Butonul Like

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5080

Voteaza & Distribuie

Descriere

O multime de oameni stiu ce e si folosesc butonul like de pe facebook. Cam toti utilizatorii, as zice. Si nu sunt putini deloc. Dar, lasand la o parte numerele, putem patrunde usor in perimetrul istoric al acestui buton care a ajuns atat de celebru si care rezista inca, fara a avea un rival tanjit de multi, si-anume butonul dislike. Adica, ori iti place, ori nimic. Se reactioneaza numai cand e de bine, ca feedback-ul sa fie nici pe departe negativ, dar cat se poate de constructiv.




Facebook Like Button


Facebook Like Button



Totusi, oare cati dintre utilizatorii care apasa frecvent acest buton stiu ca prima sa denumire a fost cea de Awesome Button? Astfel si-a inceput "viata" celebrul buton Like. Unul dintre inginerii de la Facebook, Andrew Bosworth, aminteste de inceputul butonului Awesome/Like care s-a dovedit a fi o cale de a conecta intregii utilizatori ai platformei Facebook, prin monitorizarea activitatii acestora cu ajutorul acestor butoane.




Facebook Awesome Button


Facebook Awesome Button



Lasand la o parte butonul "Awesome", Mark Zuckerberg a ajuns sa voteze in favoarea butonului "Like", orice alta idee fiind scoasa din ecuatie. Acum, stim ca butonul de "Like" nu numai ca a devenit foarte cunoscut, dar pana si rolul butonului de "Share", cel putin pentru Facebook, ii va reveni primului buton. Daca pana nu demult dadeai un simplu like si totul ramanea ascuns, acum, pe pagina ta, se pot vedea toate articolele pe care le-ai placut la un moment dat.


Chiar daca inginerii si developerii de la Facebook au ajuns la concluzia ca nu exista un cuvant mai frumos si interesant decat "Awesome", au ales numele de Like pentru butonul acesta atat de popular, incapatanandu-se sa transforme banalitatea cuvantului intr-una rostita de buzele si tastele tuturor. Oricum, o data ce dai click pe butonul de "like", nu poti sa nu te gandesti cat de "awesome" e elementul respectiv.