Copii geniali care au uluit lumea

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5769

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii geniali au starnit intotdeauna fascinatia in jurul lor, uluindu-i la propriu pe adulti. Micile genii incep de la varste foarte fragede (doar cateva luni) sa arate abilitati ce depasesc cu mult pana si posibilitatile si limitele unui adult. Acesti copii supradotati sunt o minune a naturii si, canalizati si instruiti pe domeniile pentru care manifesta maximum de interes, se dovedesc a fi comori nepretuite. Iata cativa dintre acesti copii-fenomen care, de foarte timpuriu, au dovedit ca sunt dotati cu capacitati intelectuale deosebite.

Kim Ung-yong

Kim Ung-yong

Kim Ung-yong, fost copil genial, cu rezultate deosebite in matematica

Coreeanul Kim Ung-yong a fost consemnat in Cartea Recordurilor datorita faptului ca poseda un IQ record de 210. La 4 luni a inceput sa vorbeasca, pentru ca, dupa numai doua luni, sa poata purta conversatii fluent si coerent. Citea si vorbea in japoneza, germana, engleza si, bineinteles, in limba materna pana la implinirea varstei de doi ani. Pentru a invata o limba straina, fenomenalul Kim Ung-yong nu avea nevoie decat de o luna.

La 4 ani, coreeanul putea rezolva probleme complicate, calcule matematice, integrale si ecuatii diferentiale. In paralel, compunea poezii si avea inclinatii deosebite pentru pictura. De la 4 pana la 7 ani, a studiat la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud. La 8 ani, era invitat de catre NASA in Statele Unite, unde s-a dus si si-a finalizat studiile. Ulterior a lucrat la NASA ca cercetator, dupa care s-a intors in Coreea in 1978 si s-a reprofilat pe domeniul constructiilor, devenind si doctor in inginerie civila.



William James Sidis, copil genial admis la Harvard la 11 ani{title}

William James Sidis

William James Sidis

William James Sidis, excentric si genial

William James Sidis este cunoscut pentru faptul ca a fost admis la Universitatea Harvard la 11 ani. Avea aptitudini deosebite in domeniul matematicii si al limbilor straine. Coeficientul sau de inteligenta a fost stabilit undeva intre 250 si 300, aceasta inexactitate provenind in urma faptului ca, de-a lungul vremii, metodele de masurare a IQ-ului s-au schimbat.

In orice caz, de retinut este faptul ca tanarul geniu avea unul dintre cei mai mari coeficienti de inteligenta si a intrat la Harvard la numai 11 ani, in cadrul unui program de admitere a studentilor supradotati. La 16 ani, Sidis a absolvit facultatea cum laudae si, imediat dupa aceea, a declarat public ca doreste sa se retraga si sa traiasca in anonimat si ca nu este interesat de casatorie intrucat femeile nu il atrag. La varsta de 46 de ani, William James Sidis inceta din viata in urma unei hemoragii cerebrale, asemeni tatalui sau, care a murit din aceleasi cauze.



Genialul Terence Tao stapanea algebra la 2 ani{title}

Terence Tao

Terence Tao

Terence Tao stia algebra la varsta de 2 ani

Australianul Terence Tao avea, la 2 ani, cunostinte de algebra pe care un copil normal le dobandeste abia in timpul scolii primare. La 9 ani, stapanea deja notiuni de matematica la nivel universitar. A castigat pentru prima data Olimpiada Internationala de Matematica in 1986. In urmatorii doi ani, Tao obtinea medaliile de argint, respectiv aur la olimpiada.

La 14 ani, a fost admis la Institutul de Cercetari Stiintifice si, doi ani mai tarziu, a absolvit cursurile Universitatii Flinders din Adelaide, obtinand atat diploma de licenta, cat si cea de master. La 20 de ani, isi finaliza doctoratul la Universitatea Princeton din Statele Unite.



Priyanshi Somani, copil genial care face calcule mentale complexe{title}

Priyanshi Somani

Priyanshi Somani

Priyanshi Somani, neintrecuta in calculele mentale

Priyanshi Somani s-a nascut in 1998 in India si si-a uimit parintii cu aptitudinile sale extraordinare de a face calcule mentale complexe cu o rapiditate uluitoare. La 6 ani, micuta geniala participa la Campionatul Mondial de Calcule Mentale (2010) si s-a dovedit a fi singura participanta care sa rezolve calculele cu o precizie de 100% si cea mai tanara dintre cei inscrisi la concursul international.

Somani a dat dovada de o exactitate ce i-a surclasat pe ceilalti 37 de competitori, realizand mental adunari, inmultiri si extrageri de radicali din numere formate din 6 pana la 8 cifre in mai putin de 7 minute.



Abdus Salam, un copil-fenomen cu aptitudini in domeniul matematicii{title}

Abdus Salam

Abdus Salam

Abdus Salam isi uimea profesorii la 14 ani cu rezultate deosebite la examene

Abdus Salam s-a nascut pe 29 ianuarie 1926 in India. La 14 ani, a primit o bursa la Government College University din Lahore, dupa ce si-a uimit profesorii cu rezultatele deosebite obtinute la examinari. Desi era deopotriva interesat de urdu si de literatura engleza, Salam a ales a se axeze pe matematica, domeniu in care a excelat.

Este laureat al premiului Nobel pentru fizica, in urma contributiilor sale in domeniul teoriei unificate a interactiunii slabe si electromagnetice intre particulele elementare. Salam este primul om de stiinta de origine pakistaneza si de religie musulmana distins cu premiul Nobel in domeniul fizicii.