Imaginea bărbatului perfect în ziua de azi

Detalii

CategoriiSport
TaguriFitness, sport, suplimente nutritive
Ultima actualizareMarti 12 mai 2015
Vizualizari1656

Voteaza & Distribuie

Descriere

David Beckham, Jason Derulo, Ryan Gosling au cu toţii ceva în comun, anume "corpul perfect" – cel puţin, aşa susţine media. Aceştia sunt, fără îndoială, bărbaţi foarte arătoşi, cu un corp lucrat şi e evident că lucrează foarte mult pentru a obţine aceste rezultate, însă apare întrebarea: reprezintă aceştia o imagine realistică a modului în care arată bărbaţii? Un studiu recent realizat de către New Look pe un eşantion de 2000 de bărbaţi a descoperit că aceştia nu sunt încrezători în modul în care arată, ca urmare a influenţei pe care o are mass media.

Cele mai comune trăsături care îi fac pe bărbaţi să nu se simtă încrezători în aspectul fizic sunt grăsimea în exces (26%), talia (18%), înălţimea şi definirea sau mărimea muşchilor ocupând următoarele locuri. Interesant este faptul că bărbaţii par să prindӑ mai multă încredere în sine pe măsură ce înaintează în vârstă, grupa 25 – 34 având cea mai mică încredere în sine, după care aceasta creşte.

Se ştie de foarte mult timp că femeile care apar la televizor şi în reviste prezintă o imagine nerealistă şi uneori chiar nesănătoasă, care nu prezintă modul adevărat în care arată femeile, dar cum rămâne cu bărbaţii? Este un subiect despre care nu se vorbeşte des, dar şi bărbaţii simt presiunea să aibă un corp de „bărbat ideal”.

Femei versus bărbaţi

Foarte multe femei înţeleg că aceste imagini din media nu sunt unele la care ar trebui să aspire, fiind folosite doar ca instrument de marketing pentru linii de modă, parfumuri sau produse dietetice. Totuşi, corpul bărbaţilor este folosit în acelaşi fel, însă nu primeşte la fel de multe critici. Toate fotografiile prezentând femei, care au fost realizate şi editate în Photoshop, sunt criticate de către public. Ȋnsă când Gerard Butler a avut un abdomen lucrat, dar modificat de către efecte speciale în filmul „300: Eroii de la Termopile”, toată lumea a părut să ignore acest lucru şi să fixeze pe cât de bine arată – în ciuda faptului că acel trup nu există cu adevărat, problema cu care femeile s-au confruntat ani de zile.

Poate că acest tip de presiune care se pune acum pe bărbaţi este nouă, însă este la fel de reală şi periculoasă. Mulţi bărbaţi nu vorbesc despre asta sau simt că n-ar putea să vorbească pentru că bărbaţii trebuie să fie „bărbaţi” şi nu ar trebui să le pese de cum arată. Dar bărbaţii se simt acum îngrijoraţi de modul în care arată, mai mult că niciodată, iar prezentarea în media a unui singur tip de trup poate să aibă efecte negative.

În timp ce celebrităţile folosite în aceste reclame sunt, desigur, sănătoase, prezintă o imagine care nu este reprezentativă pentru foarte mulţi bărbaţi. Nu fără foarte multă muncă şi foarte mult timp petrecut la sala, lucruri pe care foarte mulţi dintre noi nu ni le putem permite, fiind atât de ocupaţi cu responsabiltitatile de la muncă şi din cadrul familiei. De ce nu ni-l arată pe tipul care lucrează din greu la locul de muncă toată ziua, petrece cât de mult timp poate cu familia, nu are mulţi bani pentru a cheltui pe exerciţii fizice sau produse shopbuilder, dar tot vrea să arate bine? Probabil pentru că produsul nu s-ar vinde la fel de bine.