5 obiceiuri de nunta bizare

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3424

Voteaza & Distribuie

Descriere

In Romania, printre cele mai cunoscute obiceiuri de nunta sunt petitul, imbracatul miresei, furatul miresei, aruncatului buchetului si multe alte traditii in functie de zona. Unele pot parea ciudate si incarcate de superstitii. Cum ar fi de exemplu ca unui cuplu proaspat casatorit nu e de bun augur sa i se daruiasca furculite, linguri si cutite, deoarece acestea prevestesc certuri si necazuri. La fel, nu este indicat ca miresei sa i se aduca flori galbene sau ceasuri de perete pentru ca aduc despartirea.

In alte tari, insa, lucrurile stau si mai bizar de atat. Va prezentam doar 5 dintre cele mai traznite obiceiuri de nunta.

1. In Irlanda, cand cuplul danseaza, picioarele miresei trebuie sa stea pe podea. Ideea acestui obicei de nunta este ca „Zanelor" le plac lucrurile frumoase si cel mai frumos lucru la nunta este mireasa. Singurul mod de a obtine mireasa este de a o rapi, si pot face asta doar daca ea are picioarele ridicate. Asadar, daca isi ridica picioarele, zanele o pot ridica si o pot fura. In alte variante al acestui obicei, apare mirele care trebuie sa isi tina picioarele pe podea tot timpul. Si el poate fi furat de zane dar dintr-un cu totul alt motiv: deoarece se poate sa nu fie constant in dragostea lui pentru mireasa, zanele simt ca el n-o merita si il vor lua de langa ea.

2. In Germania exista un obicei de nunta numit Polterband si consista in indepartarea strigoilor. Prietenii si rudele sparg farfurii pe care fie le-au facut ei, fie le-au cumparat. In timpul acestui proces, se presupune ca ar trebui sparte o multime de farfurii. Dupa care, mire si mireasa trebuie sa curete totul. Acest gest semnifica ruperea cu vietile lor anterioare si curata terenul pentru noul inceput.

3. Unele obiceiuri, chiar daca sunt de nunta, sunt foarte macabre. In provincia Heilongjiang din Mongolia, exista un grup de oameni, numit Daur, care are un obicei conform caruia, pentru stabilirea datei nuntii, mirele si mireasa trebuie sa omoare un pui de gaina, cu un cutit pe care il tin amandoi. Ca si cand asta nu e destul de sinistru, dupa ce-l omoara, despica puiul pentru a-i cerceta ficatul. Daca ficatul este in stare buna, continua pregatirile, stabilind data. Daca ficatul nu e bun, ucid alt pui. Si ritualul se repeta pana cand gasesc un ficat bun.

4. In India, un obicei de nunta spune ca doua grupuri de oameni se lupta pentru pantofii mirelui. Unii vor sa ii fure, altii sa ii apere. Aparent, echipa hoata iese intotdeauna castigatoare. In timpul ceremoniei mirele trebuie sa isi scoata pantofii inainte de a merge la altar. Membrii familiei miresei sunt obligati sa incerce sa puna mana pe pantofii mirelui. Mai mult, acestia vor face orice e nevoie pentru a-i obtine. Familia mirelui, pe de alta parte, face tot posibilul pentru a proteja pantofii. Se presupune ca au voie sa ii tina in mana, astfel incat acestia trec prin masuri extreme pentru a ascunde pantofii. Daca familia miresei reuseste sa ii fure, mirele trebuie sa plateasca orice suma de bani ceruta pentru a-si primi pantofii inapoi.

5. Alte obiceiuri de nunta ciudate la indieni:

a) mireasa trebuie sa arunce ceva de mancare pe usa casei ei

b) mireasa nu are voie sa priveasca inapoi cand iese din casa

c) exista o taxa in bani pe care mirele trebuie sa o plateasca pentru a avea acces la mireasa.

d) mirele se uita la mireasa intr-o oglinda, si este intrebat: "Ce vezi" El trebuie sa spuna: O zana"

e) mireasa si mirele vor imparti aceeasi bautura dulce si dulciurile. Se spune ca asta va spori dragostea dintre ei.

f) in timpul ceremoniei, mirele poate atinge mireasa doar pentru a-i pune inelul pe deget.