Ziua Lacului Razim

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
509

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua Lacului Razim


Turistii obositi de agitatia urbana pot alege in acest week-end evenimentul "Ziua Lacului Razim", care va avea loc in Comuna Sarichioi, pe Stadion, Judetul Tulcea, la ora 16:00, un eveniment care se va desfasura in aer liber, iar participarea este deschisa tuturor celor care doresc sa petreaca putin timp in mijlocul naturii.


Lacul Razim reprezinta un loc mirific putin cunoscut turistilor, cu o natura salbatica ce-si urmeaza propriile legi in "plescaitul somnoros al valurilor", pline de mister, unde soarele rasare si apune scanteietor din geana indepartata a marii.


Acesta face parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind situat in estul Romaniei, pe malul Marii Negre, in regiunea istorica Dobrogea, pe teritoriul judetului Tulcea. Intinderea albastra, brazdata de fasii de verdeata si pe malul careia se afla ruinele unor cetati antice si sate traditionale de pescari, este situata in sudul Rezervatiei biosferei Delta Dunarii (cea mai mare si cea mai bine conservata dintre deltele europene), reprezentand 20% din suprafata acesteia. Lacul Razim, cu o suprafata de 415 km2 este cel mai mare lac din Romania.


Oamenii locului sunt calzi si bucurosi de oaspeti. Fie ca turistii aleg una din zonele de campare, fie ca se cazeaza pe la casele acelor oameni foarte primitori si harnici, fie ca opteaza pentru numeroasele spatii de cazare care se gasesc in satele de pe malul lacului, acestia pot trai magia unor zile de neuitat.Turistii pot vizita satele pescaresti, izolate in mijlocul naturii virgine (singurele cai de acces la unele sunt canalele Dunarii): multe flori, soare, nisip fin, case viu culorate, cu ornamente din lemn traforat si acoperisuri din stuf. Tururile tematice in aceasta zona se pot face atat cu barca (foarte flexibile si numeroase), dar si cu bicicleta. Traseele sunt pentru toate gusturile, atat pentru doritorii de a vizita laguna, delta propriu-zisa cȃt si pentru cei care doresc sa viziteze marea.


Evenimentul "Ziua Lacului Razim" pune accent in primul rand pe prezent, un prezent modern, sustinut de personaje la moda, decor la moda, concerte, artificii si interactivitate pentru copii si adulti si are ca obiectiv dezvoltarea si consolidarea la nivel national a turismului intern prin promovarea cu impact national a Lacului Razim precum si valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.


Spre seara, iubitorii de muzica si dans isi pot intalni artistii preferati: Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum si ansambluri folclorice si trupe de muzica din zona.


Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.


Pentru informatii suplimentare:


Nicolae Enache

Asociatia Eco Natura

Email: office.aen@gmail.com

Tel.: 0723.210.403