s-a adus in discutie chiar ideea ca George Michael sa preia pozitia de lider al trupei, in locul lui Mercury.



In toamna anului 1994, solistul a aparut la MTV Europe Music Awards, unde a interpretat piesa Jesus to a Child, un omagiu muzical adus iubitului sau, Anselmo Feleppa, decedat in martie 1993. Cantecul a intrat pe locul 1 in topurile britanice si pe locul 7 in Billboard.




George Michael


George Michael




In 1998, George Michael a lansat Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael, ce contine atat balade si hit-uri dance de succes, cat si duete cu artisti faimosi precum Aretha Franklin, Astrud Gilberto si Elton John.


A urmat Songs from the Last Century, un album ce nu a inregistrat succesul scontat. Insa Patience, lansat in 2002, a urcat imediat in topurile britanice si australiene cu piesa Freeek!. Cu ocazia aniversarii a 25 de ani de cariera muzicala, George Michael a scos pe piata Twenty Five, cel de-al doilea album al sau ce contine cele mai bune piese.


In mai 2011, solistul a anuntat inceperea turneului Symphonica Tour. In luna noiembrie, insa, turneul a fost anulat dupa ce Michael s-a imbolnavit grav in Austria. In recuperare dupa boala respiratorie de care a suferit, solistul a inceput sa lucreze la un alt album, cu influente dance.



Viata personala

George Michael s-a nascut pe 25 iunie 1963 in East Finchley, Londra, Marea Britanie. Tatal sau, de origine greaca, s-a mutat in Marea Britanie in anii '50 si s-a casatorit cu dansatoarea Lesley Angold. Bunica sa din partea mamei era evreica insa si-a ascuns originile pentru a se proteja in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.




George Michael si Kenny Goss


George Michael si Kenny Goss




In 1998, George Michael a marturisit pentru prima data ca este homosexual. Cantaretul a povestit ca si-a ascuns orientarea sexuala de teama ca aceasta veste ar putea avea efecte nefaste asupra mamei sale. A avut o relatie cu Anselmo Faleppa, care a murit in 1993 in urma unei hemoragii cerebrale. A urmat o relatie de doi ani cu Kenny Goss, insa cei doi s-au despartit in 2009.