Cupluri celebre din toate timpurile

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriParis, Viata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari26237

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cupluri celebre din toate timpurile

1. Romeo si Julieta

Romeo si Julieta sunt probabil cel mai celebru cuplu de iubiti din toate timpurile ce a devenit un sinonim al dragostei. William Shakespeare a fost cel care a scris povestea celor doi indragostiti, o poveste care se sfarseste tragic. Este povestea a doi tineri care fac parte din doua familii bogate care se urau de zeci de ani. Ei se indragostesc la prima vedere, apoi se casatoresc, riscand totul pentru dragostea lor. Sa iti iei viata pentru sotia sau sotul tau este intr-adevar un semn al dragostei adevarate. Moartea lor prematura a reusit sa uneasca cele doua familii rivale.

2. Marc Antonius si Cleopatra

Povestea de dragoste dintre Marc Antonius si Cleopatra esye una dintre cele mai memorabile, interesante si miscatoare din toate timpurile. Povestea acestor doua personaje istorice a fost pusa pe hartie de celebrul dramaturg William Shakespeare si a fost jucata peste tot in lume. Povestea lor este un test al dragostei adevarate. Ei s-au indragostit la prima vedere. Relatia dintre cei doi a amenintat romanii cu cresterea puterii egiptenilor. Nu au fost de acord cu dragostea dintre cei doi, insa in ciuda tuturor amenintarilor, Cleopatra si Marc Antonius s-au casatorit. Se zice ca in timpul luptei impotriva lui Octavian, Marc Antonius a primit vesti false despre moartea Cleopatrei. Sfasiat de durere, el a cazut in propria sabie. Atunci cand Cleopatra a aflat de moartea iubitului ei, si-a luat viata incheiand una din marile povesti de dragoste.

3. Lancelot si Guinevere

Tragica poveste de dragoste dintre cavalerul Lancelot si regina Guinevere este poate cea mai cunoscuta poveste din legendele arturiene. Lancelot s-a indragostit de regina Guinevere, iar dragostea lui a crescut cu atat mai mult cu cat regina l-a tinut departe de ea. In final, puterea dragostei a invins si cei doi au devenit iubiti. Intr-o noapte, cavaleriul Agravain impreuna cu cavalerul Modred, nepotul regelui Arthur, insotiti de alti 12 cavaleri, au intrat peste cei doi iubiti. Descoperit, Lancelot s-a luptat reusind sa scape, dar regina nu a fost la fel de norocoasa. Ea a fost prinsa si condamnata pentru adulter, pedeapsa constand in arderea pe rug. Cateva zile mai tarziu, Lancelot s-a intors sa isi salveze iubita din foc. Aceasta aventura insa i-a impartit in doua parti pe Cavalerii Mesei Rotunde si a slabit puterea regatului lui Arthur. Lancelot si-a incheiat zilele ca un pustnic, iar Guinevere a devenit calugarita la manastirea Amesbury, unde a si murit.

4. Tristan si Isolda

Povestea lui Tristran si a Isoldei a fost scrisa si rescrisa in diferite povesti si manuscrise. Se petrece in timpuri medievale, in timpul domniei regelui Arthur. Isolda era fata regelui Irlandei si era promisa ca sotie regelui Mark din Cornwall. Regele Mark si-a trimis nepotul, pe Tristan sa o aduca pe viitoarea lui sotie in Cornwall. In timpul calatoriei, Tristan si Isolda se indragostesc. Isolda se casatoreste cu regele Mark, iar povestea lor de dragoste continua insa si dupa casatorie. Atunci cand regele afla de adulter, o iarta pe Isolda, insa Tristan este alungat din Cornwall.

Tristan pleaca in Britania, unde o intalneste pe Iseult de Britania, de care se simte atras datorita asemanarii numelui cu cel al iubitei lui. El se insoara cu ea, insa nu consuma casatoria, inima lui fiind daruita Isoldei. Dupa ce cade bolnav, el trimite dupa Isolda, sperand ca ea il poate vindeca. Daca ea e de acord sa vina, vasul in care ea ar trebui sa vina ar avea steag alb, in caz contrar va fi negru. Iseult, vazand ca steagurile sunt albe, ea il minte pe Tristan, spunandu-i ca vasul are steaguri negre. El a murit de durere, inainte ca Isolda sa ajunga la el. Isolda a murit la scurt timp de inima franta.

5. Paris si Elena

Intalnita in Iliada lui Homer, povestea Elenei din Troia si a razboiului troian, este una din legendele grecesti, combinand fapte reale si fictiune. Elena din Troia este considerata una din cele mai frumoase femei din literatura. Ea era maritata cu Menelaus, regele Spartei. Paris, fiul regelui Priam din Troia, se indragosteste de Elena si o rapeste, luand-o cu el in Troia. Grecii ridica o mare armata, condusa de Agamemnon, fratele lui Menelau pentru a o recupera pe Elena. Troia a fost distrusa. Unele povesti spuna ca Elena s-a intors in Sparta unde a trait fericita cu regele Menelau pana la sfarsitul vietii, alte legende spun ca ea a fugit dupa cucerirea Troiei si a trait fericita undeva in Asia Mica.

6. Orfeu si Euridice

Povestea lui Orfeu si a Euridicei este o veche poveste greceasca de dragoste. Orfeu s-a indragostit profund de frumoasa nimfa Euridice pe care a luat-o de sotie. Ei au fost indragostiti si fericiti impreuna. Aristaeus, zeul grec al pamantului si agriculturii, a fost atras de frumusetea nimfei si a inceput sa o urmareasca. In timp ce fugea de zeu, Euridice a pasit intr-un cuib de serpi si a fost muscata mortal. Cu inima franta, Orfeu a inceput sa cante asa de trist, incat toate nimfele si zeii au inceput sa jeleasca. La sfatul lor, Orfeu a calatorit in lumea din adancuri, unde muzica lui a inmuiat inima lui Hades si a Persefonei, care au fost de acord sa o lase pe Euridice sa se intoarca cu el, dar cu o singura conditie: el sa mearga in fata ei si sa nu priveasca inapoi pana nu ajung in lumea de sus. In nerabdarea lui, Orfeu a uitat ca amandoi trebuie sa fie in lumea de sus, iar atunci cand el a pasit aici, s-a uitat inapoi la ea, iar Euridice a disparut a doua oara, dar de data aceasta pentru totdeauna.

7. Napoleon si Josefine

La varsta de 26 de ani, Napoleon a facut o casatorie de convenienta cu Josefine, o femeie mai in varsta, proeminenta, dar si foarte bogata. Cu trecerea timpului, Napoleon s-a indragostit nebuneste de Josefine, si ea de el, dar aceasta nu i-a impiedicat pe nici unul sa nu mai faca adulter. Respectul de ambele parti, precum si pasiunea dintre ei, au fost cat se poate de reale si nu s-a alterat. In final, cei doi s-au despartit, deoarece Napoleon a cerut Josefinei ceva ce aceasta nu ii putea oferi, un urmas. Din pacate, ei si-au despartit drumurile, amandoi purtand dragostea si pasiune in continuare in inimile lor, pentru totdeauna.

8. Ulise si Penelopa

Putine cupluri inteleg sacrificiul, precum aceasta pereche greceasca. Dupa ce au fost despariti, eu au asteptat 20 de ani lungi sa fie impreuna. Razboiul il ia pe Ulise departe de proaspata lui sotie, Penelopa. Cu toate ca speranta reintoarcerii acestuia este mica, Penelopa rezista la 108 petitori care doresc sa ii inlocuiasca sotul. Ulise este si el devotat, refuzand o frumoasa vrajitoare care ii ofera dragoste infinta si tinerete vesnica, ca sa se poata intoarce acasa la sotia si fiul sau.

9. Paolo si Francesca

Paolo si Francesca sunt faimosi din opera de mare valoare a lui Dante, "Divina comedie". Este o poveste adevarata. Francesca este maritata cu Gianciotto Malatesta, o persoana ingrozitoare, dar ea il are pe fratele lui Gianciotto, pe Paolo,ca si iubit. Dragostea lor creste, atunci cand ei citesc impreuna o carte despre Lancelot si Guinevera. Atunci cand cei doi iubiti sunt descoperiti, ei sunt ucisi de catre Gianciotto.

10. Scarlett O'Hara si Rhett Butler

"Pe aripile vantului" poate fi considerata una din lucrarile literare nemuritoare ale lumii. Celebra carte a lui Margaret Mitchell descrie dragostea si ura dintre Scarlett O'hara si Rhet Butler. De-a lungul cartii, povestea de dragoste tumultoasa a celor doi se desfasoara in timpul razboiului civil. Cocheta si urmarita incontinuu de multi petitori, Scarlett nu se poate decide pe cine sa aleaga. Cand, in final, se hotaraste sa fie fericita cu Rhett, natura ei capricioasa il indeparteaza pe acesta. Speranta ramane insa in tanara eroina, iar povestea se sfarsteste cu Scarlett declarand ca "Si maine este o zi".