Ziua Limbii Germane in Romania si a Radioului de Limba Germana - Editia a 3-a

Detalii

Categorie
Petreceri/Concerte
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
369

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua Limbii Germane in Romania

+

Ziua Radioului de Limba Germana, a treia editie - „6 ani de Funkforum“

06.06.2007 + 08.06.2007


    Organizatori: Asociatia „Funkforum“, Centrul Cultural German Timisoara, Forumul Democrat al Germanilor din Banat


QUIZZ Tipic Nemtesc + CONCURS Tipic Radio

PREMII Cursuri de limba germana / Premii de vacanta


Mi, 06.06.2007: Ziua portilor deschise la Centrul Cultural German si la redactia emisiunii in limba germana de la Radio Timisoara

Vi, 08.06.2007: Ziua Radioului cu concursuri si concerte in Piata Unirii: Äl Jawala (D) si Perfekkt Match (Sibiu)

    In acest an, profitand de ocazia a doua evenimente conturate in jurul limbii germane, Funkforum si Centrul Cultural German din Timisoara isi unesc fortele intr-o actiune comuna: cele doua institutii vor sarbatori in zilele de 6 si 8 iunie Ziua Limbii Germane in Romania si Ziua Radioului de Limba Germana, eveniment prilejuit de cea de a sasea aniversare a Asociatiei „Funkforum”.

    Sub organizarea Centrelor Culturale Germane din Sibiu, Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, a Centrului Goethe din Iasi si a Institutului Goethe din Bucuresti, „Ziua Limbii Germane in Romania” are loc in acest an pentru prima data in aceeasi zi de 6 iunie in toate cele sase orase. La Centrul Cultural German din Timisoara vor avea loc in cadrul zilei portilor deschise desfasurate sub mottoul „Tipic Nemtesc” o serie de actiuni ce vor oferi informatii despre Germania si despre limba germana: o expozitie temporara de obiecte „Tipic nemtesti”, la Centrul Cultural German, o serie de interviuri pe tema „tipicului nemtesc”, iar miercuri, 6 iunie, toti cei interesati sunt invitati sa participe la quizz-ul „Tipic Nemtesc”, avand posibilitatea sa castige trei cursuri de limba germana. Un alt punct esential pe ordinea de zi este si emisiunea in limba germana transmisa in direct la Radio Timisoara intre orele 13:00 – 14:00, la care sunt incurajati sa participe toti cei care doresc sa intre in direct la radio in limba germana.

    „Ziua Radioului in Limba Germana“ este cel mai mare eveniment organizat anual de Funkforum in colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Asociatia „Funkforum” reuneste redactiile emisiunilor radio de limba germana din Romania, Ungaria si Serbia. Cu ocazia „Zilei Radioului”, cele opt redactii de radio doresc sa-si prezinte activitatea unui public cat mai larg. Astfel, evenimentul se adreseaza reprezentantilor vietii politice, economice si culturale, minoritatilor nationale, dar si exponentilor generatiei tinere.

    Si in cadrul „Zilei Radioului” se ofera un concurs interactiv. Sub genericul „Ascult cu drag radio!” au fost reunite o serie de compozitii pe tema radioului scrise de ascultatori din Romania, Ungaria si Serbia pe parcursul lunilor aprilie si mai. Aceste istorioare vor fi premiate vineri, 8 iunie, la ora 13:00. Funkforum si Ambasada Austriei la Bucuresti, cu sprijinul firmelor Bardeau Holding Romania, Siemens VDO, Uniqa, al Clubului Economic German din Timisoara si al agentiei de turism Redona Travel ofera 3 sejururi complete in Austria. Forumul Democrat al Germanilor din Romania invita doua persoane sa viziteze Capitala Culturala Europeana 2007, Funkforum, cu sprijinul Combinatului de prelucrare a lemnului Cildro din Turnu-Severin, va trimite doua persoane sa petreaca un sfarsit de saptamana la Donauklamm am Donaustern, iar Ambasada Germaniei la Bucuresti ofera premii in carti.

  Finalul „Zilei Radioului de Limba Germana”, care reprezinta in acelasi timp si momentul culminant al evenimentului, este marcat de concertul trupelor „Äl Jawala“ din Germania si „Perfekkt Match“ din Sibiu, ce va avea loc de la ora 20:00, in Piata Unirii. „Perfekkt Match” propune acorduri cu sonoritati germane, iar „Äl Jawala” vine cu Balkan Big Beatz din Baden-Württemberg, pentru care a castigat recent premiul Creole pentru muzica a lumii din Germania. Concertul celor de la „Äl Jawala“ este sprijinit de Ministerul