Ce temperatura trebuie setata in frigiderul de vinuri, pentru diverse sortimente?

Detalii

CategoriiRegional
Tagurifrigider, vin
Ultima actualizareMiercuri 29 martie 2023
Vizualizari299

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vinul este una dintre cele mai pretentioase bauturi, atat la propriu, cat si la figurat, iar orice mic inconvenient poate dauna experientei de degustare. Spre exemplu, o temperatura cu un singur grad Celsius in plus sau in minus fata de cea recomandata de producator, pentru respectivul sortiment, poate schimba complet gustul, alterand sau, din contra, mascand anumite arome.

Din fericire pentru proprietarii de restaurante, baruri si alte tipuri de localuri, exista modele foarte performante de frigider vinuri, care mentin o temperatura constanta in interior, multumindu-i si pe cei mai exigenti clienti, chiar daca printre ei se numara si oenologi.

Daca alegeti un frigider vinuri de la Fresco Expert, furnizor care sustine inovatia in bucatariile profesionale si industria ospitalitatii din Romania inca din anul 1992, veti avea parte de un produs performant, de ultima generatie, care incorporeaza tehnologie moderna si provine de la branduri recunoscute la nivel international.

Aceste echipamente dispun de una, doua sau chiar trei zone de reglare a temperaturii, au usi din sticla (motiv pentru care sunt denumite si "vitrine", intrucat permit vizibilitatea la interior) si termostat electronic si au un design fie clasic, fie modern.

Fara alte introduceri, iata ce temperatura trebuie selectata inauntrul unui frigider de vinuri, in functie de soiul adapostit de acesta:

Vin fortificat Vintage Port - 19 grade Celsius;
Vin rosu Merlot/Plavac Mali/Bordeaux, Shiraz - 18 grade Celsius;
Vin rosu Red Burgundy, Cabernet - 17 grade Celsius;
Vin rosu Rioja/Pinot Noir/Teran - 16 grade Celsius;
Vin rosu Chianti, Zinfandel - 15 grade Celsius;
Vin fortificat Tawny/NV Port - 14 grade Celsius;
Vin alb/rose Beaujolais, Rose - 12 grade Celsius;
Vin alb Viognier, Sauternes - 11 grade Celsius;
Vin alb Chardonnay/Posip - 9 grade Celsius;
Vin alb Sauvignon/Riesling/Grasevina - 8 grade Celsius;
Vin spumant (sampanie, vin de desert) - 7 grade Celsius;
Vin spumant Asti Spumanti - 5 grade Celsius.

In afara de temperaturile pe care le poate genera, alte criterii importante in alegerea unui frigider de vinuri sunt urmatoarele: clasa energetica (in general, A+), pretul (de la cateva mii de lei la cateva zeci de mii de lei), capacitatea (de la cateva zeci de sticle la peste 100 de sticle), dimensiunile (in functie de spatiul efectiv de care dispuneti), functiile inteligente (spre exemplu, racire ventilata) etc. Mai mult decat atat, echipamentele livrate de catre Fresco Expert vin insotite si de garantie inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb si manopera).

Tinand cont de toate cele prezentate mai sus, acum stiti atat de unde sa achizitionati un frigider de vinuri, cat si la ce temperatura sa il setati, in functie de sortimentul pe care il va gazdui. Avand in vedere ca vorbim despre echipamente provenite de la producatori renumiti la nivel international, veti avea garantia unei investitii deosebit de rentabile, atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung.

Iar beneficiile nu se opresc aici: tinand cont ca o vitrina are dublu rol (pastrarea bauturilor la o temperatura optima, respectiv afisarea acestora intr-o maniera eleganta pentru clienti), veti "puncta" si la capitolul aspect al localului.